Jump to content

Featured Replies

Trenutno ne mogu da se ulogujem preko mog mejla. Izbacuje pogrešan mejl ili pasvord, kada hoću da promenim pasvord onda opet piše pogrešan mejl ili pasvord. Da li se još nekom ovo dešava? Palo mi je na pamet da se neko nije setio pa da počne da hakuje wizzair naloge jer mnogi od nas koji često lete imaju na računu refundacije od prošle godine za više letova koje mogu i na račune da se prebace.

• 4 months later...

Jel bese do pre ove korone godisnji wizzair membership (onaj od 30e godisnje) omogucavao da pored ranca imate i onaj mali kofercic uz to? Ja sam to placao ranije al sad ne mogu da se setim da l sam imao uvek taj kofercic ili sam to dodatno placao. 

Pitam zato sto sada taj membership uz koji dobijate i kofercic kosta 200e godisnje. A neko drugo clanstvo od 30e godisnje donosi  samo fiksni popust na karte i kofer. 

Za 30 EUR (Wizz Discount Club) imaš popust na karte i prtljag (carry on i čekirani), nemaš besplatno ništa, a nije bilo besplatno ni pre, samo popust

1 hour ago, nikod23 said:

Jel bese do pre ove korone godisnji wizzair membership (onaj od 30e godisnje) omogucavao da pored ranca imate i onaj mali kofercic uz to? Ja sam to placao ranije al sad ne mogu da se setim da l sam imao uvek taj kofercic ili sam to dodatno placao. 

To sto tebi treba se zove Wizz priority, gde uz doplatu od 4 do 40 evra po letu (zavisi od rute, sezone, cega sve ne) dobijes, izmedju ostalog i dodatni rucni prtljag od 10kg. Mozes pridodati to tokom rezervacije.

Da, da.. Onda je ostalo sve isto. Nego bio sam ubedjen da sam ranije uz taj discount club imao i taj priority uz koji sam dobijao i kofercic, istripovao sam se

Istina, nekad se podrazumevalo kao rucni prtljag torba do 10kg dimenzija valjda oko 55x40x20cm. A onda su uveli da je jedini dozvoljen prtljag samo ranac od otprilike svega 40x30x20cm, bez specificirane tezine i koji ide ispod sedista. Za sve ostalo, pa i tu nekad dopustenu rucnu torbu do 10kg, se doplacuje.

• 2 months later...

Pozdrav,

Kupio sam karte za let Budimpešta-Lisabon 10. novembar, 15. novembra nazad. 

Nisam platio da biram sedišta i sad mi stoji "Not selected"Online check-in će biti dostupan za 16 dana. Da li ću onda morati da platim sedišta ili će mi se tad prebaciti iz not selected u neko random sedište? Ili sedišta nećemo znati do poletanja, pa nas tad smeste na preostala neplaćena sedišta? Ili sam trebao da izaberem sedište da sad ne bih dobio neki penal?

Da li se uopšte može leteti iz Budimpešte sa srpskim pasošem?

Dodeliće ti random sedište na check inu.

Koliko znam Mađarska dozvoljava srpskim državljanima ulazak u Mađarsku bez ikakvih testova.

Hvala za info.

Da, znam da se može u Mađarsku bez problema. Ali ne znam da li mogu da prave problem na aerodromu oko nečega.

2 hours ago, tanleoni said:

Da, znam da se može u Mađarsku bez problema. Ali ne znam da li mogu da prave problem na aerodromu oko nečega.

Mogu da prave, npr., ako nisi vakcinisan, a hoces u Portugal. Ili jesi, ali vakcinom koja nije priznata. To je sad aktuelno i glavni preduslov za veliku vecinu putovanja. A do novembra, ko zna kako ce se jos menjati situacija oko pravila ulaska u datu zemlju i da li ce Wizzair menjati datum/satnicu leta ili mozda cak i otkazati let, budi spreman na sve opcije.

Inace, kad budes radio check-in, videces koliko su dobro zamuljali sve, ne bi li te naterali da ipak platis rezervaciju sedista:bag: Moraces malo da se pomucis dok ne provalis kako da ga ipak ne platis, nije bas intuitivno, sto im je i cilj, naravno. Samo klikci, isprobavaj opcije i citaj sta pise, dok ne ubodes :D 

Edited by Dragance

3 hours ago, tanleoni said:

Hvala za info.

trenutno nasi drzavljani ne mogu da udju u portugal ni sa vakcinom ni bez, ni sa pcr-om, sem ukoliko nemaju boravisnu dozvolu neke od zemalja eu....ovo je od skora, od pre neki dan....

moj najbolji drug se preselio u portugal prosle godine, trebala je sad majka da ga poseti da vidi unuce,  , trebalo je da leti za par dana, i rekli s joj da ne moze, jer jedino daju dozvolu za neka urgentna putovanja...

ali ko zna sta ce biti do novembra 

39 minutes ago, bam-bam said:

trenutno nasi drzavljani ne mogu da udju u portugal ni sa vakcinom ni bez, ni sa pcr-om, sem ukoliko nemaju boravisnu dozvolu neke od zemalja eu....ovo je od skora, od pre neki dan....

moj najbolji drug se preselio u portugal prosle godine, trebala je sad majka da ga poseti da vidi unuce,  , trebalo je da leti za par dana, i rekli s joj da ne moze, jer jedino daju dozvolu za neka urgentna putovanja...

ali ko zna sta ce biti do novembra 

u sustini iako sam u Srbiji a imam boravisnu dozvolu neke drzave EU , mogu da idem u Portugal svakako ?

