Jump to content

Featured Replies

...Behemot je prosao Zagreb bez problema sa dezedoransom od 150 ml, ali su mu u povratku bacili iako je bila skoro prazna...

Hehe, Nemci! Moja krema za lice od 250ml je prosla 3 Ryanairova leta za 7 dana (cak i jedan u Nemackoj, na sta sam posebno ponosan ;D), ali je "pala" na poslednjoj kontroli u Frankfurt Hahnu, na letu za Osijek. Nakon sto je snimio na skeneru nesto "veliko" i naterao me da otvorim torbu, carinik Nemac me je samo ljutito pogledao, besno rekao da je to ZABRANJENO i tresnuo kremu u kantu za smece :) I sta sad ja njemu da objasnjavam da ja tom kremom nisam ubio 3 pilota u poslednjih nedelju dana, a mogao sam lol::

Inace, to je bio odeljak za non EU countries, pa su sve lepo i detaljno procesljavali, cak i nesrecne Skote koji su bili u istoj "buvari" sa nama :)

ah, secam se i jednog izuvanja u minhenu takodje, pre nekoliko godina , na putu za lisabon, kada su mi cipele "zvonile na rendgenu"", a bile samo eksercetom pendzetirane...doduse to je bilo onda posle onog u metrou u madridu, pa kad su me videli zajedno sa bracom iz bliskoistocnih zemalja na ulazu u shengen area,mora da im se zeludac okrenuo., a pasos su mi proveravali nekih pola sata, nije im bilo jasno sto idem preko minhena za lisabon...nije bilo jasno ni meni :)) ali sta da se radi kad nije bilo direkt letova a vize nisu davali bez papirne karte....kakva tuzna vremenaa jos kad uporedim odvratne bajate sendive i uzasnu voznju lufthanzom beograd minhen a posle minhen lisabon sa sve vinom koje se nemilice sipa....a i let perfektan...kakva diskriminacija, a karta kostala 500 evra. Wizz je zakon i bez tih bajatih sendvica :)

Cao, moze li mala pomoc, kupili smo kartu beograd - milano iz temisvara(oko 50eur) i drug ne moze da ide da li postoji sansa za povracaj novca. Hvala

samo da podelim moje iskustvo u vezi sa wizzom i prokletim vulkanom..

kao sto rekoh par postova iznad, trebalo je da putujemo iz Temisvara za Pariz, ali let je otkazan iz svima dobro poznatih razloga..

kad sam video da je let otkazan, zvao sam njihov kol centar, kako bi pokusao da pomerim let za neki drugi datum.. drugarici su to par dana ranije uradili free of charge, a da je htela lovu nazad dobila bi pun iznos.

Sluzbenica mi je rekla da je od ponedeljka uvece uvedeno novo pravilo, da ako hocu novac nazad, mogu da dobijem samo deo koji se odnosi na let ka Parizu, ne i onaj deo za povratak, sto je potpuno besmisleno, kako se ocekuje da se vratim od nekud ako ni ne odem tamo? :o

a ako hocu da pomerim let, moram da platim razliku i za taj let i za povratni, i onda karta ispadne duplo skuplja, a onda vise nije nisko budzetna varijanta.

Malo su me razocarali tom iznenadnom promenom politike, ocigledno pokusavaju da svedu gubitke na minimum zbog vulkana, ali nisu to morali da rade na ovaj nacin, nismo mi izazvali erupcij.. :(

Cao, moze li mala pomoc, kupili smo kartu temisvar milano(oko 50eur) i drug ne moze da ide da li postoji sansa za povracaj novca. Hvala

:) Koliko znam, ne postoji, to nije praksa kod low cost kompanija. Mozes da promenis datum leta, ali se za to placa taksa, pise na njihovom sajtu i koliko tacno, proceprkaj malo tamo. Ali, mislim da se uvek vise isplati kupiti novu kartu, a na ovaj let se jednosatvno ne pojaviti.

