Jump to content

Featured Replies

Vratih se konacno wizzovim letom Treviso Temisvar jutros. Kazem konacno, jer juce let koji je trebao da bude u 16.40 pomeren je tacno za ponoc. Totalni kolaps. Da racunam da ce mi wizz refundirati iako po pravilima imam pravo na to jer sam stigla dan kasnije o predvidjenog.

"Po pravilima" imas pravo na refundaciju u iznosu od 250 eur. http://en.wikipedia.org/wiki/Regulation_261/2004

A kako u praksi da dodjes do te kompenzacije - nemam pojma.

Ja sam juce od muke kupila na Wizzovom sajtu "Delay Warranty" za 10 eur, sto ce mi bar omoguciti da ako mi let kasni 2h ili vise, dobijem kod njih kredit od 100 eur, koji mogu da iskoristim tako sto cu kupiti karte za neke druge letove (njihove, na zalost). Posto im vecernji let iz Beograda za Luton, bukvalno svaki put, kasni po 3h i vise, da bar imam neku utehu u tom cekanju  :bang: Sinoc je iz Lutona avion prvo isao do Budimpeste a tek onda u Beograd.  ::crazy:  Pa su iz Beograda, umesto da polete u 21:55, poleteli u 00:55.

jel to wizz air uveo neke nove letove iz budimpeste ili sam se ja istripovao? znam da su leteli za Malme a sada vidim i Stokholm, Gotenburg, Turku...  i to bas, bas jeftinooo...

Izgleda imaju novih letova. Ja sam nedavno "otkrio" da lete i za Frankfurt Hahn iz Budimpeste i to za bas male pare!

jedan let mesecno imaju superpromo za 10e  a svi ostali  cuvenih 3990 plus takse iliti oko 20e u pravcu.

Mislim da ako se gadja Hahn daleko je bolji izbor Ryan iz osijeka. 10e plus 10za visa = 20e povratna (free online check in). I krece u vreme (12.50) da moze dalje da se kombinuje. Wizz stize u 22h...znaci, ne gine jedno spavanje.

Ipak, i jedni i drugi idu samo dva dana nedeljno tako da ce odluciti dan za dalju kombinaciju a ne cena i blizina (koji su u ovom slucaju na strani Ryana). Wizz utorak, subota.....ryan sreda,nedelja.

Btw, jel neko kunjao na Franfurkt Hahn-u....jel tapacirung? 

Soma, na koji nacin da dodjem do tih famoznih 250 eura? Tamo na wizzovom sajtu za reklamacije nema tog slucaja? videla sam u uslovima putovanja, da bi trebalo da mi refundiraju cenu leta i 20% ali ne u keshu, nego na wizzow account, ali kako da to izvedem?

Probaj da im pises na [email protected] . Ja sam preko tog emaila komunicirala sa njima kada su mi vracali pare zbog vulkanskog pepela. Azurno su odgovarali, posle par dana. Oni svakako traze da svaki "complaint" bude iskazan u pisanoj formi. Trebalo bi bar neku kompenzaciju da ti ponude, verovatno u vidu tog iznosa: cena leta + 20%.

jedan let mesecno imaju superpromo za 10e  a svi ostali   cuvenih 3990 plus takse iliti oko 20e u pravcu.

Mislim da ako se gadja Hahn daleko je bolji izbor Ryan iz osijeka. 10e plus 10za visa = 20e povratna (free online check in). I krece u vreme (12.50) da moze dalje da se kombinuje. Wizz stize u 22h...znaci, ne gine jedno spavanje.

Ipak, i jedni i drugi idu samo dva dana nedeljno tako da ce odluciti dan za dalju kombinaciju a ne cena i blizina (koji su u ovom slucaju na strani Ryana). Wizz utorak, subota.....ryan sreda,nedelja.

Btw, jel neko kunjao na Franfurkt Hahn-u....jel tapacirung? 

aerodromje tesko sranje. jedan od ruznijih koje sam video iako je low cost. Ne toliko mali, no koliko se secam nije bilo mesta za sedenje skoro uopste. Mnogo radnjica sa turskom i kineskom robom. Sve u svemu podseca na bazar na beogradskom sajmu najvise:) imas preko puta jedan hotel B&B recimo, znaci hotel je bas blizu, tik preko puta aerodromske zgrade, ali mislim da je nocenje oko 50 eura.

