Jump to content

Featured Replies

Usao u 48 sati, cekirao se online, i umesto boarding karte dobio da se javim na salter. O cemu se radi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koja ruta?

Ja sam se juce chekirao unutar tih 48h i dobio boarding pass.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Negde dobijes bording pass negde dobijes to da se javis na salter.

Svejedno, onda odes na salter pa ti tu izdaju papirni bording pass

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

To je sasvim uobicajeno, tacnije, tako uvek funkcionise kad su u pitanju letovi iz BGa (i nekih drugih non-EU zemalja) za letove ka EU. Verovatno zbog provere dokumenata ili cega vec. Ili mozda zavisi od (ne)dostupnosti uredjaja za skeniranje QR kodova sa telefona na samim aerodromima. U svakom slucaju, ides na salter i tamo dobijes boarding kartu.

Edited by Dragance

Jutros, ogromna guzva na check inu za Wizz, svi su morali po boarding kartu salter, cemu sluzi online check in uopste?

Sent from my moto e(7) using Tapatalk

1 hour ago, logoff said:

Jutros, ogromna guzva na check inu za Wizz, svi su morali po boarding kartu salter, cemu sluzi online check in uopste?

Za letove iz Beograda  sluzi da ti uzmu 5 hiljadarki ukoliko zaboravis da se cekiras onlajn

2 hours ago, bam-bam said:

Za letove iz Beograda  sluzi da ti uzmu 5 hiljadarki ukoliko zaboravis da se cekiras onlajn

Za letove sa bilo kog aerodroma se naplacuje adekvatna naknada kad se ne uradi online check-in. Sve lepo pise u pravilima, samo treba citati. I cekirati se online?

14 minutes ago, Dragance said:

Za letove sa bilo kog aerodroma se naplacuje adekvatna naknada kad se ne uradi online check-in. Sve lepo pise u pravilima, samo treba citati. I cekirati se online?

heheh pa nisi skapirao, covek pita zasto uopste mora da se cekira online ako svejedno mora da se pojavi na salteru i ponovo cekira, jer borading pass se ne moze dobiti prilikom online chek in-a ukoliko leti iz Beograda, imao nemao prtljag za predaju..tako da dolazimo do cinjenice da je taj online check in potpuno nepotreban i bezvezan za letove iz BG-a.....ne traze sve low cost kompanije da moras obavezno da se cekiras online, cak mislim da vecina ne trazi...

ma wizz se pokazao bas lose ,generalno, mislim da su prilicno pukli od prosle godine.....pa pogledaj im samo cene iz bga.....jeftinija air serbia na dosta destinacija gde se poklapaju....

Citam ono sto pise i odgovaram na to. A to sta si ti mislio, to ne znam?

Prilikom online check-ina unosis sve podatke iz pasosa/vize, tako da je sve samo ne besmislen. Bez njega, sluzbenici na salteru bi unosili to rucno. U BGu, kao sto napisah ranije, pretpostavljam da je razlog izdavanja boarding karte na salteru taj sto smo non-EU zemlja i/ili sto nemamo adekvatne citace QR kodova sa mobilnih telefona. Slicno je i u Skopju, recimo, bio pre neki dan.

Nijedan evropski lowcoster te ne obavezuje na online check-in, ali ti naplacuje ako to ne uradis. Ako gresim, navedi drugaciji konkretan primer.

Poslednji pasus ti je prilicno "nidje veze" i subjektivan. Sire mrezu i jedni i drugi i bore se za veci udeo na trzistu, ocigledno jer su tako u mogucnosti. Sto je, generalno, sjajno za putovanja, mislim da nikad vise direktnih letova za sve moguce destinacije iz BGa nije bilo. Cene aviokarata su generalno poskupele, svuda u odnosu na proslu godinu. Kao sto je i sve zivo poskupelo. Biraj sta ti jeftinije. Ja uglavnom letim Wizzom, AirSerbia-om mi je samo jednom bilo povoljnije. Razlika je sto kod Wizza, kad pratis svakodnevno, mozes da ugrabis za bas malo para, tipa 9,99 evra po smeru. Kod AirSerbia-e nemas po smeru za manje od 40-50 evra, nigde i nikad.

16 hours ago, Dragance said:

Citam ono sto pise i odgovaram na to. A to sta si ti mislio, to ne znam?

Prilikom online check-ina unosis sve podatke iz pasosa/vize, tako da je sve samo ne besmislen. Bez njega, sluzbenici na salteru bi unosili to rucno. U BGu, kao sto napisah ranije, pretpostavljam da je razlog izdavanja boarding karte na salteru taj sto smo non-EU zemlja i/ili sto nemamo adekvatne citace QR kodova sa mobilnih telefona. Slicno je i u Skopju, recimo, bio pre neki dan.

