Jump to content

Featured Replies

Pekarski Temisvar-Milano mi do sada nikada nije kasnio. Racunam da je iz prostog razloga sto je prvi po rasporedu pa sem teskog tehnickog problema, jake magle i snega ne vidim razlog za kasnjenje.

Inace, leteo sam 7-8 puta na toj liniji i vozio bar jos toliko ljudi na aerodrom i nikada nije kasnio.

E sad...Marfi je bezobrazan po nekad.

Meni je u oktobru kasnio 5-6h. Sreca pa ryan daje karte za dz pa sam kupio backup let dva dana kasnije za svaki slucaj za 10eu sto me je u toj situaciji spasilo. Razlog je bio magla od koje se nije videla pista iz aviona . Inace ukrcali su nas, poleteo avion ispred nas i 5 minuta pre naseg poletanja se vidljivost spustila ispod granice koja je dozvoljena i onda smo cekali u avionu neko vreme da bi nas vratili na aerodrom. Magla se razisla tek nakon 5h. Mislim da je svako vec krivica na aerodromu jer nema adekvatnu opremu za poletanje po magli ali kad ti pobegne let dzaba ti ko je kriv kad magla spada u "visu silu".

Btw od izlaska iz aviona do izlaska van aerodromske zgrade (sa pasoskom kontrolom i preuzimanjem prtljaga) mi je trebalo oko 10 minuta ako ne i manje ;)

A jeste taj Temisvar problematican sa maglom....kad god smo isli uvek usput bude gusta magla pa se malo smanji pa....

Putovali smo 13.10. bas pekarskim i bila je magla ali je poleteo i sleteo na vreme. Tako otprilike ...10-15min je i nama trebalo dok nismo bili u holu aerodroma na polascima...

A to sa backup kartama...svaka ti cast. Kad pogledas, tih 10e nije nista na nevolje koje su mogle da uslede...

Magle su karakteristicne za region Panonske nizije, upravo zbog karakteristika terena. Dugotrajne magle, koja traju citav dan ili cak i nekoliko dana su najcesce u jesen. Ali, mislim da su kratkotrajne jutarnje magle moguce u vecem periodu godine. To moze da bude nezgodno za "pekarski" let za Milano, ako je aerodrom bez adekvatne opreme.

Ne mogu da nadjem, a mislim da je neko skoro pitao...

Jel mogu da kupim za druga kartu, preko mog naloga/profila, a da ja ne putujem? Mrzi me da ukucavam sve one podatke za njega, pa sam mislio samo u zadnjem koraku da unesem njegovo ime i prezime i to je to.

Probao sam postupak, deluje da moze, samo se bojim da kad izvrsim placanje nesto ne pobrljavi sistem  ::crazy:

Ne mogu da nadjem, a mislim da je neko skoro pitao...

Jel mogu da kupim za druga kartu, preko mog naloga/profila, a da ja ne putujem? Mrzi me da ukucavam sve one podatke za njega, pa sam mislio samo u zadnjem koraku da unesem njegovo ime i prezime i to je to.

Probao sam postupak, deluje da moze, samo se bojim da kad izvrsim placanje nesto ne pobrljavi sistem  ::crazy:

Može, prolazilo više puta bez problema.

Bas tako, samo sebe navedes kao kontakt osobu, a na kraju kad traze ime i prezime putnika, samo upises njegovo i to je to.

A jeste taj Temisvar problematican sa maglom....kad god smo isli uvek usput bude gusta magla pa se malo smanji pa....

Putovali smo 13.10. bas pekarskim i bila je magla ali je poleteo i sleteo na vreme. Tako otprilike ...10-15min je i nama trebalo dok nismo bili u holu aerodroma na polascima...

A to sa backup kartama...svaka ti cast. Kad pogledas, tih 10e nije nista na nevolje koje su mogle da uslede...

a ja sam isao 15.10. i vratio se 25.10 iz madrida - secam se da smo imali slicne letove ali smo za 2 dana omasili podelu troskova ;)

neki atleticari su bili u avionu i pobegao im let za portugal pa su placali 100eu sutradan let za portugal al ne znam kojom kompanijom

ima neko iskustva sa ovom web chek in stvari? ako stavim web chek in, samo trebam da odstampam nesto sto mi stigne na mail il sta vec trebam da uradim i ne placam aerodromski chek in od 5e il 10e ako sam rekao da cu preko web chek-ina al nisam stigao???

uh al sam ovo ispisao al kontate moju ybunjenost xD

moze neko da mi pomogne???

hvalaaa

Hm, pa i nije u pravu...to sto mu stigne na mail je invoice...

Ako je odabrao online check in mora da se pojavi na mestu zlocina....sajtu Wizza, Ryan-a ili kako vec....da ode u deo on line check in i da tamo ukuca onaj kod sto je dobio u konfirmaciji i kada ukuca sve podatke...stampa kartu...

ufff sad citam opet ovo ispod i sad ni ja nemam pojma koje je pitanje... :? :? :?  IzOtOpe....u rebusu sam...

cek...ti hoces da stampas samo onaj deo gde ti je kod (confirmation)? i da se pojavis na aerodromu bez online check in-a koji si , kao zaboravio ???

...ali valjda tek na karti koju stampas biras web ili airport check?  Jel tako?

