Jump to content

Featured Replies

pozdrav,

potrebno je da unesem podatke za čekiranje. imam dvojno državljanstvo (srbije i hrvatske) i hrvatski pasoš. kada unosim "nacionalnost (državljanstvo)" da li da stavim hrvatsko pošto ću za let koristiti hrvatsku putovnicu ili da stavim srpsko jer imam srpsku ličnu kartu?

• 1 month later...

da li imate ideju kojoj agenciji za kompenzaciju se moze obratiti ako je otkazan let iz BG-a na sam dan leta,  ali koji nije imao evropsku zemlju kao krajnju destinaciju. 

Kontaktirao sam ClaimCompas, ali oni me otkacili u fazonu- ni polazni ni dolazni aerodrom nisu u EU, i po njima to ne spada u ono evropsko pravilo EU261.....

naravno, nas cenjeni WIzz je u pitanju, i naravno, ne odgovaraju na mailove i compensation requestove sa njihovog sajta....

Ja sam imao isti slucaj, samo let iz BEG u EU

Airhelp zavrsio slucaj posle 3-4 meseca isplata je bila oko 130 eur na kraju, jer se skida 50eur sa strane wizza kao fee za angazovanje agencije i provizija agencije od oko 30% pa se otopi inicijalna naknada od 250e znacajno.

Iskreno, probao bih to sa wizzom resiti, imaju rok da ti odgovore pa vredi sacekati...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

12 hours ago, xxh1n said:

Ja sam imao isti slucaj, samo let iz BEG u EU

Airhelp zavrsio slucaj posle 3-4 meseca isplata je bila oko 130 eur na kraju, jer se skida 50eur sa strane wizza kao fee za angazovanje agencije i provizija agencije od oko 30% pa se otopi inicijalna naknada od 250e znacajno.

Iskreno, probao bih to sa wizzom resiti, imaju rok da ti odgovore pa vredi sacekati...

pa nije isti slucaj, ti si leteo za eu zemlju..wizzair mi nista nije odgovorio 3 i po meseca, samo su mi poslali cirkularno pismo da su primili zahtev...posle toga sam im pisao jos nekoliko puta, na svakih mesec dana, nista nisu odgovorili, boli ih dupe...vidim na nekim forumima da se jos brdo ljudi zali na wizz kako im ne vracaju pare...verovatno za ove  letove van eu podrucja ih zabole...pokusacu kod te airhelp, mada kod njih mi stoji jedan slucaj vec dve godine, i stalno me obavestavaju o progresu- te usao u proceduru, te stiglo do suda, te se ceka da sudija odredi datum saslusanja itd..

• 3 months later...

Danas sam uplatila za povratni let Bg-Nica prvi put online I uplatila iznos za Wizzair discount club. Problem je sto za saputnika nisam uradila zajednicku rezervaciju. Da li mogu da dodam na vec postojecu rezervaciju da bi se dobila snizena cena Ili to nije moguce? Nadam se da ce mi neko pomoci jer sam nevesta u ovome.

Nije moguce. Morace i saputnik da kupi Wizz discount ukoliko zeli popust. Ako planira da leti bar jos jednom u narednih godinu dana, vec se isplati.

8 hours ago, Jola jola said:

Hvala puno. Mogu li sa istog telefona da platim kartu I da obe budu na mojoj karti?

sa istog telefona mozete, ali obe karte nece biti na vasoj..svaka ce biti posebno, potpuno nezavisne jedna od druge

On 4/22/2023 at 12:42 PM, Jola jola said:

Hvala puno. Mogu li sa istog telefona da platim kartu I da obe budu na mojoj karti?

...ali možeš sa svog naloga (i telefona) da kupiš kartu i za drugog saputnika!

Nadam se da cete ,,izdrzati"jos nekoliko mojih pitanja- 

Da li booking za smestaj mogu da radim preko Wizzaira ako sam ranije kupila kartu, vidim da daju popust?

Ako kupujem karate za sebe I saputnika I imam Wizz discount I hocu da uzmem Wizz fleks u slucaju da promenim datume putovanja da li kupujem jedan Wizz fleks Ili dva za dve osobe?

Automatsko cekiranje za mene I saputnika uzimam za oba clana Ili to ide u zajednicku rezervaciju?

Najradije bih ostavila kontakt ovde da mi neko objasni preko telefona ako to moze.

