Jump to content

Featured Replies

Posted

Kao i svake godine, treba se uzverati na neku planinu po mraku u maju teg

Pošto će celokupno uredništvo biti odsutno tokom većine maja promovišući Klub i Putničku kuću, datum za planinarenje je uklesan za vikend 24/25 maj. S vedrije strane ne preklapa se sa Noći muzeja i Evrovizijom, kao po običaju, s druge strane izvinjenje ljubiteljima Lige šampiona  flowers::

Pitanje je gde ići? Možda bi bila dobra ideja da idemo u zapadnu Srbiju, 5 od 8 prethodnih planinarenja bila su u istočnoj. Dobro je i što bi bilo bliže onima van Srbije da dođu :) Nešto sam gledao po karti i pomislio da bi Povlen bio zanimjiv. Mogli bismo u petak, ko je slobodan, da odemo na Gradac, a u subotu se pomerimo na Povlen da postavimo kamp.

Šta mislite? Jel' bio neko tamo? Do Valjeva možemo lako vozom, na Gradac pešaka odatle, a do Povlena ćemo se nekako dovući, treba tek da istražim tu opciju, ako se slažete?  :)

Imate li neki drugi predlog?

Jeeeej za planinarenje  :party:  :party:

Gradac mi je ostao u jako lepom secanju, tako da mi je Markova ideja sasvim kul.

A mozda moze i Jablanik, to je isti kraj a put ka vrhu ide preko sela Bebica Luke u kome se nalaze neke od najstarijih kuca u Srbiji. Staza je izgleda dobro markirana da ne bismo imali teskoce sa gubljenjima po mraku  :bag:

Gradac nije problem, kao ni Valjevo, ali , bojim se da nije bas zgodno za Povlen. Imate planinarski dom na Debelom brdu kao i na Medvednku i na Divcibarama :) pozdrav iz Valjeva

Katarina, super mi je ideja da vidimo stare kuće usput. :)

Ja sam ZA planinarenje, gde god ono bilo.

A planinarski domovi nam nisu potrebni, jer nosimo šatore.  :kamper:

da, to znam  da koristite satore, cisto sam samo podsetila na te domove. pitanje je u stvari odakle "pocinjete da planinarite" jer sa prevozom po Valjevu i okolini je prilicno zaj..ano, ukinuti su mnogo lokalani polasci. ako mi kazete odakle planirate da pesacite, mogu vam dati tacne informacije :)

Imam ja drugi predlog: Mucanj.

Sa planinarske tacke gledista dosta je zanimljivija od Povlena, a moze se prilicno lako i brzo stici od Ivanjice ili iz pravca Pozege. Jedino treba videti sa nekim iz tog kraja ili s nekim ko je vec bio gore, gde je najpovoljnije mesto za kamp. Cini mi se da Lazar ima neki stari putopis sa Mucnja?

Planina je meni prelepa, kamenita, pogled odozgo je super, a mislim da nije previse zahteva ni za planinare pocetnike. Guglajte sami za slike, za pocetak evo jedne skoro pa nestvarne:

11.jpg

Mučanj je bio dobar što se pogleda tiče, jedino mi se nije dopalo to što je uspon izuzetno lagan (pola sata laganog hoda) i što je taj kraj dosta naseljen, što znači obilato zasejan đubretom. Ali sama planina je vrlo lepa. Može li se doći vozom negde blizu?

Vozom jedino do Pozege, a odatle ima nekih 40-ak km do sela Katici, odakle se sa severne strane penje na Mucanj. Moze i sa juzne, od sela Preseka, mislim da je ta juzna strana zanimljivija i da uspon nije bas pola sata hoda.

+1 za Mucanj :)

Ionako ne bih mogao na Gradac u petak. Ali kako god odlucite. U slucaju Povlena, gde bi bio kamp u petak uvece?

Povlen it is then, Mucanj sledece godine. :)

Nego, hocemo da odradimo sva tri Povlena? Ili samo Mali, koji je inace veci od Velikog, a ovaj manji od Srednjeg. :)

Nisam ljubitelj planinarenja (posle jednog ludog iskustva - tradicionalno nocno planinarenje u januaru na Povlenu - gomila pijanih koji su pospali po stogovima sena i jedva ih izvlacili da se ne smrznu), ali ako mogu da na neki nacin pomognem, tu sam, mislim bicu u Valjevu u to vreme.