Jump to content

Featured Replies

Ako se ne cekiras besplatno preko neta, cekiraces se na aerodromu i to ce te kostati 10 evra, pa ti biraj sta ti je lepse :)

Nemoj koristiti nasa slova prilikom rezervacije.

Ljudi, dobio sam od Wizz-a ovaj e-invoice

Dear Customer,

Thank you for choosing Wizz Air.

In attachment you can find the electronic invoice corresponding to your reservation. This invoice is issued by Wizz Air Hungary in compliance with the relevant Hungarian regulations and is the original invoice (file with extension mssign).

Should you wish to verify the authenticity of the invoice, you can do so using MultiSigno Verify software which can be downloaded free of charge from here.

You can view the invoice as a pdf file. To open this file the software Adobe Acrobat Reader 7 should be installed on your computer. It can be downloaded free of charge from here.

Sta znaci ovaj boldovani deo, o kakvoj verifikaciji govore?  :?

Batali to, ne zanima te. Ako si dobio potvrdu da je karta kupljena, sacuvaj kod i to je jedino sto ti treba. Uradi jos web check in pre puta i vozi!

Ako bas hoces da proveris autenticnost racuna koji su ti isporucili, a ti onda sledi ispisane instrukcije :D

OK! Hvala (i ovde)  klanj::

Ako sam smorio sa pitalicama, ne zamerite, sve sto znam o avionima, aerodromima etc. proizilazi iz filmova!  :bag:

Savet za sve koji idu u Rim Wizz-om, pazite na dimenzije rucnog  prtljaga. U Beogradu niko nije proveravao, ali u Rimu su bili nemilosrdni, i morao sam da doplatim, jer mi je falio samo 1 cm da ga proguram kroz onaj njihov okvir. Nikakvo ubedjivanje ne prolazi  :(

Bas u martu putujem u Rim,  reci mi samo koliko si u Rimu doplatio, jel ona kazna od 60e, ili su te pustili za manje?

....svasta....ja bas iz Rima kada sam isla neocekivano prosla sa rancem 65x40x30. Bilo je gurni....ja samo donji deo nekako stavila i bilo je...ajde. Vecu muku sam imala sa Blue Air-om....njihove kante od kalupa imaju vagu...morala sam da obucem 2 jakne i nekoliko kapa da bi usla u tezinu od neverovatnih 5kg. Manje vrednosti u zivotu nisam videla...cak sam pobacala neke prospekte i novine i opet sam bila na 6kg....pa torba i laptop su 5kg....E, to se zove "rucni prtljag"

Na zalost kazna od 60 evra  :( Ispalo je skuplje nego sama karta. Teraju sve ljude da ubace rucni prtljag i to po duzini, tako da sve sto ne prodje kroz kalup putuje kao zadrzani prtljag. Moj savet je da proverite dimenzije kofera pred put.

Ja sam isla pocetkom januara i isto tako je bilo, pisala sam o tome na temi Rim.

a jel probao neku onu varijatnu da mu neko pricuva prtljag pa kao nema nista? ja sam prosle godine leteo rim - temisvar u ovo vreme i svacega sam se nagledao (mada ja nisam imao prekoracanje). Ulazili su rumunu u avion sa 2,3 torbe i sl

Jel moze da se dokupi prtljag samo za povratak  :) ? Posto tamo kad se logujem, pita me samo koliko torbi, a ne i za koji let, t.j. odlazak ili povratak.

Kupi iz 2 puta karte. Prvo od BG-a, Temisvara ili odakle vec do Rima, npr, i uzmi samo rucni prtljag. A onda kupi drugu kartu, od Rima, do BGa, npr, pa bukiraj i prtljag.

Mislim da možeš preko call centra to da središ. Nisam nikad probala.