Da li booking za smestaj mogu da radim preko Wizzaira ako sam ranije kupila kartu, vidim da daju popust?
Ako kupujem karate za sebe I saputnika I imam Wizz discount I hocu da uzmem Wizz fleks u slucaju da promenim datume putovanja da li kupujem jedan Wizz fleks Ili dva za dve osobe?
Automatsko cekiranje za mene I saputnika uzimam za oba clana Ili to ide u zajednicku rezervaciju?
Najradije bih ostavila kontakt ovde da mi neko objasni preko telefona ako to moze.

Postovana, ako niste sigurni najbolje bukirajte preko neke agencije koja prodaje avio karte. Imate ih u Srbiji vise.

1. Da, 5% u kreditu za booking koji ce vam doci posle 5-6 meseci od putovanja, vise je marketing pecaljka ili za one koji cesto putuju
2. Za karte koje hocete flex kupujete flex, u ovom slucaju 2 karte - birate za svaku flex fare dakle 2 flex-a ako obe kupujete zajedno trebalo bi da samo jednom selektujete flex i u specifikaciji vam automatski uracunava x2
3. Nisam siguran, ovo je besmislena opcija - cekiranje uzima bukvalno manje od 1 min vremena i ne znam nikog da je ovo realno platio. U svakom slucaju placate za svaku kartu posebno

4. Savet: do sad sam preko 20 puta putovao sa wizz air-om, nikad ove opcije nisam koristio. Kupite osnovnu kartu i prtljag eventualno ako vam treba i srecan put.

32 minutes ago, xxh1n said:

Postovana, ako niste sigurni najbolje bukirajte preko neke agencije koja prodaje avio karte. Imate ih u Srbiji vise.

1. Da, 5% u kreditu za booking koji ce vam doci posle 5-6 meseci od putovanja, vise je marketing pecaljka ili za one koji cesto putuju
2. Za karte koje hocete flex kupujete flex, u ovom slucaju 2 karte - birate za svaku flex fare dakle 2 flex-a ako obe kupujete zajedno trebalo bi da samo jednom selektujete flex i u specifikaciji vam automatski uracunava x2
3. Nisam siguran, ovo je besmislena opcija - cekiranje uzima bukvalno manje od 1 min vremena i ne znam nikog da je ovo realno platio. U svakom slucaju placate za svaku kartu posebno

4. Savet: do sad sam preko 20 puta putovao sa wizz air-om, nikad ove opcije nisam koristio. Kupite osnovnu kartu i prtljag eventualno ako vam treba i srecan put.

Hvala puno na odgovorima. Bolje je nauciti jer Ako idem preko agencija,kako jesam ranije,necu ni znati.

3 hours ago, Jola jola said:

Svaku informaciju mozes naci na samom sajtu, samo citaj detaljno sta pise. Ulozi malo vremena i truda i isplatice se. Kao sto je vec receno, kupuj samo najbazicniju kartu, bez ikakvih ostalih (uglavnom nepotrebnih) dodataka i nauci da se spakujes u mali rucni prtljag :)

Btw, u poslednje vreme uglavnom uzimam smestaj preko Wizza, koji me preusmeri na Booking.com i uzmem i tih 5%, zasto da ne. Putujem cesto Wizzom i ne smeta mi kad ce da legne novac na Wizz racun, uvek ga iskoristim.

Edited by Dragance

5 hours ago, Jola jola said:

ako ste ranije kupili kartu, pa naknadno hocete da bukirate smestaj, nisam siguran da to moze..uglavnom se otvori to preusmeravanje u samom trenutku kupovine karte....mozda eventualno moze tako sto se ode na sajt wizza, pa onda kad se tamo odradi neka lazna kupovina, znaci ne kupite kartu do kraja, nego vam se usput u toku procesa kupovine, otvori link za booking, da na tom linku ukucate vase informacije sa vec kupljene karte, i tako dobijete popust...ako odete direkt na sajt booking-a, nece se otvoriti ta opcija za popust preko wizz-a.....

sto se tice wizz flex, njegova cena je za svakog putnika posebno, a dal se klikne jednom ili na obe karte, sve zavisi dal oba imena idu na jednu kartu, ili su 2  karte za 2 imena....