Bem ga...vise ne znam sta kucam  ::crazy: ::crazy: lol:: lol::

ufff sad citam opet ovo ispod i sad ni ja nemam pojma koje je pitanje... :? :? :?  IzOtOpe....u rebusu sam...

cek...ti hoces da stampas samo onaj deo gde ti je kod (confirmation)? i da se pojavis na aerodromu bez online check in-a koji si , kao zaboravio ???

...ali valjda tek na karti koju stampas biras web ili airport check?  Jel tako?

Bem ga...vise ne znam sta kucam  ::crazy: ::crazy: lol:: lol::

ma, kao da je bitno sta kucas, vazno je da se kuca, pa makar to bila rasprava sa samim sobom...  lol::

ima neko iskustva sa ovom web chek in stvari? ako stavim web chek in, samo trebam da odstampam nesto sto mi stigne na mail il sta vec trebam da uradim i ne placam aerodromski chek in od 5e il 10e ako sam rekao da cu preko web chek-ina al nisam stigao???

uh al sam ovo ispisao al kontate moju ybunjenost xD

moze neko da mi pomogne???

hvalaaa

Na sajtu wizzair-a je sve veoma jasno objasnjeno na 18 jezika, od koji bar jedan razumes.

Kada kupujes karte, tada biras da li ces da se sam chekiras on-line (besplatno) ili neko da to uradi za tebe na aerodromu (usluga kosta 5e/let/putnik).

1. On-line check-in obavljas 7 dana pre leta ovde: http://wizzair.com/checkin/?language=SR,  tako sto popunis podatke putnika i to (boarding kartu) otstampas. Ako si sprecen da to uradis, platices kaznu na aerodromu 10e/let/putnik.

2. Ako si pri rezervaciji platio airport check-in, onda samo neposredno pre leta se pojavis na aerodromu sa pasosem i to je to.

Da li je moguce ako sam vec rezervisao let do Rima i nazad i prevoz wizz busom sa aerodroma Fjumicino do grada,da se naknadno doda Wizz prevoz busom od Grada do Aerodroma?  Ja sam probao da dodam ali ne moze (ili ja nisam nesto dobro uradio)

Da li je moguce ako sam vec rezervisao let do Rima i nazad i prevoz wizz busom sa aerodroma Fjumicino do grada,da se naknadno doda Wizz prevoz busom od Grada do Aerodroma?  Ja sam probao da dodam ali ne moze (ili ja nisam nesto dobro uradio)

Ako ne budes nasao, mozes da rezervises ovde: http://mogyoro.hwstudio.hu/pair/

Nz wizz sajtu kad pokusam da dodam (add services) voznju busom od terminija do fjumicina uopste ne moze ni da se klikne na to jer smo izgleda vec iskoristili tu opciju kad smo rezervisali prvi put prevoz od fjumicina do terminija.

A koji je ovo sajt? Koji se bus tu rezervise? Jer Wizz bus ili ?

A koji je ovo sajt? Koji se bus tu rezervise? Jer Wizz bus ili ?

Da.

Mada nema potrebe da to radis. Kupi kartu na licu mesta u busu.

Ok mislio sam to,ali neki ljudi kazu da moze da se desi da nema mesta ,a prednost imaju oni koji su rezervisali preko neta unapred.

Iskrsao mi je jos jedan problem :D

Kad pokusam web chek in za let koji mi je u subotu 2.aprila i popunim sve podatke koji se traze na kraju pise ovo:

Жао нам је. Подаци које сте унели се НЕ поклапају са подацима у запису података о путнику који сте затражили. Вратите се и проверите да ли сте исправно унели све вредности у једном одељку.

PRobao sam par puta i uvek izlazi ovo na kraju?

Ok mislio sam to,ali neki ljudi kazu da moze da se desi da nema mesta ,a prednost imaju oni koji su rezervisali preko neta unapred.

... meni se nikad nije desilo, ...sto ne znaci da nije moguce da se desi... tako, da te to ne bi mucilo i opterecivalo kupi transfer na tom sajtu koji sam ti dao.

Iskrsao mi je jos jedan problem :D

Kad pokusam web chek in za let koji mi je u subotu 2.aprila i popunim sve podatke koji se traze na kraju pise ovo:

Жао нам је. Подаци које сте унели се НЕ поклапају са подацима у запису података о путнику који сте затражили. Вратите се и проверите да ли сте исправно унели све вредности у једном одељку.

PRobao sam par puta i uvek izlazi ovo na kraju?

da li si odabrao vrstu putne isprave - "Pasos" u padajucem meniju?

E a sto se tice kupovine karte za wizz bus na licu mesta evo sta pise na sajtu wizz air

Куповина опционалних услуга путем Интернета јеупола јефтинија од цене на аеродрому и много згоднија. Неке услуге (као што су аутобуски превоз, потврда путем SMS-а и путно осигурање) се не могу купити на аеродрому.

Jesam ....evo uspeo sam iz 5.puta na svu srecu.

clap

E a sto se tice kupovine karte za wizz bus na licu mesta evo sta pise na sajtu wizz air

Куповина опционалних услуга путем Интернета јеупола јефтинија од цене на аеродрому и много згоднија. Неке услуге (као што су аутобуски превоз, потврда путем SMS-а и путно осигурање) се не могу купити на аеродрому.

Od reci do reci neistina!  :D  Karta za autobuski prevoz se moze kupiti u samom autobusu i malo je jeftinija nego da se rezervise preko wizzair-ovog site-a (8eura - bus / 935din. wizzair web-site).  ;)