Evo ti opcije, pa biraj :)

Baggage fee

via wizzair.com & call centre Per flight, per passenger and per bag 15 EUR / 13 GBP

Baggage fee

at the airport                         Per flight, per passenger and per bag 30 EUR / 26 GBP

Baggage fee

at the gate                          Per flight, per passenger and per bag 60 EUR / 52 GBP

Ja sam isla pocetkom januara i isto tako je bilo, pisala sam o tome na temi Rim.

a jel probao neku onu varijatnu da mu neko pricuva prtljag pa kao nema nista? ja sam prosle godine leteo rim - temisvar u ovo vreme i svacega sam se nagledao (mada ja nisam imao prekoracanje). Ulazili su rumunu u avion sa 2,3 torbe i sl

Nema sansi, proveravali su i prilikom cekiranja i pri odlasku na gate. Srecom, ja sam nosila neki rancic, ali ljudima su pucali tockici, neki su uspeli, a neki su ipak morali da doplate. Uglavnom, svi su bili besni zbog maltretiranja! Jedna zena im je ladno ostavila kofer, mnoge psovke su se mogle cuti!

Bas sad premeravam ovaj moj kofer, cak sam ga  i napunio sa stvarima koje cu nositi i uklapa se u te njihove dimenzije 55x40x20, taj kofer je namenski pravljen upravo da bi potpao pod kategoriju 'licni prtljag', ali zbog ovih vasih prica, uvukla mi se neka bojazan da i meni ne nadju taj dodatni cm!  ::crazy:

Mada, kofer tih dimenzija kosta ~ 1000 din, jeftinije ostaviti ga na aerodromu, nego platiti harac!  ;)

Da, te avio kompanije su gore nego "Turci". Ja da sam na vasem mestu ne bih ni leteo sa tim deratorima dok ne pocnu besplatno da nam voze prtljag, ako ne vec da nas voze besplatno.

Nema potrebe ni za kakvom ironijom ovde, ljude treba upozoriti bas zbog cinjenice sto je Wizz ranije bio liberalniji. A sto se tice kofercica, moj savet je da uzmete ranac tih ili cak nesto manjih dimenzija - vise stvari staje, a necete imati nikakvu frku.

ranac i dve tri kineske vakum kese....ako zagusti spljosticete stvari tako da ce ( kao meni  rucni prtljag kod easy-ja) da vam bude tezak 20kg :)

Jedva sam ga stavila na traku u masinu za skeniranje  ::crazy: ::crazy: ::crazy:

ranac i dve tri kineske vakum kese....ako zagusti spljosticete stvari tako da ce ( kao meni  rucni prtljag kod easy-ja) da vam bude tezak 20kg :)

Jedva sam ga stavila na traku u masinu za skeniranje   ::crazy: ::crazy: ::crazy:

Ponekad kineske kese nisu lose ni za cekiranje, u nekim situacijama dodju kao spasonosno resenje!  :dance:

Ako se unapred  razmisli i zapakuje kako oni traze  a mi ih malo zaobidjemo  ;) sa rancem,  vakum kesama, pantalonama i jaknama  sa dzepovima...itd,  nikada necete imati problema sa rucnim prtljagom! izuzetak  su oni koji idu u shoping ... (verovatno da su poostrili kontrolu upravo zbog takvih ....)

meni je mnooogo veci problem sto su cene karata  otisle gore i iz temisvara i peste i sto ne mogu da nadjem nista  povoljno kao sto sam  u posledje dve godine leteo.. :(

meni je mnooogo veci problem sto su cene karata  otisle gore i iz temisvara i peste i sto ne mogu da nadjem nista  povoljno kao sto sam  u posledje dve godine leteo.. :(

Da, u pravu si i ja sam primetio. Imam utisak kao da pravi low cost u Evropi polako ide silaznom putanjom. Niti ryanair nema vec godinu ipo dana besplatne letove, a bilo ih je na milione. Bankrotirali su skyeurope i myair. Ryanair raskinuo ugovor sa Boeing-om i vec dve godine ne moze da se dogovori ni sa jednom drugom kompanijom oko nabavke aviona, tako da nista ni od dugo najavljivanog RyanAtlantic-a. Kao da je vrhunac low cost-a avio prevoza u Evropi bio 2007-2008.

Nadam se da je ovo privremeno kretanje stvari zbog krize.

Generalno jeste kao sto kazete ali npr Milano-Marakesh povratna sa svim taksama 30e...

Gde ce nam dusa da kazemo da je skupo.

Za wizz je tacno da sem Forlija nema vise karata po 4RON za Milano pa cak se desavalo i za Veneciju....

Easy drzi standardne cifre i za 20tak e moze da se pronadje svasta nesto.

Rezime : slazem se da nije kao nekada ali je i dalje bagatelno  :yok: :yok: :yok: