Jump to content

Featured Replies

3 hours ago, ppetrovic said:

Zašto misliš da nema od toga ništa jer je u pitanju Balkan? Ja bih svakako prijavio ceo slučaj banci jer postoje solidne šanse da novac bude vraćen. Nema to veze ni sa Balkanom ni sa time da li je kartica kreditna ili debitna. Banka je dužna da primi reklamaciju i postupi po propisima jer je na to obavezuje ugovor sa kartičarskom kućom koji je manje - više isti u svim zemljama. 

Ima razlike je li kreditna ili debitna, jer debitnom pare idu direktno kompaniji (odmah) dok kreditnom banka ta ista sredstva moze povuci (tzv chargeback).
Kazem da nema od toga nista jer je Balkan na osnovu iskustva iz Hrvatske - Kompas (turisticka agencija) je propao, i naravno nisu imali novca da vrate svima koji su uplatili. Bilo je ljudi koji su platili American Express (kreditnom karticom), i "chargeback" im je odbijen, iako oni nisu dobili ono za sta su platili. Sa druge strane, kad je Air Berlin propao, ljudi koji su koristili kreditne kartice iz npr SAD-a su bez problema dobili pare nazad kroz "chargeback".

Zvala sam banku (Intesa) i rekli su da imam rok od mesec dana da podnesem reklamaciju, kad transakcija "prodje" .  Ja mislim da su onda oni bar duzni da kontaktiraju WIZZ, pa eto mozda i ako banka ne moze da pomogne, WIZZ se mozda smiluje i refundira mi ili iznos clanarine, ili razliku u ceni karata...

Ja sam sigurna da ce ti Wizz refundirati tu sumu 

prosto mi nema logike da to ne urade.. 

Inace, ja sam imala slicnu situaciju, da pri kupovini karata kad sam uzela wizz clanstvo, sve bude ok i naplate po nizoj ceni, ali kad sam nakon mesec dana kupovala povratne, obracunavane su mi cene po standardnoj tarifi.. ja sam srecom odustala od te kupivine, prpsto nisam isla do kraja, tada i naredna 2-3 puta, tek pri kasnijem pokusaju mi je sve bilo kako treba.. ja nisam htela da obavim kupovinu dok god nisam videla konacnu cenu koja odgovara onoj sa wizz clanstvom..  i zaista je na kraju i proslo tako, a sve se desavalo u jednom danu, tako da ja to tumacim nekim trenutnim bagom na njihovom sajtu.. 

evo bas malopre sam kupila 4 karte za Bec i sve mi je normalno..

e sad, posto kod tebe pise  na racunu da imas discount, jel ti pisu i povlascene cene ili pisu regularne? I gde je navedeno to wizz clanstvo?

Sad mi se pokazuje da imam Wizz clanstvo, ali tek nakon sto sam kupila karte se pojavilo...

Detalji prve transakcije pokazuju da sam ga kupila, ali popust nije obracunat na cenu karte. Pri kupovini druge karte isto nije obracunat. Wizz clanstvo se vidi na profilu, kad kliknes na ime, pa dole ima "Your account"  i onda WIZZ Discount club i tu su detalji o njemu. U njihovim T&C pise ""6.1. Club membership commences when We accept Your application and You pay the membership fee to Us"... Uplatu su primili a  onda me naterali da bukiram karte bez privilegije :(

Membership ne moze da se kupi samostalno, bez karte, tako da su me u startu na prvoj karti zakinuli iako nisam odmah primetila. Znam da sam za drugu mozda trebala da malo duze sacekam, ali ovo mi je 3-4 put da uzimam Club i uvek je odmah obracunavan popust i odmah je bio aktiviran.

17 hours ago, klanfa said:

Ima razlike je li kreditna ili debitna, jer debitnom pare idu direktno kompaniji (odmah) dok kreditnom banka ta ista sredstva moze povuci (tzv chargeback).
Kazem da nema od toga nista jer je Balkan na osnovu iskustva iz Hrvatske - Kompas (turisticka agencija) je propao, i naravno nisu imali novca da vrate svima koji su uplatili. Bilo je ljudi koji su platili American Express (kreditnom karticom), i "chargeback" im je odbijen, iako oni nisu dobili ono za sta su platili. Sa druge strane, kad je Air Berlin propao, ljudi koji su koristili kreditne kartice iz npr SAD-a su bez problema dobili pare nazad kroz "chargeback".