Nijedan evropski lowcoster te ne obavezuje na online check-in, ali ti naplacuje ako to ne uradis. Ako gresim, navedi drugaciji konkretan primer.

Poslednji pasus ti je prilicno "nidje veze" i subjektivan. Sire mrezu i jedni i drugi i bore se za veci udeo na trzistu, ocigledno jer su tako u mogucnosti. Sto je, generalno, sjajno za putovanja, mislim da nikad vise direktnih letova za sve moguce destinacije iz BGa nije bilo. Cene aviokarata su generalno poskupele, svuda u odnosu na proslu godinu. Kao sto je i sve zivo poskupelo. Biraj sta ti jeftinije. Ja uglavnom letim Wizzom, AirSerbia-om mi je samo jednom bilo povoljnije. Razlika je sto kod Wizza, kad pratis svakodnevno, mozes da ugrabis za bas malo para, tipa 9,99 evra po smeru. Kod AirSerbia-e nemas po smeru za manje od 40-50 evra, nigde i nikad.

vueling ne trazi online chek-in, niti naplacuje ako se ne cekiras online i pojavis se na salteru...nisam siguran ni za ryan air, posto sam pre 7 dana leteo sa Palme za Barselonu , nisam se bio cekirao online, jer sam zaboravio, a i bio sam stalno po aerodromima tih dana, vise nisam ni znao gde letim hehe..i nista mi nisu naplatili kad sam se pojavio na salteru da me chekiraju i izdaju boarding pass...ali ne znam dal je to pravilo, za vueling znam da se nikad ne chekiram i da mi nikad nista ne naplate, a putujem s njima skoro pa dvaput mesecno

Koliko sam izvalio, oni na salterima ne unose rucno podatke, vec samo provuku bar kod pasosa, i izadje im automatski..mozda gresim, ali tako mi deluje...i deluje mi da ne potrose nista vise vremena za coveka koji se nije online cekirao od onoga koji se online cekirao...uvek ima tu nekog petljanja za monitorom, u oba slucaja..

Edited by bam-bam

U pravu si, Vueling ne naplacuje dodatno za airport check-in. Izgleda ni Easyjet. Njima bas retko letim, Vuelingom mislim da mozda nikad i nisam.

Ryanair i Wizzair naplacuju. Njima najcesce i letim, pa sam verovatno pod tim utiskom.

Moguce da rade i provlacenjem pasosa, sto svakako olaksava posao, ali ocigledno je cilj online check-ina, smanjiti dodatni i suvisan posao za osoblje i minimizirati troskove aviokompaniji. A realno, nije ni tesko.

Online check in iz Larnake, stigle bording karte odmah, znaci pravo na gejt

Ja sam isao proteklog vikenda LTN-POZ i WRO-LTN, za oba leta check in na telefonu i boarding pass pravo u Apple Wallet. 

Dragi sap(a)utnici, molim za pomoc.

Posto sam prvi put uplatila karate za Wizz air I nista ne razumem. Dobila sam nocas njihove mailove I popunila ono sto je trazeno. Meni uopste nije jasno sta sam uradila I da li sam uopste uradila sta treba. Putujemo u petak a I uplatila sam automatsko cekiranje. Kako da proverim da li sam I sta uradila?

A kako mislis da je nama jasno sta si ti uradila?

Mislim da sam video da postoji doplata za to automatsko cekiranje, ali nije mi jasno zasto bi iko doplatio za to. Eto, ti si uspela? Za sledeci put, nemoj to raditi, stvarno nema potrebe. Ne znam tacno ni kako to funkcionise, ali, procitaj vec uputstva, sigurno pise negde na sajtu. U svakom slucaju, uloguj se na svoj nalog, pa vidi za svoj let da li mozes negde da downloadujes boarding pass ili treba jos nesto da odradis.

8 hours ago, Jola jola said:

Dragi sap(a)utnici, molim za pomoc.

Posto sam prvi put uplatila karate za Wizz air I nista ne razumem. Dobila sam nocas njihove mailove I popunila ono sto je trazeno. Meni uopste nije jasno sta sam uradila I da li sam uopste uradila sta treba. Putujemo u petak a I uplatila sam automatsko cekiranje. Kako da proverim da li sam I sta uradila?

sta kazu mejlovi? i da li u nekom od njih postoji PDF fajl sa QR kodom i imenom, posto je uglavnom to format bording passa?

