Jump to content

Featured Replies

1 hour ago, Nikola91 said:

Pa ne znam zato i postavljam pitanje. Jel ima veze koji je redosled ili ne i kako se to uopste mjeri? Ako striktno ide duzina ne smije biti vise od 40 cm, sirina vise od 20 cm, visina vise od 30 sta se desava ako je sirina tipa 22 cm?

Ako ti je torba 40x30x22, veca je od dozvoljene i ako nije savitljiva i ne uspes da je uguras u kalup, moraces da doplatis. Naravno, to pod uslovom da te nateraju da je guras u kalup, a u praksi moze da prodje i bez ikakvih problema i da te niko i ne pogleda. 

Edited by Dragance

• 2 weeks later...

Jel se desavalo nekom ovo na Wizzu, hteo sam da dodam cekirani prtljag na vec postojacu rezervaciju za let koji je za 10ak dana. Probao sa dve kartice, od dve banke, sa kojima baratam svakodnevno, i opet ista poruka.

https://ibb.co/Hnj7kSv

Probah 5 puta danas...

Meni se desavalo, trebalo je da imam vise sredstava na racunu od tacnog iznosa koji placam.. ne uzimaju oni taj iznos, ali zbog promenljivog kursa moras imati vise novca na racunu.. eto, to je jedna od varijanti, pa mozda je to kod tebe slucaj

Imam i vise nego dovoljno, evo porucih neku glupost sa Alija, i prosla uplata bez problema... Izgleda cu morati da zovem u roming ?

"Можете да чекирате највише 3 комада чекираног пртљага. Wizz Air уводи нови тип чекиране торбе са дозвољеном тежином од 10 kg поред доступних опција од 20 и 32 kg. Можете да чекирате највише 1 торбу од 10 kg, 2 торбе од 20 kg или 3 торбе од 32 kg. Друге комбинације чекираног пртљага не могу да се купе путем интернета."

Da li je odgovor na tvoju muku ovde?

Није, купио сам четири карте без пртљага са картицом за чланство.... Неки је проблем са налогом вероватно. 

Генерално, нема шта да је до мене, до њих је неки проблем... Изгледа да сам изолован случај :)

Prilično baguje sajt u poslednje vreme. Ja nisam nikako mogao da "dođem" do pdf karte. Na aerodromu u Alikanteu su mi odštampali kartu bez problema i bez naknade.

Probaj da kupiš prtljag na nekog od putnika.

Samo da podelim iskustvo sa Call centrom.

Resio sam sve, neki problem je oko naloga. Inace, prvo su me savetovali da probam sa drugim browserom, ili da pobrisem cookies na postojacem, ali ni to nije pomoglo. Rezervisali su oni licno preko call centra, i nisu naplatili tu svoju taxu koju naplacuju prilikom rezervacije telefonom ( 15e ).

Inace, cena po minutu poziva je 60 dinara, sreca pa postoji sluzbeni. :)

Jos jedno pitanje, sada sa ovim novim pravilima oko rucnog prtljaga, da li striktno mora da je dimenzija torbe max 40x30x20 ili moze veci polu-prazan ranac da se isavija u tu dimenziju i ubaci u kalup.

Edited by chili

32 minutes ago, chili said:

...

Jos jedno pitanje, sada sa ovim novim pravilima oko rucnog prtljaga, da li striktno mora da je dimenzija torbe max 40x30x20 ili moze veci polu-prazan ranac da se isavija u tu dimenziju i ubaci u kalup.

Dokle god možeš da ga uguraš u kalup, sve može...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Pozdrav svima. Imam jednu nedoumicu, poslao sam mejl wizzu ali jos ne odgovaraju. Naime kupio sam za WizzAir povratnu kartu Eindhoven - Beograd 08.09-15.09 ali posto bih trebao biti u Srbiji dva dana ranije. Hteo bih kupiti sad kartu u jednom smeru za 06.09. Ono sto me zanima najvise je ako kupim kartu za 06.09 imam li ja pravo da iskoristim povratnu kartu za 15.09, jer pitam jer nisam iskoristio polaznu od 08.09!? 

Najvise bih voleo ako moze da mi wizz promeni datum polaska, tako bi i novaca ustedeo, ne bih kupovao ovu kartu jednosmernu. 

Edited by putnik77

1 hour ago, putnik77 said:

Pozdrav svima. Imam jednu nedoumicu, poslao sam mejl wizzu ali jos ne odgovaraju. Naime kupio sam za WizzAir povratnu kartu Eindhoven - Beograd 08.09-15.09 ali posto bih trebao biti u Srbiji dva dana ranije. Hteo bih kupiti sad kartu u jednom smeru za 06.09. Ono sto me zanima najvise je ako kupim kartu za 06.09 imam li ja pravo da iskoristim povratnu kartu za 15.09, jer pitam jer nisam iskoristio polaznu od 08.09!? 

Najvise bih voleo ako moze da mi wizz promeni datum polaska, tako bi i novaca ustedeo, ne bih kupovao ovu kartu jednosmernu. 

Možeš iskoristiti povratni deo karte u tom slučaju.

Jedna napomena ovo važi samo sa Low-coster-ima (Wizz, Ryan, Easy i sl.) u slučaju ostalih kompanija (tipa AirSerbia, Lufthansa, ...) ne bi mogao ovo uraditi, tj. otkazali bi ti povratni let ako ne dođeš na prvi let.

A sta mislis postoji li sansa da mi kompanija Wizz Air promeni datum polaznog leta. Naravno doplatio bih cenovnu razliku. 

6 hours ago, mveruovic said:

Pa mozes da promenis, doplati se. Imas na sajtu sve

Mogu ja to sam, ili to kompanija mora da uradi? 

5 hours ago, deleter said:

Možeš da promeniš, ali moraš platiti i razliku (ako je i ima) i penal za promenu. Tako da u većini slučaja ima više smisla da se samo uzme nova karta.

Razlika je negde oko 35 eura za doplatu. 

Ja bih najradije kupio novu kartu ako je proverena situacija da mogu onda povratnu iskoristiti. Ne bih se cimao za 35 eur. 

Mogu ja to sam, ili to kompanija mora da uradi? 

Udjes u svoju rezervaciju i izmenis.

low costeri gledaju odvojeno karte kao odvojene rezervacije tako da mozes da iskoristis.
  • 4 weeks later...

Let Budimpesta-Oslo prekosutra => jel treba da idem na visa check (i da stampam boarding pass), ili mogu odmah na kontrolu prtljaga i na gate?

Ako za BUD-Oslo može mobil chek, ne treba štampati kartu i ako imaš samo ručni prtljag može odmah na kontrolu prtljaga i na gate.

• 3 weeks later...