Jump to content

Featured Replies

Moguce je da se desilo da je zbog nevremena avion koji je trebalo da sleti bio preusmeren, nije sleteo u BEG, pa samim tim nije mogao ni da bude realizovan naredni let, koji je bio tvoj. I u tom slucaju, tesko da mozes cemu da se nadas.

4 hours ago, Dragance said:

Moguce je da se desilo da je zbog nevremena avion koji je trebalo da sleti bio preusmeren, nije sleteo u BEG, pa samim tim nije mogao ni da bude realizovan naredni let, koji je bio tvoj. I u tom slucaju, tesko da mozes cemu da se nadas.

sleteo je, putnici su izasli, prosli pored nas.....ali je zato bilo nekih drugih letova wizzair koji nisu sleteli....pa su mozda ovaj nas avion preusmerili za te destinacije odakle nije dosao avion, da posalju bar putnike iz bga tamo....

Poslušaj me, angažuj ClaimCompass, to je 10ak minuta posla i to online a ostalo sve oni završavaju, baš imaju razgranatu mrežu advokata po skoro svim državama, ako oni ne dobiju slučaj, neće niko

1 hour ago, ppetrovic said:

Poslušaj me, angažuj ClaimCompass, to je 10ak minuta posla i to online a ostalo sve oni završavaju, baš imaju razgranatu mrežu advokata po skoro svim državama, ako oni ne dobiju slučaj, neće niko

ok, pokusacu kod njih....ranio sam koristio airhelp, ali dugo im je trebalo  vremena

On 7/17/2022 at 6:20 PM, bam-bam said:

hahah mozda za 2 godine.....ta sudjenja traju dugo...ja ne znam kakva su iskustva ppetrovica, ali moja su da je jako dugo...

Nemaš sigurno pravo na povrat novca za drugi let jer nisi kupio garantovanu konekciju tj kod Wizza i ne možeš da kupiš, prosto ideš na rizik. Kada rizik se obistini kao u tvom slučaju, gubiš novac. Za prvu kartu svakako imaš pravo povrata plus eventualne nadnoknade.

20 hours ago, bam-bam said:

sleteo je, putnici su izasli, prosli pored nas.....ali je zato bilo nekih drugih letova wizzair koji nisu sleteli....pa su mozda ovaj nas avion preusmerili za te destinacije odakle nije dosao avion, da posalju bar putnike iz bga tamo....

Ne mora nuzno da znaci da je taj avion, sto je sleteo na gejtu na kom ste vi bili, trebalo nuzno da nastavi ka vasoj destinaciji. Verovatno da je i bio predvidjen da nastavi ka nekoj drugoj destinaciji, a avion koji je trebalo vas da pokupi verovatno nije ni sleteo i to je bio razlog otkazivanja vaseg leta. Ili da cak to i jeste bio vas avion, mozda je jednostavno preusmeren negde drugde iz njima znanih, operativnih razloga, a sve to je izazvano vremenskim neprilikama na koje oni nisu mogil da uticu. I tad ce da operu ruke i verovatno neces imati pravo na neku ekstra nadoknadu, samo povrat novca koliki je bio iznos karte. Ali, kad vec ne kosta nista, pokusaj, pa javi kako je proslo.

Samo jedan banalan primer od pre par dana, moj avion iz Hamburga za Beograd je kasnio, pa sam bukvalno na guglu video da zapravo kasni dolazni let iz Banjaluke, koji bi dalje nas vozio za Beograd. A taj isti gugl onda kaze da taj let iz Banjaluke kasni, jer je prethodno kasnio let iz Hamburga za Banjaluku... Tako da, jedno kasnjenje i sve ode u propast. A i ne mora nuzno da znaci da avion koji vas vozi na neku destinaciju, nuzno dolazi sa iste.

Edited by Dragance

6 hours ago, Dragance said:

Ne mora nuzno da znaci da je taj avion, sto je sleteo na gejtu na kom ste vi bili, trebalo nuzno da nastavi ka vasoj destinaciji. Verovatno da je i bio predvidjen da nastavi ka nekoj drugoj destinaciji, a avion koji je trebalo vas da pokupi verovatno nije ni sleteo i to je bio razlog otkazivanja vaseg leta. Ili da cak to i jeste bio vas avion, mozda je jednostavno preusmeren negde drugde iz njima znanih, operativnih razloga, a sve to je izazvano vremenskim neprilikama na koje oni nisu mogil da uticu. I tad ce da operu ruke i verovatno neces imati pravo na neku ekstra nadoknadu, samo povrat novca koliki je bio iznos karte. Ali, kad vec ne kosta nista, pokusaj, pa javi kako je proslo.