Takodje, ono sto moze da te zadesi, a sto nije tako retka pojava, to je da sama kompanija promeni datum tvog leta i obavesti te o tome. U tom slucaju, imas pravo na povracaj novca. Sacekaj, mozda se i desi tako nesto.

Druga, malo manje realna varijanta je da se opet desi neki vulkan ili slicno cudo, bas u vreme tvog leta, pa onda mozda postoji mogucnost da ti vrate novac, ali sanse da se tako nesto opet desi su bas minimalne. Uostalom, sudeci po prethodnom postu, malo su poostrili kriterijum oko povracaja novca u tim situacijama, sto mi zvuci krajnje besmisleno.

Pozdrav svima,

Potrebna mi je Vasa pomoc posto prvi put letim wizz air-om.

Imamo karte Temisvar-Rim 05.05. i povratne za 12.05.

Uradicemo web check in pred odlazak. Da li treba isto

uraditi i za povratak? Ako treba da li to mozemo da uradimo

odmah na aerodromu u Rimu kada sletimo ili ponovo web?

Kako da proverimo nas let uz pomoc koda koji smo dobili

pri kupovini karata? Pokusavao sam da nadjem tu opciju u

onim padajucim menijima ali ne ide.

Unapred hvala na pomoci

@NINOBG

ja mogu da ti kazem samo za proveravanje leta. Dakle prvi padajuci meni "online bookings", pa ja tu biram "my profile". E, tu ce ti traziti e-mail i password (to si verovatno popunjavao i tokom rezervacije). I onda ce ti se prikazati pravougaonik u koji treba da ukucas confirmation code:)

Nadam se da ce ovo biti od pomoci

@MASHA

Hvala uspeo sam!

Moze li neko jos da mi kaze da li je neophodan web check in i pri povratku.

@MASHA

Hvala uspeo sam!

Pa mislim da je pozeljan web check in jer je od nedavno Wizz uveo taksu od 10 eur ako radis check in na aerodromu. Za sve karte kupljene posle 01.04. vazi to.

Drugari, posto ne postoji web check in na aerodromu u barseloni, da li ce da mi naplate tu uslugu ili ne?

Drugari, posto ne postoji web check in na aerodromu u barseloni, da li ce da mi naplate tu uslugu ili ne?

na aerodromima na kojima ne postoji opcija online check in-a, airport check-in je besplatan

Znam da se dosta pisalo o web check in ali opet ako da li treba da idem do pulta wizz air a da mi udare taj pecat mislim posto vise ne vazi vizni rezim.Letim iz Temisvara.Nosim samo rucni prtljag

Znam da se dosta pisalo o web check in ali opet ako da li treba da idem do pulta wizz air a da mi udare taj pecat mislim posto vise ne vazi vizni rezim.Letim iz Temisvara.Nosim samo rucni prtljag

Na njihovom sajtu pise da non eu gradjani trebaju da se jave na njihovom check-in pultu zbog potvrde putnih isprava.

Neki koji su putovali kazu da im je sluzbenica rekla da su mogli odmah na gate,bez dolaska na njihov pult(pa ti sad znaj  ;) ).Ja ti preporucujem da odes na pult cisto da te tamo neka nadrndana/nadrndani ne bi zezali sto nisi ispostovala proceduru...

Uostalom njihov pult se nalazi na celih 15-20 koraka od ulaza u zgradu aerodroma...

P.S.Lepo se provedi u Parizu (zelim vam sto vise koseva u mrezici  :P )

uraditi i za povratak?

Mislim da ne treba ako ste kupili povratnu kartu,ali neka me neko ispravi ili potvrdi

@MASHA

Hvala uspeo sam!

Pa mislim da je pozeljan web check in jer je od nedavno Wizz uveo taksu od 10 eur ako radis check in na aerodromu. Za sve karte kupljene posle 01.04. vazi to.

da li za karte kupljene posle 01.o4. ili za letove? Ja sam npr kupila u februaru kart a putujem u maju. Racunam da i ja ipak moram da se on line checkiram....ili ne moram?

