Jump to content

Featured Replies

Pozdrav! Opet ja...  :)

Imam 2 pitanja :

1. Jel se mora odstampati karta za sve putnike ili samo je dovoljno jednom ?

2. Da li se opcija cekiranja za povratak otvara tek posto uradim check-in za polaznu rutu, ili je moguce da jos nisu otvorili check-in za 11.03 za let RIM-BG ? Planiram da se sutra cekiram za sredu, kad je polazak, al se plasim ako ne ortvore do tada za povratak, gde tamo to da uradim....

Imam 2 pitanja :

1. Jel se mora odstampati karta za sve putnike ili samo je dovoljno jednom ?

2. Da li se opcija cekiranja za povratak otvara tek posto uradim check-in za polaznu rutu, ili je moguce da jos nisu otvorili check-in za 11.03 za let RIM-BG ? Planiram da se sutra cekiram za sredu, kad je polazak, al se plasim ako ne ortvore do tada za povratak, gde tamo to da uradim....

1. Boarding pass treba da otstampas za svakog putnika po jedan primerak za svaki let.

2. Ja sam se pre 3 dana chekirao za let RIM-BG 11.3. bez problema. mislim da imas neki problem, ako ne mozes da se chekiras.

sad vidim da je wizz spustio cene za ~5e iz beograda za memingen i brisel(u oba smera). tako da sad povratna karta za ove destinacijama moze da se uzme za ~40e umesto ~50e sto je bio minimum do pre neki dan.

I ja sam primetio da su spustili cene na relaciji Rim-Beograd. Sad moze da se nadje karta do Rima za 1960 din,a ja sam pre tri nedelje platio 2460 :D

Nadam se da na dobrom mestu postavljam pitanje. A gde mu dođe Memingen tj. koliko je on daleko od centra Minhena, pošto mi se ne uklapaju neki letovi kod Wizza pa ću morati izgeda da pauziram...I da, ako neko zna za kakav hostel suuperr  ;D

Odgovor na prvo pitanje - koristi google maps.

Odgovor na drugo pitanje - koristi sajt www.hostelworld.com

E stvarno, kada smo kod tog slavnog Memmingena jel moze neko u kratkim crtama u jednom postu o aerodromu, jeftinom transferu, smestaju i cenama na samom aerodromu. Takodje, neka alternativa za parking ako postoji.

Koliko smo trazili po netu, vidim da im je parking prilicno skup. Znaci, ici autom iz Beograda se ne isplati. 2100km plus putarine daju cifru od 200e. Ako nas je 4 to je po 50 sto i nije strasno ali parking skoro pa jos toliko.

Mora da ima nekih privatnih parkinga ili mogucnosti da se auto ostavi u nekom trznom centru...

E bas sam na to i mislila ! Znam ja za ove sajtove, ali nekako volim da cujem licno iskustvo. I da, nema rayloga ici autom, jer je Wizz snizio cene i u spicu sezone, pa povratna staje oko 4ooo din :dance:

pa generalno za destinacije koje bi isli iz Memmingena nista nam se ne uklapa sa letovima iz Bg tako da mora da se ukljuci spavanje.

Ako se vec ukljucuje spavanje koje verujem ne moze da bude dzabe bilo gde u Nemackoj a pride treba dodati i transfer do tog smestaja i povratak na aerodrom....sabiram i oduzimam i kalkulisem...Zato je pitanje i postavljeno.

Primer :

ide nas dvoje BG-MEM i platimo 80e povratnu, spavanje za dvoje minimum 40e (ako je samo u jednom pravcu) i transfer aerodrom-smestaj-aerodrom (ne znam koliko je ali za dvoje povratna tesko da moze ispod 20e). To je sve ukupno 140e.

ide nas cetvoro (izglednije). To sve je 280e.

Auto...preko Hrvatske 1050km = 50e plus 50e nazad = 100e gorivo ( da ne bude zabune, plin je u pitanju pa zato toliko...mozda je 30tak e vise sa dizelasem)... putarine oko 50e = 150e. parking 80e = 230e...

Eto...cista matematika. Drugo, autom bi isli lagano, posetili neko drustvo usput...i tako... A u povratku mozda napravili djir kroz Madjarsku...

I da, uvek ima razloga ici autom....da je malo mladji sumnjam da ne bi isli do Portugala....malo Dalmacija, Istra, Italija, Azurna obala, Nica....pa Sevilla koju uvek nekako zaobidjemo bas zbog jurnjave na letove....a nazad sa druge strane...Vigo, Kompostela, Bilbao.... i sve po mogucstvu malim putevima uz okean :)

serenade serenade serenade

I jos jednom da ponovim posto je vec elaborirano zasto je postavljeno pitanje :

jel moze neko u kratkim crtama u jednom postu o aerodromu, jeftinom transferu, smestaju i cenama na samom aerodromu. Takodje, neka alternativa za parking ako postoji.

blagodarim...

Putarina do Nemacke je 91 eura, a ne 50. Putarine po zemljama (odlazak i povratak):

1. Srbija - 6.8 eura (340 din * 2 = 680 din)

2. Hrvatska 30 eura (105 KN do Zagreba, 5 KN do grane sa Slovenijom * 2 = 220 KN, tj. 30 eur)

3. Slovenija - 15 eura (ako ostajes do 7 dana, za ceo mesec je 30 eura)

4. Austrija -  39.9 eura

a) Vinjeta za Austriju 7.9 eura (ako ostajes do 10 dana)

B) Tunel Karavanke 6.5 eura * 2 = 13 eura

c)  Tunel Katschberg 9.5 eura * 2 = 19 eura

4. Nemacka - dzabe  :)

Imas hotel Schwarzer Adler u Schwaighausenu, to ti je na 6 km od aerodroma.