Postoje kodovi Ako je to u obliku 6 brojeva- pise confirmation number. Ono sto me zbunjuje je da sam preko mog telefona uplatila dve karate ali nisu obe istovremeno uplacene I sve ide preko mog telefona. Prezime nam je isto I dobila sam razlicite confirmation number. U prvom mailu su mi trazili dodatne podatke za majku(druga osoba)sto sam I poslala ali sam mail I broj telefona ostavila moj. Posle toga mi stize mail da bokiram sediste ali vidim negde da se I to dodatno placa. Zatim mi stize mail da potvrdim ppdatke I lada posaljem iste dobijem odgovor neko je vec uplatila sa istim podacima. Da li sam ja to cekirala Ili nisam? Izgleda da ce da me vrate sa aerodrome jer se ne snalazim uopste u ovome.

Delujes totalno konfuzno i panicno. A to moze da bude samo kontraproduktivno. Odes na sajt Wizzaira, imas srpski jezik kao opciju i sve redom lepo citaj, apsolutno sve informacije su ti dostupne tamo. Narocito se fokusiraj na one koje se ticu tvog problema. Polako i strpljivo, informisi se, bice ti od koristi za sledeci put.

Sto se aktuelnog problema tice, mogu samo da nagadjam. 6-cifreni kod je rezervacija, nije boarding karta. Kako si uspela da uplatis 2 karte zasebno, a htela  si da obe budu na jednoj reervaciji, isto ne znam. Da si birala 2 putnika kao opciju od starta, obe bi bile na jednoj rezervaciji. Sve u svemu, ni sa 2 rezervacije nije nikakav problem, putovacete normalno. Osim sto ste mogle da imate popust uz Wizz discount, koji si mozda slucajno i kupila za obe osobe. Automatksi check-in nikad nisam koristio, ne znam ni zasto bih i koja mu je svrha, osim da ti ga naplate. Prilikom online check-ina, uglavnom se unose dodatni podaci o pasosu i vizi. Ne znam da li su ti te podatke trazili putem mejla ili kako vec. Sediste ne moras da rezervises i doplatis, ako neces, sistem ce ti dodeliti nasumicno gde da sednes, bez doplate, najcesce, odvojeno od saputnika.

Sve u svemu, sva ova konverzacija lici na igre gluvih telefona. Jedino kako bih mogao da ti zaista pomognem da je imam uvid u sve tvoje mejlove i da imam pristup tvom nalogu. A to se svakako na radi sa nepoznatim ljudima sa foruma. Nadji nekog iz blize okoline ko ima malo pojma o tome, pa neka pogleda.

Edited by Dragance

Mala pomoć. Kupio karte za Rim-Kairo (Sphinx), za Rim iz Bgd-a naravno.  Da li će mi tražiti podatke o vizi za Egipat pre check in-a (kao uslov), ili tek po dolasku u Kairo? BTW putovanje tek u julu, još uvek je nisam izvadio.

3 hours ago, Hermanarih said:

Mala pomoć. Kupio karte za Rim-Kairo (Sphinx), za Rim iz Bgd-a naravno.  Da li će mi tražiti podatke o vizi za Egipat pre check in-a (kao uslov), ili tek po dolasku u Kairo? BTW putovanje tek u julu, još uvek je nisam izvadio.

viza za egipat se moze uzeti i na aerodromu po sletanju u kairo, tako da..nece

Karate su uspesno cekiranje. Medjutim javljaju mi o mogucem strajku na aerodromu u Nici. Sta se desava u tom slucaju sa kartama I Wizz aer obavestava da li ce biti leta? Ja nisam u Beogradu pa moram da mislim o dolasku u Bg. Ni smestaj nisam uzela jer ne znam da li ce biti leta. Kakva su vam iskustva sa ovakvim desavanjima?

Bices blagovremeno obavestena, bez panike? Uzmi smestaj koji nudi opciju gratis otkazivanja, tako ces sebi olaksati stvari u slucaju neke nepredvidjene nevolje. Ako i bude strajka bas na dan tvog putovanja, let moze da bude otkazan, a moze da bude preusmeren na najblizi aerodrom koji nije u strajku.

Da li je moguce da za otkazani let wizzair ne refundira karte?? Ili je burazer nesto sjebao, al prvog maja je otkazan let Pariz - Beograd (2-3 dana ranije). Burazer kupio drugu kartu i normalno se vratio. Medjutim, sad za tu propalu kartu dobio poruku u fazonu let je otkazan zbog strajka, ne potpada pod njihovu odgovornost sta li vec i oduvali ga. Meni je nerealno da mu ne refundiraju tu kartu, al aj da pitam ovde kome bi mogao da se javi i kakva su misljenja :)