1 hour ago, SonePFC said:

u sustini iako sam u Srbiji a imam boravisnu dozvolu neke drzave EU , mogu da idem u Portugal svakako ?

da, tako ispada....ali to treba ipak jos jednom proveriti, jer ja imam proveren podatak samo za drzavljane srbije koji nemaju boraviste u eu....mozda bi trebalo pitati i @golosina

6 hours ago, Dragance said:

Inace, kad budes radio check-in, videces koliko su dobro zamuljali sve, ne bi li te naterali da ipak platis rezervaciju sedista:bag: Moraces malo da se pomucis dok ne provalis kako da ga ipak ne platis, nije bas intuitivno, sto im je i cilj, naravno. Samo klikci, isprobavaj opcije i citaj sta pise, dok ne ubodes :D 

E super, obratiću pažnju. Nije neka cifra 15e ili koliko traže, ali mi je apsurdno da platim to- kad je povratna karta 30e.

6 hours ago, bam-bam said:

E ovoga sam se plašio. Kupio sam kartu pre 20ak dana dok je sve bilo dobro. Sestra je otišla tamo na Erasmus, pa smo trebali dva drugara i ja da odemo tamo i usput gledamo utakmicu Portugal-Srbija.
Ništa, nadam se da će se stanje oko ulaska promeniti za mesec i po dana.

Hvala obojici!

15 hours ago, tanleoni said:

E super, obratiću pažnju. Nije neka cifra 15e ili koliko traže, ali mi je apsurdno da platim to- kad je povratna karta 30e.

E ovoga sam se plašio. Kupio sam kartu pre 20ak dana dok je sve bilo dobro. Sestra je otišla tamo na Erasmus, pa smo trebali dva drugara i ja da odemo tamo i usput gledamo utakmicu Portugal-Srbija.
Ništa, nadam se da će se stanje oko ulaska promeniti za mesec i po dana.

Hvala obojici!

kod wizza imas opciju wizz flax, platis 15 evrica i mozes da promenis datum puta...naravno uz doplatu razlike u ceni, ukoliko postoji...ja ovo sad uvek uzimam, pogotovu otkad je korona i vise nista nije sigurno...od danas do sutra se menjaju stvari

Ja sam išao Wizz-om iz Budimpešte za Berlin i obavezno idite na šalter Wizz-a da vam pogledaju Zeleni sertifikat, ako ste vakcinisani. Na šalteru gledaju datum poslednje doze vakcine i tu vam odštampaju kartu.

Za ulazak u Portugal ili Nemačku ili bilo koju EU zemlju bolje posebno proveriti sa svakom ambasadom o uslovima jer sam video sa neki opet stavljaju Srbiju na crvenu listu te nisu moguća putovanja.

Ako se ne izaberu sjedišta i naravno ne doplate, check in je moguć tek 48h pre let.

Sačekaš i tad uradiš check in, oni ti dodjele sjedište i ništa ne doplaćuješ.

On 9/26/2021 at 12:21 PM, bam-bam said:

kod wizza imas opciju wizz flax, platis 15 evrica i mozes da promenis datum puta...naravno uz doplatu razlike u ceni, ukoliko postoji...ja ovo sad uvek uzimam, pogotovu otkad je korona i vise nista nije sigurno...od danas do sutra se menjaju stvari

Mislim da je 10 evra, ili zavisi od rute. Svakako, moze se naci tacan podatak na sajtu.

Inace, mislim da uglavnom nema smisla doplacivati za tu uslugu. Obzirom da je sve neizvesno, svakako kad kupujes kartu, odaberes sebi idealne datume, ali i prihvatas rizik da moze svasta da se desi. Ukoliko se desi da Wizz otkaze let ili promeni satnicu ili dan leta, daju ti svakako opciju da zamenis let u opsegu od 14 dana pred predvidjen let, do 30 dana nakon toga, cak i za neke obliznje aerodrome, ili da ti vrate 120% novca na Wizz racun. Ukoliko imas malo fleksibilnosti, mozda odaberes povoljniji let, bez doplate, u samom spicu sezone, npr, a kupio si ga za male pare, za datum u predsezoni. Ili, da uzmes 120% na racun, pa uzmes neku drugu, mozda i povoljniju kartu. Dakle, obzirom da se red letenja jako cesto menja u skorije vreme, zapravo covek tu moze i da profitira. Wizz to dosta korektno odradi i uglavnom ne lupas glavu sta i kako. Mozda jedino ako hoces bas povracaj novca, pa da moze da potraje, to nisam testirao.