Nema nikakve veze da li je kartica debitna ili kreditna. Čak i kad se novac povuče sa kartice, može da se odradi refundacija u roku od 45 - 60 dana, zavisi od kartice. Par puta sam ulagao reklamacije i za debitne i za kreditne kartice i uz manje ili više dokaza sa moje strane, uvek sam dobijao novac natrag u roku od mesec - dva.

Moguće je da se novac ne vrati u slučaju da firma koja je izvršila naplatu ode u stečaj i tome slično jer u tom slučaju bukvalno fizički "nema para", ali ovde pričamo o aviokompaniji koja je daleko od takve situacije i ovakve stvari se rešavaju sa bankom relativno brzo i jednostavno. Evo, da sačekamo da LadyJelena89 prođe kroz celu proceduru ako se na kraju odluči da podnese prigovor banci pa da vidimo šta će da se desi.

• 1 month later...

Pozdrav ljudi, Ovo mi se prvi put dešava ali i prvi put letim Wizz-om iz Beograda (sutra  ). Naime, na boarding pass-u mi stoji samo ovo:

"Passengers must proceed to the Wizz
Air check-in desk for document check
and to collect their boarding card before
proceeding through security to
departure. Failure to do so may result in
travel being denied." 

Da li je to opet ona fora sa overbooked letovima i da li se još nekom dešavalo? 

Hvala.

• 2 weeks later...

Dobro vece, jedno kratko pitanje. Prema novom pravilniku Wizz mozemo poneti jedan ruksak datih dimenzija ali nigde ne pise koliko kg moze biti taj ruksak? Posto u utorak idem za Lisbon iz Sofie

On 2/25/2019 at 10:30 PM, MarkoToro said:

Pozdrav ljudi, Ovo mi se prvi put dešava ali i prvi put letim Wizz-om iz Beograda (sutra  ). Naime, na boarding pass-u mi stoji samo ovo:

"Passengers must proceed to the Wizz
Air check-in desk for document check
and to collect their boarding card before
proceeding through security to
departure. Failure to do so may result in
travel being denied." 

Da li je to opet ona fora sa overbooked letovima i da li se još nekom dešavalo? 

Hvala.

Da odgovorim na ovo ako se nekom još bude dešavalo da piše ovo iznad na Boadring pass-u. "This is not a boarding pass"  za letove iz BG-a Wizzom pričam sad. Odete na njihov šalter, date pasoš i taj papir i oni na šalteru odštampaju kartu. I to je sve. Kad se vraćate nazad, radi i app i sve. Ja sam leteo na relaciji Beograd-Hanover. Rekli su da je to tako za letove iz BGa ka Šengen zemljama.

• 1 month later...

moze pomoc?

za letove iz budimpeste (cene su u HUF) da platim dinarskom ili deviznom sa evrima? sta je povoljnije?

hvala!

E ljudi, zna li neko onaj wizz popust sto ima da se kupi na godisnjem nivou. Kao clanstvo neko njihovo, pa imam popust na karte. Na koliko letova godisnje se isplati uzimati to, da l je racunao neko? 

20 minutes ago, nikod23 said:

E ljudi, zna li neko onaj wizz popust sto ima da se kupi na godisnjem nivou. Kao clanstvo neko njihovo, pa imam popust na karte. Na koliko letova godisnje se isplati uzimati to, da l je racunao neko? 

10€ popusta po letu po osobi (do dve osobe), a članarina košta 30€ godišnje. Ako kupiš 4 karte (2 povratne za dve osobe) uštedeo si 10€.

Au da, da. Uvek mi izbaci tu opciju, al nikad nisam procitao samo preskocim. Isplati se to onda, hvala tebra

• 3 weeks later...

wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/informacije-o-rezervaciji/cekiranje-i-ukrcavanje#/

Sada je dostupna informacija gde je moguća mobilna karta.

