Jump to content

Featured Replies

Ah, znao sam da ne može da bude tako jednostavno :cry22:. Ima li nade da nekada taj račun postane rezidentni?

Da. Ako osnuju Wizzair Serbia.  :D

Jel to znaci da je sad moguce preko banaka nasih platiti bez ikakve bas provizije? Pa onda ispade da je bolje nego preko master card-a... dzabe sam je vadila, za ovu svrhu ... :)

Pa ja se iskreno nadam. Moraćemo da sačekamo da neko od nas to obavi u praksi, pa da nam prenese iskustvo, ali ne vidim zašto ne bi bilo moguće. Doduše, pretpostavljam da će biti neka mala provizija kao kad plaćaš neki račun/uplatnicu, tipa 25/40/50din ili 1-2%.

Ova opcija, bank transfer, za Srbiju postoji vec 2 meseca. Wizzair ima nerezidentni racun u Srbiji sto znaci da ne moze da se uplati obicnom uplatnicom, vec jednom posebnom, koja je skoro ista kao i uplata za inostranstvo, a i troskovi transakcije su takodje skoro isti. Pisem iz licnog iskustva, vec 5 puta sam vrsio bank transfer na wizzair-ov racun u srpskoj banci.

Znala sam da je bilo previse dobro da bi bilo istinito  :(

Dule kolika Vam je onda bila provizija pri tom placanju, otprilike...?

Dule, kolika Vam je onda bila provizija pri tom placanju, otprilike...?

Kao prvo, molim Vas, nemojte mi persirati.  :D

Provizija zavisi od banke. Npr. u Intesa-i su mi uzeli 400din. + 30eura blokirano za troskove korespodentske banke. U Hypo Alpe Adria banke je 1000din. Kod drugih je tako od 1000-1500 din. po transakciji. U Unicredit Bank Srbija ne mozete da uplatite pre nego sto otvorite racun kod njih, a pri tom mora da otvorite paket racuna (ne moze samo jedan obican tekuci racun) u sta vam je ukljuceno din. i devizni racun, on-line banking, platne kartice... i svasta nesto i na sve to placate odrzavanje mesecno i u slucaju da nemate aktivnosti na racunu placate 3 meseca posle poslednje aktivnosti.

Ja sam malopre zvao Unicredit banku da se raspitam kakva je procedura kad ja kao fizičko lice hoću da uplatim novac na nerezidentni račun pravnog lica i operaterka mi je rekla da je provizija 0,3% pri čemu me je pitala da li sam klijent banke (a nisam). Iskreno, nije mi baš zvučala ubedljivo, pa ću ipak verovati tebi dok se sam ne uverim.

Dule, kolika Vam je onda bila provizija pri tom placanju, otprilike...?

Kao prvo, molim Vas, nemojte mi persirati.  :D

Provizija zavisi od banke. Npr. u Intesa-i su mi uzeli 400din. + 30eura blokirano za troskove korespodentske banke. U Hypo Alpe Adria banke je 1000din. Kod drugih je tako od 1000-1500 din. po transakciji. U Unicredit Bank Srbija ne mozete da uplatite pre nego sto otvorite racun kod njih, a pri tom mora da otvorite paket racuna (ne moze samo jedan obican tekuci racun) u sta vam je ukljuceno din. i devizni racun, on-line banking, platne kartice... i svasta nesto i na sve to placate odrzavanje mesecno i u slucaju da nemate aktivnosti na racunu placate 3 meseca posle poslednje aktivnosti.

Ok, nema potrebe ni meni persirati...

Veliko hvala ..

pozzz

Ja sam malopre zvao Unicredit banku da se raspitam kakva je procedura kad ja kao fizičko lice hoću da uplatim novac na nerezidentni račun pravnog lica i operaterka mi je rekla da je provizija 0,3% pri čemu me je pitala da li sam klijent banke (a nisam). Iskreno, nije mi baš zvučala ubedljivo, pa ću ipak verovati tebi dok se sam ne uverim.

hahahahaha... ja zaista nemam nikakvu potrebu da mi ti verujes ili ne verujes. Ja sam samo odgovarajuci na Ivanino pitanje podelio svoje iskustvo.  :P

hahahahaha... ja zaista nemam nikakvu potrebu da mi ti verujes ili ne verujes. Ja sam samo odgovarajuci na Ivanino pitanje podelio svoje iskustvo.  :P

Pa zato i kažem, merodavnije mi je tvoje iskustvo jer mislim da dotična cura nije ni imala pojma o čemu priča.

Narode, zasto lepo ne odete do aerodroma Beograd i kupite Wizz-ove karte bez ikakve provizije.

Na terminalu 2, na salteru ticket servis AB, mozete kupiti Wizz-ove karte. Ja sam skoro kupovao.

Platio sam u kesu. Rezervacija mi stigla na mail, otputovao, vratio se i sve je proslo o.k. .

Pozzzzz

Narode, zasto lepo ne odete do aerodroma Beograd i kupite Wizz-ove karte bez ikakve provizije.

Na terminalu 2, na salteru ticket servis AB, mozete kupiti Wizz-ove karte. Ja sam skoro kupovao.

Platio sam u kesu. Rezervacija mi stigla na mail, otputovao, vratio se i sve je proslo o.k. .

Pozzzzz

Jel si siguran da nema provizije?

Kada sam zvao telefonom agenciju - ticket service na aerodromu Nikola Tesla, cena je za 25eura visa nego ona koja je na netu.

Uzeo sam neki kofer sa namerom da mi bude kabinski prtljag, i sve se dimenizje uklapaju osim sirine koja je ~21-22cm a ne 20 cm :?!!! Koliko su rigorozni za prtljag po pitanju dimenzija?  Pozdrav!!!

Kupili smo 2 karte za BG-Fiumicino-Bg.ispostavlja se da mozda necemo moci da idemo.da li postoji ikakva sansa za povracajem novca ili da se odgodi let za neki drugi datum,s tim sto ne znamo kad bi to bilo?

Možete samo da promenite datume ili destinaciju. To košta 30 eur po letu, za svakog putnika plus eventualna razlika u ceni plaćene karte i nove karte koja se kupuje. Nekad se više isplati da karte propadnu i da se kupe nove.

u tom slucaju svakako nam se ne isplati,toliko smo karte i platili,plus sto ne znamo koji bi datum bio sledeci.

da smo kupili Flex,onda bi mogli jeftinije da prodjemo nego ovih 130e za menjanje datuma,plus sto bi mogli neograniceno puta da menjamo,al eto-ko je znao da ce ovako ispasti..

flex ne moze naknadno da se kupi?

Uzeo sam neki kofer sa namerom da mi bude kabinski prtljag, i sve se dimenizje uklapaju osim sirine koja je ~21-22cm a ne 20 cm :?!!! Koliko su rigorozni za prtljag po pitanju dimenzija?  Pozdrav!!!

Zavisi od aerodroma najvise, ali i jos od mnogo cega. U zadnjih godinu dana jako su poostrili politiku sto se tice prtljaga na mnogim aerodromima, narocito od kada je wizzair uveo da se placa kazna od 60eura na gate-u, ako imas prekoracenje dimenzija.  U principu ako uspes da uguras prtljag u box za proveru dimenzija, nemas problema.

flex ne moze naknadno da se kupi?

Nema logike da moze.

Zato sto u Srbiji jos uvek ima nas, koji noismo iz Beograda.

Bravo.  klanj::

Drugari treba mi 2 brza odgovora :)

1. Da li je bolje placati sa intesinom internetom karticom za letove iz BGD-a ili mozda preko banke kako ovde vec pricate?

2. Zna li neko kada se menja red letenja, zimski na letnji, treba da uzmem karte za kraj aprila pa da se ne promeni u medjuvremenu?

Hvala

Drugari treba mi 2 brza odgovora :)

1. Da li je bolje placati sa intesinom internetom karticom za letove iz BGD-a ili mozda preko banke kako ovde vec pricate?

2. Zna li neko kada se menja red letenja, zimski na letnji, treba da uzmem karte za kraj aprila pa da se ne promeni u medjuvremenu?

Hvala

1. ako kupujes jednu-dve povratne karte kupi ih karticom, ako kupujes za vise osoba na jednoj rezervaciji mozda ti izadje jeftinije preko banke.

2. krajem marta, pocetak aprila

Hm, ne znam da l sam dobro razumela šta pitaš... Kada se objavi red letenja - to je to, nema šta da se menja. Zimski red letenja važi do kraja marta, letnji red nakon toga. Ako su karte za kraj aprila u prodaji - taj red letenja koji vidiš - to je to. Nema šta tu više da se menja. Wizz je letnji red letenja objavio još krajem decembra. 

Hm, ne znam da l sam dobro razumela šta pitaš... Kada se objavi red letenja - to je to, nema šta da se menja. Zimski red letenja važi do kraja marta, letnji red nakon toga. Ako su karte za kraj aprila u prodaji - taj red letenja koji vidiš - to je to. Nema šta tu više da se menja. Wizz je letnji red letenja objavio još krajem decembra. 

hahahaa... teoretski je tako... ali u preksi cesto se kombinuju i prekombinuju, pa menjaju datume i vreme letenja po nekoliko puta od trenutka kad prvi put objave red letenja za sezonu... zato covek pita...

2. krajem marta, pocetak aprila

Ma naravno da oni mogu da promene u sred sezone, al to ne mora da bude nužno krajem marta početkom aprila. Jesenas su vremena za London promenili od novembra. To je rizik koji uvek postoji.

@ Soma : Dule ti je rekao sto bih ti i ja odgovorio.

Jer se meni desilo da sam platio kartu za npr 15.06 a oni su pomerili let za 16.06. a tebam da uzmem karte za nekog drugog pa rekoh da mozda neko ne zna,poslao sam mail i njima pa se nadam da ce mi odgovoriti.