Da ne bude, plati devojko airport check...

Ne vidim uopste gde je problem da se uradi web check in, pogotovo za one koji poseduju internet. Mislim da za one koji su kupili kartu pre 1. aprila nije neophodno, ali sto bi rizikovali za par miniuta vremena i jednog odstampanog papira?

da li za karte kupljene posle 01.o4. ili za letove? Ja sam npr kupila u februaru kart a putujem u maju. Racunam da i ja ipak moram da se on line checkiram....ili ne moram?

Da ne bude, plati devojko airport check...

Ja sam kupila karte u februaru i putovala sad, 14.04. Wizzom iz Budimpeste. Uradila sam web-check in pre puta ali mi to na aerodromu niko nije trazio. Tako da, mislim da to vazi za karte koje su kupljene posle 01.04.

Al da ne tupim vise, stvarno je to 1 min posla uraditi web check in. I ne razmisljas posle vise  :)

Pa niko i nije rekao da je problem da se uradi web check-in.

Pitanje je bilo, sta ako neko ne uradi a platio je kartu pre 01.04. Da li u tom slucaju placa na aerodromu.

Al posto smo apsolvirali da za njih ne treba...hvala..

@Soma Odstampala si a niko ti nije trazio. Da li znaci da su oni ponovo stampali boarding kartu ili su ipak koristili tvoju?

Drugarica mi je u Budimpesti i kupila je karte u martu. Let joj je u 06.00 za Bergamo pa bi joj znacilo da uradi web check cime ne bi morala da dolazi mnogo ranije na aerodrom.

@Soma Odstampala si a niko ti nije trazio. Da li znaci da su oni ponovo stampali boarding kartu ili su ipak koristili tvoju?

Drugarica mi je u Budimpesti i kupila je karte u martu. Let joj je u 06.00 za Bergamo pa bi joj znacilo da uradi web check cime ne bi morala da dolazi mnogo ranije na aerodrom.

Koristili su moju boarding kartu ali sam gledala ljude u redu koji su bili ispred mene, bilo je njih koji nisu imali boarding kartu sa web check in-a nego im je sluzbenica stampala, ali nisam videla da je iko ista placao.

znam da je ovo vec pitano nebrojeno puta, ali jos jednom da proverim,....

kada idem kolima iz NS za Temisvar,  koji put preporucujete?

na google maps mi izbacuje preko kikinde kao opciju, a meni  se cini da je preko zrenjanina  blize i bolje....

jel neko isao skoro...kakav je koji put....

thanks!

Za web check-in treba 2min vremena, vise nego za pisanje jednog posta ovde. Ako vam je vec i to toliko tesko da uradite, platicete na aerodromu citavih 10 evra. A ni zbog toga necete propasti ni bankrotirati!

uraditi i za povratak?

Mislim da ne treba ako ste kupili povratnu kartu,ali neka me neko ispravi ili potvrdi

Za web check-in treba 2min vremena, vise nego za pisanje jednog posta ovde. Ako vam je vec i to toliko tesko da uradite, platicete na aerodromu citavih 10 evra. A ni zbog toga necete propasti ni bankrotirati!

posto je ovo postala igra gluvih telefona da odustanem. Ali, ipak, zensko sam pa da moja bude poslednja  :banana:

NIKO nije postavio pitanje lakoce odradjivanja web check in-a.

SVI znaju koliko treba da se napise jedan post ovde.

Pitanje je shta ako neko NE URADI iz kojekakvih razloga....skleroza (ima nas i starijih), nestalo struje u poslednjem momentu (Srbija)  a osnovno se odnosilo dali oni koji su kupili kartu pre 01.04. MOGU da se web chekiraju i time sebi odloze rani odlazak na aerodrom kao u gore pomenutom terminu Budapest-Milano (sat vremena spavanja ujutro duze je...uhhhhhh...dar sa nebesa).

Posto je @Soma odgovorila...to bi bilo to...