Pozdrav! Zanimaju me pitanja oko prtljaga. Naime, ukoliko uzmem wizz prioritet i ukoliko mi ova rucna torba prelazi dimenzije 40x30x20 sta se onda desava? Takodje kod wizz prioriteta se pominje ova torba sa tockovima. Ako imam ranac koji se uklapa u te dimenzije jel mogu da unesem njega, dakle nije torba sa tockovima ali je ranac koji je u tim dimenzijama? Takodje ovo kad idem na korak da kupim kartu imam opciju da dodam cekirani prtljag do 10kg? Koje su dimenzije tog prtljaga? Ne znam dal da kupim wizz priority jer bih putovao sa rucnom torbom i rancem medjutim nisam siguran hoce li mi rucna torba preci dimenzije kao ni da li priznaju ranac umjesto kofera sa tockovima(to bi islo u pretinac iznad). Ili jednostavno da dodam taj cekirani prtljag do 10kg i ne nosim nista vise. Razlika u cijeni je oko 10 eura ionako. Pretpostavljam da ako izaberem ovu opciju predana torba do 10kg u to ulazi ove dimenzije 55x40x23. Duzina-55, sirina-40, visina -23, jel se tako racuna? Letim prvi put pa stvarno nznm te procedure svaka pomoc je dobrodosla :)

Ovde su sve informacije oko prtljaga
https://wizzair.com/sr-cyrl-cs/informacije-i-usluge/informacije-o-putovanju/prtljag#/

Ono samo što bih dodao je da oni mere zapreminu kabinskog (i malog i velikog) tako što ga stave u metalni kalup/kutiju koja je navedenih dimenzija (u teoriji) i prtljag koji nosiš mora da stane u njega )(može da bude u štagod ti hoćeš, ruksako, kofer, džak, kesa... dokle god staje u te dimenzije), ako ne može naplatiće ti penale kao da si kupio torbu na aerodromu (iliti najskuplja opcija). Što se tiče čekiranog prtljaga, ja lično ne bih savetovao čekiranje ruksake ili neke mekše torbe ako ne moram, pošto nisu baš nežni sa torbama, ali to ne znači da ljudi ne rade takve stvari i generalno prolazi bez problema.

Sve sam ja ovo procitao ali opet nisam nasao odgovor na pitanje sta ako imam wizz prioritet a mala rucna torba mi malo predje dozvoljeno. Jer pise ovako ,,Путници могу да путују са једном ручном торбом (макс. величине 40 x 30 х 20 cm) без додатне наплате. Ако не купите WIZZ приоритет и ручна торба прелази ове димензије, биће вам наплаћена накнада за прекорачење димензија на аеродрому. Dakle pise ako ne kupite a ne sta se desava ako kupim? Pa ja putujem na 3 dana i imam neku malu rucnu torbu mada je jos nisam izmjerio i nznm ako stavim stvari unutra hoce li se tipa sirina povecati da predje dozvoljneo. Wizz prioritet me izadje 21 euro a predaja prtljaga do 10 kg 28 eura. Tako da je razlika bas mala i ako vec idem na opciju da uzimam wizz prio ili cekiram prtljag uzeo bih drugo da ne razmisljam. E sad drugo je ako uklopim prtljag u ovo40x30x20. Pitanje za vas koji putujete, jel mozete da stavite dovoljno stvari u 40x30x20 za 3 dana? Nemam nesto ni osjecaj kakve su dimenzije te torbe tj.kolika je.

Imate na netu baš dosta snimaka vezanih za prtljag, pa možete da pogledate neki.

Ne znam šta Vi nosite, ali za 3 dana, ja ne bih kupovala prtljag, već ponela samo ručnu torbu. 

Ok hvala pokusacu tako. Samo da provjerim jel dimenzije 40x30x20, idu po principu duzina,sirina, visina ili drugacije?

Poenta i jeste u tome da ne znam sta ide kojim redom i kako da znam odgovara li mi torba. Niti mogu da im nadjem na sajtu, A gdje ti je visina u ovom nabrajanju? Sirina i debljina su valjda isto

Pa ne znam zato i postavljam pitanje. Jel ima veze koji je redosled ili ne i kako se to uopste mjeri? Ako striktno ide duzina ne smije biti vise od 40 cm, sirina vise od 20 cm, visina vise od 30 sta se desava ako je sirina tipa 22 cm?