Plan puta je : Beograd-Osijek-Szekesfehervar-Wien-Memmingen

Isli smo do beca 3-4 puta ovom deonicom i sve je ok. Ako zurimo idemo na Budimpestu, Gyor...

Tako da, nema slovenacke vinjete, tunela i hrvatskih putarina ali ima madjarska vinjeta. Uglavnom, uklapa se u cifru od 50e.

Btw, hotel je 60e dvokrevetna sa doruckom.

Idi preko Madjarske. Stedis putarine Hrvatskoj i Sloveniji po 15€, Karavanke 6€ po pravcu, a vinjeta u Madjarskoj je 10-tak €, Stedis i jedan granicni prelaz.

A sta kad kolima stignete u Memmingen??!? ;D

I kad vec gledate ho(s)tele tamo vracam se na pitanje - A sto ne avionom?

Za npr Faro moze da se uklopi avion isti dan kad stignete iz BG.

Izvinjavam se sto smaram...

Nije da vam prebacujem nesto nego sam radoznao....

Za radoznale....

1. zato sto je jeftinije automobilom ako nas ide cetvoro....elaborirano u postovima iznad..

2. zato sto nam ne treba hotel(hostel) ako idemo automobilom

3. zato sto nemamo tansfere Bg-Surcin, Mem-Mun-Mem i Surcin-Bg

4. Zato sto je lako doci do Fara a za nazad da spavam 3 ili 4 dana u Memmingenu jer lete samo utorkom i subotom?

5. zato sto ne mora da se u povratku vezuju letovi i da se tako preseda min 3 puta da bi se stiglo u Bg.

6. Zato sto je veza za nazad papreno skupa

7. Za svaki let u povratku provizija i prtljag...

8. Zato sto je veca komocija i mogucnost kupovine suvenira, poklona, alkohola... (auto nema ogranicenje u tezini prtljaga)

napomena.....da je samo jedan dan cekanja u Memmingenu za povratak.....bez razmisljanja bih odabrala kombinaciju wizz-ryan. Cak se dvoumim ryan-ryan kombinacija...Osijek-Frankfurt-Faro...za 40tak e do Fara

Povratak pauza samo jedan dan....mozda ta opcija i pobedi...

Vidiš, to mi nije palo na pamet... :roll: Meni se na tamo ka Faru ama baš sve uklapa, ali za povratak ne. Let iz Fara do Memingena je oko 13h, a za Bg iz Memingena takođe negde u to vreme...E sad kontam, ako bi moralo da se spava 2-3 noći u tom Memingenu, onda to ne bi bila više jeftina varijanta...Moraću da kombinujem novi povratak...

imam jedno pitanje, kapiram da biste vi mogli da mi pomognete.

elem, rezervisao sam karte za wizzairov let za eindhoven preko njihovog sajta i naznačio da ću platiti bank transferom. uplatio sam im pare na račun koji sam dobio u mailu u toku 24h i tu kreću moje muke. naime, dva dana kasnije, tj prošlog petka dobio sam poziv iz banke u kom su mi rekli da se novac vratio i da na taj račun nije moguće vršiti uplate, te da treba da odem u unicredit banku, u kojoj wizzair ima tekući račun da mi daju ispravan broj računa. ja sam otišao, uzeo to, uplatio ponovo novac i od tada me niko ne kontaktira, tj ne dobijam potvrdu da je novac plaćen. pokušao sam da pozovem njihov call centar (koji je papreno skup) i posle 150 pucanja veze sam saznao da u mađarskoj zbog nekog praznika platni promet nije radio u ponedeljak i utorak tako da novac nije mogao da bude prebačen, ali da bi trebalo da bude do petka,. meni rezervacije na kartu važe do večeras u ponoć i sada ne znam šta da radim.

da li mogu nekako da tražim povraćaj novca u slučaju da mi se rezervacija poništi? ili oni mogu da mi ponovo obave rezervaciju za isti let kada njima legne novac?

A da probaš da nazoveš ovaj broj možda mogu da pomognu (+381 11) 209 4863.

Meni su u nekoj situaciji sa izvesnim problemom kod Vuelinga i Spanaira bez problema odgovorili na mail, ne znam za ove...Srećno !

Vidiš, to mi nije palo na pamet... :roll: Meni se na tamo ka Faru ama baš sve uklapa, ali za povratak ne. Let iz Fara do Memingena je oko 13h, a za Bg iz Memingena takođe negde u to vreme...E sad kontam, ako bi moralo da se spava 2-3 noći u tom Memingenu, onda to ne bi bila više jeftina varijanta...Moraću da kombinujem novi povratak...

pa sta ima da se uklapa.....utorak i subota u oba slucaja. Iz Fara si u Memmingenu u 18.30...iz Memmingena krece u 13.15....

URGENT URGENT Beograd-Memmingen 90dinara ceo maj

E videla sam , hvala ti !

A za ovo uklapanje to je i problem kako si naveo. Iz Memingena za BG će on tog dana već poleteti, a ja ću tek sleteti, znači, mora da čekam onaj za 3 dana tj. da boravim u Memingenu.