ja sam npr. za razliku od drugih ovde komentatora, cesto uzimao wizz flex za sve iole skuplje karte, tipa sve preko 30 evra, jer nikad nisam sto posto znao dal cu sigurno da otputujem tog datuma....i dosta puta sam morao da menjam datum karte, pa me flex spasio....prosle god sam, medjutim, dosta karata kupio bez flex opcije, u fazonu ma sigurno idem nema sta da se desi, i bas se potrefilo da sam vise puta imao zdravstvenih problema, sto ja sto ukucani, pa da nisam mogao da otputujem...i karte mi propale...da vas ne lazem, to mi se prosle godine desilo bar sa 7-8 karata preko wizza, i izgubljena suma uopste nije bila mala

Edited by bam-bam

1 hour ago, bam-bam said:

ako ste ranije kupili kartu, pa naknadno hocete da bukirate smestaj, nisam siguran da to moze..uglavnom se otvori to preusmeravanje u samom trenutku kupovine karte....mozda eventualno moze tako sto se ode na sajt wizza, pa onda kad se tamo odradi neka lazna kupovina, znaci ne kupite kartu do kraja, nego vam se usput u toku procesa kupovine, otvori link za booking, da na tom linku ukucate vase informacije sa vec kupljene karte, i tako dobijete popust...ako odete direkt na sajt booking-a, nece se otvoriti ta opcija za popust preko wizz-a.....

Ma, mozes kad hoces hotel da rezervises, nezavisno od leta. Samo na naslovnoj stranici biras "hotels" umesto "flights" i tokom rezervacije uneses broj svog Wizz naloga.

Wizz flex jeste ok opcija kad skupo platis kartu, kao, npr ti za Azerbejdzan. Ja sam je doplatio jednom, kad sam skuplje platio karte i kad je bilo izvesno da cu menjati datum leta, sto se i desilo i imalo je smisla. U velikoj vecini ostalih slucajeva, kartu platim 10-20 evra, pa je Wizz flex suvisan.

Edited by Dragance

3 hours ago, Dragance said:

Ma, mozes kad hoces hotel da rezervises, nezavisno od leta. Samo na naslovnoj stranici biras "hotels" umesto "flights" i tokom rezervacije uneses broj svog Wizz naloga.

Wizz flex jeste ok opcija kad skupo platis kartu, kao, npr ti za Azerbejdzan. Ja sam je doplatio jednom, kad sam skuplje platio karte i kad je bilo izvesno da cu menjati datum leta, sto se i desilo i imalo je smisla. U velikoj vecini ostalih slucajeva, kartu platim 10-20 evra, pa je Wizz flex suvisan.

bogami, ove godine tesko da ima karata za 10-20 evra..koliko vidim, cene kod wizza su skoro iste kao i legacy aviokompanija...bar sto se letova iz beograda tice

Pitanje, letim 7.maja wizzom xa Larnaku, htedoh da se cekiram sad online, i nemam opciju da ne kupim sediste. Kako je to moguce? Putujem sam, nebitno mi je gde sedim potpuno, ne daju mi se pare za sediste. Ne postoji opcija da preskocim izbor, ima wizz recomended i sam da biram, i sve se placa. Sta da radim ?

Sent from my moto e(7) using Tapatalk

Pitanje, letim 7.maja wizzom xa Larnaku, htedoh da se cekiram sad online, i nemam opciju da ne kupim sediste. Kako je to moguce? Putujem sam, nebitno mi je gde sedim potpuno, ne daju mi se pare za sediste. Ne postoji opcija da preskocim izbor, ima wizz recomended i sam da biram, i sve se placa. Sta da radim ?

Sent from my moto e(7) using Tapatalk

Check in pocinje 48h pre leta. Tada ce ti dodeliti sediste bez placanja.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

On 4/25/2023 at 12:26 AM, Dragance said:

Nadje se uvek nesto?

Ali, generalno, jesu karte poskupele.

Nisam gledala druge letove ovih dana, zanima me Lisabon za oktobar. Viz je skuplji od Er Srbije i to dosta ?.

Prati svakodnevno cene, pa ces uociti da se menjaju. Ponekad na bolje. Onog trenutka kad ti budu dovoljno niske, kupuj. Oktobar je jos dosta daleko, nije kasno ni da karte kupis u septembru, nije nuzno pravilo da sto ranije kupis, bude povoljnije. A i za neke destinacije ipak nije realno ocekivati izuzetno niske cene.

Check in pocinje 48h pre leta. Tada ce ti dodeliti sediste bez placanja.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Usao u 48 sati, cekirao se online, i umesto boarding karte dobio da se javim na salter. O cemu se radi?

Sent from my iPhone using Tapatalk