Jump to content

Featured Replies

Da li se nekom desilo da nije dobio potvrdu rezervacije na mejl, uplata uredno prosla, na aplikaciji pise confirmed?  Napravila sam nalog sa jos jednog profila, da vidim da li stizu bilo kakvi mejlovi od njih i nista. Proverila filtere , spam, junk, ne postoji ni jedan mejl ni za potvrdu registracije a kamoli za rezervaciju leta ili faktura da je placeno. Bukirano je pre 3 dana.

• 3 weeks later...

Sta mislite da l mogu kutiju sa pojacalom za muziku (uklapa se u dimenzije kofercica koji ide uz wizz priority) da ponesem sa sobom u avion umesto tog kofercica? Kapiram da ne bi trebalo da mi prave problem, sta njih briga da l nosim kofer ili kutiju ako postujem te dimenzije koje su propisali, mada se sa njima nikad ne zna

Ako nije na spisku zabranjenih stvari i nema nekih opasnih komponenti, onda ne znam zasto ne bi mogao da ga poneses. I ako ima manje od 10kg, naravno. Ako i bude neki problem, ne bi ti ga pravio Wizz, nego eventualno osoblje na bezbednosnoj kontroli.

• 1 month later...

Otkazao sam wizzovu kartu pre jedno nedelju dana, i posto sam je kupio sa Wizz Flex-om, trebalo je da mi automatski refundiraju pare u vidu Wizz credita.....to se obicno desi u toku narednih sat-dva od otkazivanja karte...medjutim, samo mi je stigla poruka da je karta otkazana, nestala je sa moje aplikacije, a pare nisu legle na Credit jos uvek...pisao sam im, i jos nikakav odgovor...

eto cisto da upozorim da i to moze da se desi, posto sam sa tim krediom hteo da kupim novu kartu, nije mala suma u pitanju...od toga nista, morao sam da platim novu kartu kesom....

• 4 weeks later...

Da li neko ima skorijeg iskustva sa povratom novca sa wizz kredita na karticu 

naime wizz mi je otkazao kartu abu dhabi sri lanka i vratio mi novac na wizz kredit uvecan za 20 odsto tj 120 odsto od placenih karata ja hocu da vratim to na karticu medjutim ne ide proslo je preko 72 sata od kad su oni to uplatili na wizz kredite 

drugo pitanje je ja sam kupio dve ne zavisne karte jednu bg abu dabi drugu abu dabi sri lanka oni su ukinuli i refundirali drugi let ,ali sta sad raditi sa prvim letom posto su mi prakticno ukinuli second leg meni ova prva karta i ne znaci mnogo da li imam neko pravo da im trazim refund probao sam email kontakt i tel kontakt na koji uopste ne reaguju i ne javljaju se na tel 

hvala na odgovoru bilo kome ko ima nekog iskustva sa njima i ovim problemom 

Obicno kad otkazu let, ponude opciju da odaberes neki drugi let, za druge datume ili priblizne destinacije, da dobijes 120% novca nazad na wizz nalog ili 100% iznosa na platnu karticu. Dakle, ulogujes se i sam odaberes, ne znam kako su ti automatski to prebacili, ali verovatno da imas opciju da zatrazis i naknadno da hoces novac nazad na karticu. Opcije za kontakt su ti e-mail ili telefon, pa sta pre dobijes. Odgovor mejlom moze da potraje, a telefonom se em dugo ceka, em kosta. Ma da, mi smo nedavno imali slicnu situaciju da je otkazan let, pa smo odmah zvali, cekali na liniji jedno pola sata dok se neko nije javio i valjda zbog toga sto se radi o otkazanom letu, poziv nije naplacen uopste. Inace, trazili smo i dobili "rebooking" za drugi, slican let iz Nemacke za Srbiju, 2 dana kasnije. Pa, eto, probaj mozda telefonom i budi uporan.
Sto se tice karata Bg-Abu Dabi, ne znam sta mozes da ocekujes i kakva im je politika po tom pitanju, ali vrlo je moguce da ne dobijes nista nazad. Jedino da se nadas da ce promeniti satnicu letenja, pa ti ponuditi da otkazes let i dobijes novac nazad.
Da sam na tvom mestu, ja bih razmotrio i neke druge opcije iz Abu Dabija, za neke druge destinacije, da ti ne propadne planirani put i slobodno vreme. Sigurno da ima milion opcija. Umesto Sri Lanke, mozda se mozes dobro provesti negde na Maldivima, u Vijetnamu, Tajlandu ili ko zna za gde vec nadjes povoljan let za datume koji te zanimaju.

meni su proslog utorka kad je bila ona kisa u bgu otkazali let za Abu Dabi....Bila je stvarno poplava na aerodromu , main hall u bescarinskoj zoni ( tesla hall ironije haha) je bio potpuno u bari vode, na vise mesta sa plafona su liptali vodopadi, cak je i po gejtovima liptalo sa krova, samo je free shop bio suv..i to je trajalo sat i po ..btw, sve sam snimao, kao i mnogi putnici, i verujte bilo je gore nego ono 20-og juna kad je isto bila poplava na aerodormu, jer sam i tad bio tamo :) , pa znam......( niko od medija nije objavio, iako smo slali snimke, ocito da ni jedan novinar nije leteo te veceri, to samo apropo novinarske objektivnosti, ali ovo je vec druga prica heheh)....anyways, let je otkazan, imam i snimak departure board na aerodormu, iako je vecina drugih letova pomerena i kasnila jedno 3-4 sata, ovaj wizzov je otkazan.....posle smo dobili obavestenje da ce se narednog dana obaviti let, i to negde oko 1 popodne....ovaj otkazani je trebalo da bude u utorak 05.07 u 18:20....meni narednog dana nije pasovao let, jer sam ujutru imao konekciju iz abu dabija za baku, isto wizzair-ov let u 06;00 ujutru, tako da sam potpuno masio taj let za vise od pola dana, a narednog dana je let za baku bio potpuno pun, ni jedno slobodno mesto...

pare za prvi otkazani let mi nisu ni ponudili da refundiraju, nista mi nije stiglo na mail, niti je bila ta opcija na sajtu....napisao sam im poruku u complains, sa zahtevom da mi refundiraju i ovaj otkazani let, i wizzair-ov let za baku koji sam propustio narednog jutra, jer je ovaj  prvi bio otkazan....inace, believe it or not, ta dva leta sam platio oko 600 evra, ne pitajte zasto, ali nesto sam pomerao datume i tako je ispalo, skuplje nego onim najskupljim turkishevim letom sa najboljom konekcijom....

eto, pa kad mi odgovore, videcemo...

inace, ako mi ne pokriju cenu i prvog i drugog njihovog leta, onda cu ih tuziti zbog otkazivanja za odstetu, jer su drugi avioni poleteli kad je prosla oluja, a njihov je avion bio sleteo iz abu dabija u bg, izasli su putnici pre oluje..znaci avion je bio na aerodromu, ali su ga verovatno ili poslali negde drugde, ili je posada prekoracila radno vreme...ali sto nas putnike ne treba da zanima..

Edited by bam-bam

Zasto mislis da su ti duzni ista za taj drugi let? Koliko god da je njihova krivica za otkazani prvi let nista nemaju sa tim sto nisi stigao na drugi let niti sto nisi obavio nesto sto si planirao.

3 hours ago, mveruovic said:

Zasto mislis da su ti duzni ista za taj drugi let? Koliko god da je njihova krivica za otkazani prvi let nista nemaju sa tim sto nisi stigao na drugi let niti sto nisi obavio nesto sto si planirao.

zato sto je taj drugi let njihov let.....bolje im je da plate to, nego odstetu zbog otkazanog leta za koji su sami krivi sto je otkazan, jer su drugi letovi odleteli, uz kasnjenje, ali su otisli....odstetu bi dobio sigurno, regulation 261/2004...

pri tom ljudima koji nisu iz bga ili srbije, nisu obezbedili ni smestaj, ni transport sa aerodroma do grada, samo su nas sve djuture izbacili napolje iz bescarinske zone i - aj kud mili moji

Oderi ih od kazne što više možeš. Do sada je samo Air Serbia bila glavna na "tapeti" za tužakanje ali vidim da je i Wizz Air počeo opasno da fušari od ove godine, ne znam kako je bilo za vreme zaključavanja, nisam putovao u tom periodu.

Bilo je tako da u danasnje vreme prosto covek pozeli da se vrati pandemija i uvedu restrikcije na putovanja:bag: Jeste da je bilo restriktivnih mera, ali barem nije bilo guzve i haosa. Wizz se iznenadjujuce dobro snasao tokom pandemije, ostali su likvidni i iskoristili to da izuzetno agresivno pocnu da sire mrezu. Nadam se samo da pojedini problemi u poslednje vreme nisu posledice te alavosti. Iz mog skromnog iskustva, rekao bih da su letove ipak uglavnom otkazivali zbog vise sile, a u tim situacijama, najvise budu osteceni putnici, a kompanija uglavnom "pere ruke" da nije do njih, a realno i nije. Moj je utisak da su uglavnom bili korektni i efikasni sa zamenama, refundacijama i slicno. Cak i iznad ocekivanog za jednu low-cost kompaniju, pa neka tako i ostane. Meni je ozbiljniji problem sto cesto menjanju red letenja, pa nije bas lako planirati konekcije, smestaj, rentacar i slicno. A naucio sam da i to moze da ide meni u korist, tako sto ako rezervisem puno vremena unapred, uzimam karte za datume koji mi barem priblizno odgovaraju, a najjeftiniji su, jer su 99% sanse da ce menjati satnicu/dan leta i ponuditi mi da posle besplatno odaberem drugi datum. A tad biram onaj koji mi zaista odgovara, da li oko vikenda, da li oko praznika :)

Pa dobro, nisam nešto primetio da je bilo koja LCC kompanija imala problem sa likvidnošću tokom pandemije, barem ne po Evropi, ali zato legacy carrieri nadrljaše propisno, ni krivi ni dužni.

To sa fleksibilnim datumima unapred jeste dobar hack, realno ništa drugo ni nemaš na raspolaganju pošto nije baš da LCCevi targetiraju transfer putnike (ako se dobro sećam, samo easyJet ima neki zvanični program i to samo na nekim aerodromima, šteta što pukoše skroz kod nas, ona linija za Berlin na pokojnom Tegelu mi je bila top).

Meni je wizz pre neki dan promenio termin leta (doduse za 20min). Ne bih menjao ali samo je stiglo izvinjenje, a ranije je mogao da se bira bilo koji datum. Sada ne, samo obavestenje o novom terminu.
Edit: Nasao sam u pravilima da min 5h treba da bude promena da bi mogao da se bira let. Mislim da je to novo ali nisam siguran, svakao je sad ovako.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

On 7/13/2022 at 4:16 PM, bam-bam said:

zato sto je taj drugi let njihov let.....bolje im je da plate to, nego odstetu zbog otkazanog leta za koji su sami krivi sto je otkazan, jer su drugi letovi odleteli, uz kasnjenje, ali su otisli....odstetu bi dobio sigurno, regulation 261/2004...

pri tom ljudima koji nisu iz bga ili srbije, nisu obezbedili ni smestaj, ni transport sa aerodroma do grada, samo su nas sve djuture izbacili napolje iz bescarinske zone i - aj kud mili moji

Ako je bilo nevreme, nista ne mozes da dobijes tu pa makar poleteli svi sem njih. 

43 minutes ago, mveruovic said:

Ako je bilo nevreme, nista ne mozes da dobijes tu pa makar poleteli svi sem njih. 

na osnovu cega to tvrdis? nevreme je trajalo sat i po..zamisli sta bi se desilo kad bi se svi letovi otkazivali zbog jace kise?? Ako su svi poleteli, za sta imam i dokaz, snimak sa departure board, onda u cemu je problem? dokazi na osnovu cega si postavio ovu tvrdnju? ili je ovo samo tvoje standardno komentarisanje - stagod samo da meni protivurecis

Edited by bam-bam

U onoj EU direktivi piše da nemaš pravo na nadoknadu štete ako su uzrok nepovoljni vremenski uslovi, a piše i u drugim direktivama. E sad, ti tvrdiš da su svi drugi poleteli, što ti potencijalno daje mogućnost da nadoknadiš štetu ali aviokompanija uvek može da se pozove na bezbednost putnika.

Jedini savet je da kontaktiraš recimo ClaimCompass ili bilo koju drugu kompaniju za uterivanje dugova aviokompanija i da vidiš da li će neka da preuzme slučaj. Nemaš šta da izgubiš a možeš potencijalno da dobiješ spor.

Šta sam samo para povratio od Air Srbije, 2019. mi je praktično subvencionisala špartanje po Evropi :-)

2 hours ago, ppetrovic said:

U onoj EU direktivi piše da nemaš pravo na nadoknadu štete ako su uzrok nepovoljni vremenski uslovi, a piše i u drugim direktivama. E sad, ti tvrdiš da su svi drugi poleteli, što ti potencijalno daje mogućnost da nadoknadiš štetu ali aviokompanija uvek može da se pozove na bezbednost putnika.

Jedini savet je da kontaktiraš recimo ClaimCompass ili bilo koju drugu kompaniju za uterivanje dugova aviokompanija i da vidiš da li će neka da preuzme slučaj. Nemaš šta da izgubiš a možeš potencijalno da dobiješ spor.

Šta sam samo para povratio od Air Srbije, 2019. mi je praktično subvencionisala špartanje po Evropi :-)

ne mogu oni tek tako da se pozivaju na bezbednost putnika, jer ako su drugi avioni odleteli, znaci bezbednost putnika nije ugrozena...u suprotnom bi za svaku kisicu mogli da se pozivaju na nepovoljne vremenske uslove i da otkazuju letove kako im dune......pa godisnje bar 70 dana ima nepovoljne vremenske uslove za poletanje.....ne moze to tako....mora da postoji papir od kontorle leta da je bilo zabranjeno poletanje avionima cele veceri i noci.....a to oni moraju da dokazu , ne ja....

4 hours ago, ThirstyTraveler said:

Nista onda, javi samo koliko si im uzeo da znamo i mi za sledeci put :)

hahah mozda za 2 godine.....ta sudjenja traju dugo...ja ne znam kakva su iskustva ppetrovica, ali moja su da je jako dugo...

Zavisi od slučaja do slučaja. Neka traju svega par meseci, neka umeju da potraju i do 2 godine. Mislim da je 10ak meseci neki prosek, barem u mom slučaju do sada.

Sve u svemu ništa te ne košta da probaš, te agencije naplaćuju proviziju samo ako dobiju slučaj na sudu, bukvalno nemaš šta da izgubiš a možeš da profitiraš.

14 hours ago, bam-bam said:

na osnovu cega to tvrdis? nevreme je trajalo sat i po..zamisli sta bi se desilo kad bi se svi letovi otkazivali zbog jace kise?? Ako su svi poleteli, za sta imam i dokaz, snimak sa departure board, onda u cemu je problem? dokazi na osnovu cega si postavio ovu tvrdnju? ili je ovo samo tvoje standardno komentarisanje - stagod samo da meni protivurecis

Boli me uvo da tebi protivrecim, nemoj sebi da dajes na bitnosti, ako mislis da si u pravu ti im preti advokatom pa se posle hvali kako si dobio milione od njih. Ako su nepovoljni uslovi, do kompanije je da li ce da leti ili ne. 

Ja sam iz Amsterdama pre par godina leteo po uzasnom vetru samo je glupa Transavia poletela, drugi su otkazani. Kompanija odlucuje, nece tebe da slusaju da l ti se zuri negde ili imas sutra nevezan let.

13 hours ago, mveruovic said:

Boli me uvo da tebi protivrecim, nemoj sebi da dajes na bitnosti, ako mislis da si u pravu ti im preti advokatom pa se posle hvali kako si dobio milione od njih. Ako su nepovoljni uslovi, do kompanije je da li ce da leti ili ne. 

Ja sam iz Amsterdama pre par godina leteo po uzasnom vetru samo je glupa Transavia poletela, drugi su otkazani. Kompanija odlucuje, nece tebe da slusaju da l ti se zuri negde ili imas sutra nevezan let.

dobro, znaci moj slucaj se malo razlikuje od tvog.....samo glupavi wizzair nije poleteo, a svi drugi jesu....tj, verovatno su i oni poleteli, samo ne na destinaciju abu dhabi, vec su preusmereni negde drugo, da pokriju...