Soma, na koji nacin da dodjem do tih famoznih 250 eura? Tamo na wizzovom sajtu za reklamacije nema tog slucaja? videla sam u uslovima putovanja, da bi trebalo da mi refundiraju cenu leta i 20% ali ne u keshu, nego na wizzow account, ali kako da to izvedem?

tih 250 evra moze samo u slucaju da se ne koristi let uopste, jer je doslo do ozbiljnog poremecaja planova, i da je u pitanju njihova greska. Znaci tipa ukoliko je bila guzva u avio prostoru i slicno, nema se prava na 250 eura ja mislim. Obzirom da si iskoristila let, tek onda nema nikakvog prava na refundaciju.

znam i to, ali na sajtu evropske unije pise u slucaju otkazivanja ILI kasnjenja. U svakom lucaju nema veze, videcemo sta ce odgovoriti :)

Imas pravo na kompenzaciju bez obzira sto si iskoristila let, ali samo ako kasnjenje nije bilo uzrokovano "visom silom" na koju kompanija nije mogla da utice, npr. vremenske prilike, zatvoren vazdusni prostor i slicno. Procedura je sledeca: posaljes zalbu Wizzair-u, pozoves se na evropsku konvenciju o pravima putnika u avio saobracaju E261/2004 i zahtevas kompenzaciju. Wizzair ce te odbiti, to je gotovo 100% sigurno (veruj mi prosao sam kroz proceduru nekoliko puta sa razlicitim kompanijama). Onda saljes zalbu sledecoj instanci, a to je italijanska agencija za zastitu prava putnika L’Ente Nazionale per l’Aviazione Civile (posto se "incident dogodio u Italiji).  Formulari, adresa i instrukcije su na http://ec.europa.eu/transport/passengers/air/air_en.htm. Moraces da prilozis zalbu koju si slala wizzair i njihov odgovor. Procedura je spora i racunaj da ce da traje mesecima. Agencija moze da donese odluku u tvoju korist, ali ne moze da natera Wizzair da ti isplati kompenzaciju. Ako Wizzair i dalje bude odbijao da se povinuje odluci, moras da ides na sud. To je tzv. small claims procedure i obicno je dovoljno da popunis neke formulare i posaljes u nadlezni sud i Italiji. Dakle isterivanje pravde kosta vremena i zivaca i avio kompanije racunaju na to da ces odustati tako da ti nece platiti kompenzaciju dok ne budu priterane uza zid.

Vukad, to sam i ja procitala na sajtu EU, u isti kos stavljaju kasnjenje i otkazivanje, ali sam verovatno pogresila sto sam zalbu uputila direktno preko formulara sa sajta Wizza, tako da kao potvrdu da sam se zalila, imam samo mejl koji mi je automatski poslan od strane Wizza, odnosno ne mogu da dokazem po kom pitanju sam se zalila....

Evo, javise se oni meni i napisase sledece:

Thank you for contacting our Customer Relations Department and please accept our sincere apology for the inconveniences you have been caused.

Wizz Air flight W6 720 from Venice to Timisoara on July 25, 2010 was delayed due to bird strike. 

Please be informed that according to the operative EC regulation and our General Conditions of Carriage, in case of a flight delay Wizz Air shall offer to passengers free of charge:

(a) meals and refreshments in a reasonable relation to the waiting time during the time period of the delay;

(B) arranging hotel accommodation or to refund the costs of hotel accommodation in cases

- where a stay of one or more nights becomes necessary, or

- where a stay in the Place of Departure additional to that intended by the Passenger becomes necessary;

© arranging transport or to refund the costs of transport between the airport and place of accommodation specified in paragraph 15.5.1. (B) (hotel or other).

In your case B) and c) point were not applicable.

In addition, Passengers shall be offered two telephone calls, telex or fax messages, or e-mails or the refund of the costs of such communications.

We will not provide the above mentioned assistance if it would cause further delay of the flight.

As for the additional expenses (meals, refreshments during the waiting time), we kindly ask you to forward all related invoices, as an attachment to your reply, so that we can determine a possible compensation.

We also need to know your bank details:

-        Name of the Bank

-        IBAN

-        SWIFT/BIC code

-        Account holder

-        Account currency

Also accordance with our GCC (Article 17):

17.1.6. Wizz Air is not liable for loss of profits, indirect or consequential damages.

Therefore we are deeply regret but can not give you a compensation because of your extra expensed (hotel, taxi, etc.).

In order to mollify the invonveniences caused, we would like to offer a reservation credit in amount of 25 EUR. Today we have put this credit onto your Wizz Account (2124117085). The credit can be used towards any Wizz Air flights within the next 1 year.

Again please accept our sincere apology for the inconveniences you have been caused.

Should you have any questions please do not hesitate to contact us.