Samo jedan banalan primer od pre par dana, moj avion iz Hamburga za Beograd je kasnio, pa sam bukvalno na guglu video da zapravo kasni dolazni let iz Banjaluke, koji bi dalje nas vozio za Beograd. A taj isti gugl onda kaze da taj let iz Banjaluke kasni, jer je prethodno kasnio let iz Hamburga za Banjaluku... Tako da, jedno kasnjenje i sve ode u propast. A i ne mora nuzno da znaci da avion koji vas vozi na neku destinaciju, nuzno dolazi sa iste.

da, ne mora da znaci, u pravu si, mada u ovom slucaju mislim da je ovaj avion sto je sleteo iz abu dabija, trebalo i da se vrati tamo...zato sto je wizz otvorio hub u ab dabiju, i ima nekoliko aviona kojima je to maticni aerodrom....a to je za sve letove za i iz abu dabija....cak i kad kupujem karte, iz ili za abu dabi, uvek mi pise u bankarskoj transakciji wizz abu dabi , i jos nesto...nrp. za evropu mi cesto pise wizz budapest....

u sv. slucaju, pukao sam preko 700 evra na te dve karte...ovu od abu dabija do bakua sam skuplje platio....znam da ne moraju da mi plate drugu kartu, ali njihov je let, red bi bio.....u suprotnom, ako mi odgovore negativno, tuzicu ih, pa da bar tako kompenzujem gubitak te druge karte...svi su poleteli i otisli na originalne destinacije, sem oni....

• 1 month later...
On 7/18/2022 at 7:00 PM, ppetrovic said:

pokusao sam da angazujem claim compass, ali na onom formularu za popunjavanje gde treba da se ostave podaci o kartici mi stalno izbacuje- da je kartica odbijena od strane banke??? to mi se nikad nije desavalo na bilo kojim drugim sajtovima, jesu li oni neka prevara, ili?

• 1 month later...

Wizzair je promenio termin leta i nudi opciju refund 120%, a u medjuvremenu taj let je pristojno pojeftinio.

Sta mislite da li bi sistem dozvolio da prihvatim refund i onda sa istim nalogom novem sa wizzair credita, bukiram taj isti let koji oni nude u opciji accept changes

Da li je neko ovo ikad probao?

Mislim da ne bi trebalo da bude problem, ja bih uradio bas to :D Ali, ako se ne varam, novac ne leze momentalno na racun, potrajace mozda neki dan, a dotle mozda i poskupi karta. U krajnoj liniji, mozes da uzmes nove karte odmah, mozda i sa drugog naloga, a taj kredit iskoristis za neke druge karte.

Edited by Dragance

Uradio sam refund 120% dobio kredit nakon 15min i odmah kupio iste karte kreditom.

Epilog imam iste karte i ostalo je novca na kreditu za naredne 2 godine.

Eto ako neko dodje u ovu situaciju. 

Edit:

Skratili su na jednu godinu trajanje kredita.

Edited by sasha16

• 2 weeks later...
On 7/19/2022 at 9:54 PM, bam-bam said:

da, ne mora da znaci, u pravu si, mada u ovom slucaju mislim da je ovaj avion sto je sleteo iz abu dabija, trebalo i da se vrati tamo...zato sto je wizz otvorio hub u ab dabiju, i ima nekoliko aviona kojima je to maticni aerodrom....a to je za sve letove za i iz abu dabija....cak i kad kupujem karte, iz ili za abu dabi, uvek mi pise u bankarskoj transakciji wizz abu dabi , i jos nesto...nrp. za evropu mi cesto pise wizz budapest....

u sv. slucaju, pukao sam preko 700 evra na te dve karte...ovu od abu dabija do bakua sam skuplje platio....znam da ne moraju da mi plate drugu kartu, ali njihov je let, red bi bio.....u suprotnom, ako mi odgovore negativno, tuzicu ih, pa da bar tako kompenzujem gubitak te druge karte...svi su poleteli i otisli na originalne destinacije, sem oni....

evo feedback oko moje karte Abu Dhabi - Baku i povracaja novca....

prvo su  mi odgovorili da to sto je njihov prvi let otkazan, nema nikakve veze sa njihovim  drugim letom, i posto su to dva nezavisna leta, nemam pravo ni na kakvu nadoknadu.....

potom su mi, posle moje zalbe , odgovorili da mogu da mi dozvole da kao ja retroaktivno cancel-ujem kartu, tako da ce mi naplatiti cancel fee, i jos neki fee, i vratiti ostatak para od karte.....posle moje nove zalbe, i cekanja evo 3-4 meseca, na kraju su mi odgovorili da ce mi refundirati celu kartu, i da ce mi pare biti vracene na karticu s kojom je karta kupljena, uz izvinjenje za pretrpljeni stres...

eto, na kraju sam uspeo da isteram da mi se ta cela karta plati....napisao sam im i da sam u zadnjih godinu dana leteo 35 puta sa njima, sto se lako moze proveriti na mom account-u, i da nisam trazio da mi nadoknade nikakve druge troskove zbog otkazivanja prvog leta ( sem naravno same karte) a mogao sam.....verovatno je i to uticalo

Edited by bam-bam

Super da je uspelo! Mislim da je vise uticalo sto si bio uporan. Veliku vecinu otkace u prvom koraku, cak iako mozda i nisu u pravu, ali treba isterati svoje do kraja, pa kad vide s kim se kace, onda i popuste. Nece oni propasti za to nesto refundacije, ali vazno je i imati zadovoljnog klijenta. Za jednog lowcostera, barem po mojim iskustvima, dosta su dobri kako "hendluju" svakojake situacije.