Naravno, ukoliko si skupo platio karte, a plasis se da tebi nesto moze da se desi ili da moze da dodje do licne promene plana, onda ima smisla doplatiti za Wizz flex uslugu.

*proverio sam u medjuvremenu, doplata za Wizz flex varira od 5-36 evra, po letu, po osobi, zavisno od destinacije i doba godine

Edited by Dragance

21 hours ago, MarkoToro said:

Ja sam išao Wizz-om iz Budimpešte za Berlin i obavezno idite na šalter Wizz-a da vam pogledaju Zeleni sertifikat, ako ste vakcinisani. Na šalteru gledaju datum poslednje doze vakcine i tu vam odštampaju kartu.

Da, to je sad izgleda obavezno za sve aerodrome, nevezano koji pasos imas ili da li imas samo mali rucni prtljag, mora se prvo na check-in salter, radi provere sertifikata o vakcini/testu i ostale potrebne dokumentacije za ulazak na odredjenu destinaciju. Vidjao sam po Beogradu da su vracali ljude, mahom strance, sa pasoske kontrole. Mi, sa ne-EU pasosima smo nekako vec i navikli i pre pandemije da svakako moramo prvo na check-in saltere, Evropljani verovatno nisu.

koliko vidim na ovoj nekoj ekspatskoj grupi na FB ulazili su ljudi sa raznim EU boravišnim dozvolama.

On 9/27/2021 at 2:20 PM, Dragance said:

Mislim da je 10 evra, ili zavisi od rute. Svakako, moze se naci tacan podatak na sajtu.

Inace, mislim da uglavnom nema smisla doplacivati za tu uslugu. Obzirom da je sve neizvesno, svakako kad kupujes kartu, odaberes sebi idealne datume, ali i prihvatas rizik da moze svasta da se desi. Ukoliko se desi da Wizz otkaze let ili promeni satnicu ili dan leta, daju ti svakako opciju da zamenis let u opsegu od 14 dana pred predvidjen let, do 30 dana nakon toga, cak i za neke obliznje aerodrome, ili da ti vrate 120% novca na Wizz racun. Ukoliko imas malo fleksibilnosti, mozda odaberes povoljniji let, bez doplate, u samom spicu sezone, npr, a kupio si ga za male pare, za datum u predsezoni. Ili, da uzmes 120% na racun, pa uzmes neku drugu, mozda i povoljniju kartu. Dakle, obzirom da se red letenja jako cesto menja u skorije vreme, zapravo covek tu moze i da profitira. Wizz to dosta korektno odradi i uglavnom ne lupas glavu sta i kako. Mozda jedino ako hoces bas povracaj novca, pa da moze da potraje, to nisam testirao.

Naravno, ukoliko si skupo platio karte, a plasis se da tebi nesto moze da se desi ili da moze da dodje do licne promene plana, onda ima smisla doplatiti za Wizz flex uslugu.

*proverio sam u medjuvremenu, doplata za Wizz flex varira od 5-36 evra, po letu, po osobi, zavisno od destinacije i doba godine

problem je sto se cesto menjaju uslovi ulaska u neke zemlje, a srpski drzavljani su tu zadnja rupa na svirali bar sto se tice evropske unije...danas mogu da udjem sutra ne...evo ko za portugal npr.

i sta ako se potrefi da sam uzeo kartu za npr. dansku, a oni nam te nedelje zabrane ulazak, i vakcinisanim i nevakcinisanim? 

niti mogu da udjem u avion, niti mogu da pomerim kartu, niti da izvucem bilo sta od nje...propade sve...

ovo mi se inace desilo 3 puta prosle godine, bas kod wizza, bukvalno su mi propale poprilicno skupe karte za spaniju iz budimpeste i nazad, i potom jos u jednom pravcu za spaniju, drugom prilikom..ryan air je bar dozvoljavao promenu datuma u tim udarnim mesecima korone, ali wizz air nije imao nikakvu opciju...sad ne mogu da se setim tacno, ali mislim da wizz flex ovakav kakav je sad , tad nije ni postojao...sad wizz flex ovo predupredjuje, jer bar mogu da pomerim kartu za neki dosta dalji datum dokad postoji mogucnost da nam doticna zemlja dozvoli ulazak...

• 1 month later...

Zdravo,

Poslednja transakcija na WizzAir mi je bila pre nekih 4 nedelje. Noćas mi je skinuto sa tekućeg računa 17,55e iako sam plaćao internet karticom, ne znam kako je to moguće. U poruci piše "Gate Retail Wizz EUR Capability GrGB". Da li se nekome dešavalo isto?

• 3 months later...

I meni se to desilo tako da sam se ulogovala preko sajta,tu radi sve kako treba a preko app-a,upravo tako, pogrešan e mail ili password...imala sam refundiran novac od leta koji su mi oni otkazali,našla novi let,sve je prošlo regularno...ali i dalje ne mogu da udjem preko aplikacije