Kind regards,

Marianna Cseke

Wizz Air Customer Relations Hungary

Fax:    +36 (1) 577-6181

E-mail: [email protected]

Proverih ja i vidim stvarno stoji kredit od 25 eura. I sta sad? Nesto sam sklona da im oprostm to cekanje i potrudim se da nadjem opet jeftini let, kao sto je bio Timisoara Forli, povratna 12,5 eura i taman za dva puta ili da se natezem sa njima

Pa, dobro, eto, dobila si 1-2 leta free, nije ni to lose, obzirom da se nisi uopste cimala, vec samo poslala mejl. Po meni, lepo od njih, ti bi trebalo da budes zadovoljna, oni takodje, jer nece na sud i nece morati da ti mozda isplate vise novca, nema gubljenja vremena, jedan mejl resava sve i svako svojim putem dalje. Ako ti je bas stalo da trazis onih 250 evra po svaku cenu, ti teraj dalje. Ali, ako hoces da ih tuzis ili ne znam sta vec vise, nemoj da posle ispadne da te ti troskovi izadju jos znatno skuplje, a da ne dobijes nista! I pritom ce te kostati zivaca, vremena i cega sve ne! Da sam na tvom mestu, uzeo bih povratnu do negde u Italiji i uzivao! Jos mozes negde i da produzis Ryanairom, ihaj :)

Eventualno, ako is imala neke troskove prilikom odlaganja leta, posalji im te racune, pa trazi kompenzaciju. Ma da, sumnjam da si te racune sacuvala :)

Sta se desava sa Wizovim sajtom? Kad se ode na www.wizzair.com kaze "wizzair.com uses an invalid security certificate."  :o Jeste vidjali ovo i pre?

Moja greska, ups, preusmeri vas na book.wizzair.com

Da Dragance, u pravu si potpuno, svi srecni i zadovoljni. Jesam se izmaltretirala, ali ne bas toliko a bi ih ganjala za neku spec refundaciju. Iskrena da budem, nisam ni evra potrosila vise nego sto sam planirala, samo sam dosla dan kasnije kuci, i postala ekspert za Treviso airport :))

Dobih danas mejl da mi je wizz-ov let Tampere-Gdanjsk krajem septembra otkazan. Malo procackam i vidim da prestaju da lete skroz na toj ruti neke 3 nedelje ranije - totalno nevezano sa letnjim/zimskim redom letenja.

Tako da, pazite da vam neki mejl od njih ne pobegne u junk/spam.

Na kraju su mi dali let Turku-Gdanjsk istog dana, samo kasnije popodne/uvece. Sto mi ne odgovara previse, ali je bolje od refundacije...

• 1 month later...

Narode.

Planiram da krajem decembra/pocetkom januara letim iz Beograda za Rim.

Da li mi neko moze preneti iskustva sa aerodroma ''Nikola Tesla'', i Wizz-ovim letovima. Gde je salter za Wizz-ov check in, da li ipak moram otici do istog, iako se opredelim za on-line booking, da li se strikno drze pravila kada je rucni prtljag u pitanju. Takodje me zanima me kako isto to funkcionise na aerodormu ''Fiumicino''.

I jos nesto, posto cu kupiti dve karte, da li prilikom online check in-a dobijem jednu bording kartu za dva putnika, ili za svakog pojedinacno.

Zahvaljujem

Sajt wizzaira od sada i na srpskom jeziku, kao i cene izrazene u dinarima. clap.gif' alt=':clap:'>

I jos nesto, posto cu kupiti dve karte, da li prilikom online check in-a dobijem jednu bording kartu za dva putnika, ili za svakog pojedinacno.

Boarding card glasi na ime i stampas jednu za odlazak i jednu za povratak. Hocu da kazem, ne zaboravi da chekirash i povratak leta.

• 3 weeks later...

Da li mozhe neko da mi kazhe da li smem da u ruchnom prtljagu ponesem mobilni telefon koji je zapakovan kao poklon ili je bolje da ga stavim u kofer? da li smem uopshte da prenosim neku robu od vrednosti kao shto je poklon...? bojim se da ne trazhe da ga otpakujem... :S

takodje, da li tako upakovani mobilni sme kroz rengen u torbi ili moram da ga izvadim, prijavim?

i kao poslednje pitanje posle prochitanih 40 stranica i bolova u glavi... :) ... da li mogu pre nego li sam uopshte i doshao na aerodrom za poletanje odshtampati tj. uraditi web check in i za odlazak i za povratak jer kao po pravilima od 7 dana pred polazak, a poshto ostajem svega 5 dana, da li onda mogu obe karte da odshtampam tj. da uradim oba check in-a? Da li tje mi to praviti problema?

Putujem sutra pa su mi vazhne informacije! HVALA SVIMA UNAPRED! :)))