Zdravo,

Da li neko zna kada je wizzair ubacio opciju za dodavanje broja vize (Let do Bazela, sleće u FR) na online checkinu?

Naravno samo za srpske pasoše. A obavezno je polje.

Leteo sam pre 3 meseca, i nije bilo te opcije.

Koje vize, kad nam ne treba viza?

Mislim da je nekih davnih dana bila neka slicna prica, pa je bilo da se u to polje unese nesto tipa 000000, da bi se preslo na sledeci korak. Svakako je bilo besmisleno i niko nije na to ni gledao.

Pa to, verujem da je greska u njihovom sistemu. To polje postaje dostupno samo kada se odabere srpsko drzavljanstvo.

Probao sam da stupim u kontakt sa njihovim supportom preko chata, ali bezuspesno. 

Ne znam da li u ovom slucaju mogu da se chekinujem besplatno na aerodromu.

3 hours ago, rodilo said:

Pa to, verujem da je greska u njihovom sistemu. To polje postaje dostupno samo kada se odabere srpsko drzavljanstvo.

Probao sam da stupim u kontakt sa njihovim supportom preko chata, ali bezuspesno. 

Ne znam da li u ovom slucaju mogu da se chekinujem besplatno na aerodromu.

ako ne uspes da predjes tu stavku, tj, ako upises te nule i ne moze, onda ti predlazem da upises neke random brojeve...ako ni to ne upali, obavezno slikaj i screen saver-uj,  pa im na aerodromu pokazi da nisi mogao da se cekiras online, sa dokazom....inace nece ti poverovati samo na pricu, naplatice ti cekiranje na aerodromu, koje je sad 4500, a mozda i 5200...ja se zeznuo u junu, posto znam da za abu dabi ne izdaju online boarding pass, vec mora da se izda na salteru na aerodromu...ali je moralo ipak da se uradi chek in online, iako ne daju bording, vec kao neki dokaz da si upisao podatke online.....tako da su mi naplatili, i nije vredela ni moja prica da mi nije bilo jasno zasto da uradim online chek in, kad je odmah lepo pisalo da necu dobiti boarding pass, i da moram da se pojavim na salteru da se chekiram......zajebani su....

poslali mi wizz customer service poruku, kao generalno se izvinjavaju zbog cestih kasnjenja i otkazivanja letova ovog leta, i da im je najveci problem predstavljao nedostatak osoblja....i poklanjaju mi 40 evra Wizz kredita, koje mogu da utrosim za bilo koji let koji kupim do 31. 3. 2023....ovo je bila potpuno neocekivana poruka, posto sam ja sa njima resio problem zadnje karte jos pre 2 nedelje...

lepo od njih

zanima me dal su jos neki ovo dobili, ili su slali samo ljudima koji su imali problema za otkazivanjima/kasnjenjima letova....

On 10/30/2022 at 5:37 PM, bam-bam said:

poslali mi wizz customer service poruku, kao generalno se izvinjavaju zbog cestih kasnjenja i otkazivanja letova ovog leta, i da im je najveci problem predstavljao nedostatak osoblja....i poklanjaju mi 40 evra Wizz kredita, koje mogu da utrosim za bilo koji let koji kupim do 31. 3. 2023....ovo je bila potpuno neocekivana poruka, posto sam ja sa njima resio problem zadnje karte jos pre 2 nedelje...

lepo od njih

zanima me dal su jos neki ovo dobili, ili su slali samo ljudima koji su imali problema za otkazivanjima/kasnjenjima letova....

Verovatnije ovo drugo - vidi ovde (€80)

https://www.flyertalk.com/forum/other-european-airlines/2099318-random-80-wizz-credit-disruption.html

Ja sam imao 7 bookinga ove godine do sad, po Evropi, od toga 1 otkazan let (i dobijen EC claim za isti) i par ih je bilo malo jace odlozeno i nisam dobio nikakav mail sa kuponom [emoji2]

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

11 hours ago, xxh1n said:

Ja sam imao 7 bookinga ove godine do sad, po Evropi, od toga 1 otkazan let (i dobijen EC claim za isti) i par ih je bilo malo jace odlozeno i nisam dobio nikakav mail sa kuponom emoji2.png

a jesi li trazio claim direkt kod wizza, ili preko agencija? I koliko si kinte dobio?

a jesi li trazio claim direkt kod wizza, ili preko agencija? I koliko si kinte dobio?

Preko airhelpa, mislim da je bilo 130 e. Sve do 250 je provizija za agenciju.

Edit: pogledao sam, 250e je total, wizz skine 50 (zato sto je angazovana agencija?), isplata 130 meni, 70 ostaje kao provizija.