Jump to content

Featured Replies

Mala napomena: za sva pitanja imate i besplatan broj grčke ambasade koji je ZokiNS naveo gore: 0800 151515. Ne znam da li je u pitanju ista devojka kao i na onom 011 broju, ali da je ljubazna - ljubazna je!

Nažalost, ne mogu reći isto za čoveka koji radi na šalteru 2. Kad sam danas došao na red, on je ustao i počeo da jede neku suvu perecu stojeći dva koraka od stola. Kad je NAPOKON sažvakao to suvo čudo, vratio se za šalter, pa je pet minuta gledao moje pozivno pismo i nezadovoljno gunđao nešto na grčkom. Formular koji sam popunio na srpskom i još neka dokumenta koja sam imao na engleskom nije ni gledao... Reklo bi se da ne govori ni srpski ni engleski. Kad je imao nešto da me pita morao je prvo da pita svoju koleginicu na šalteru pored pa nam je ona služila kao prevodilac, dok su ljudi pred njenim šalterom čekali... Nema veze što sam doneo sve papire, što imam 10 odobrenih šengena, itd... Čiča je zapeo u stilu: kako to da nisam student, a nemam ni potvrdu da sam diplomirao?! Zatim je nešto nažvrljao na mom formularu i dao mi papirić sa datumom "24. 4. 2009."... Ni dobar dan, ni doviđenja, izvolite, hvala... ništa. Identičan tretman sam imao tamo 2001. i mislim da Grci imaju najgore službenike od svih ambasada kod nas.

• 2 weeks later...

ko je poslednji zvao ambasadu? kad je dobio termin? treba mi cisto informacija orijentaciona do kog datuma su stigli sa zakazivanjem!?

izvinjavam se sto ovako upadam na temu, imam jedno pitanje. naime, ja i drugarica bi krajem juna isle na neki festival u grcku, najvise bi tamo ostale 2,3 dana, e sad problem je u tome sto je ona trenutno nezaposlena. ja sam student, tako da s te strane ne brinem, ali interesuje me da li ona uopste i da podnosi zahtev za vizu s obzirom da nema nikakav status pomocu koga bi mogla dobiti vizu? hvala svima!

• 3 weeks later...

Da li neko ima iskustva sa vadjenjem grcke vize uz rezervaciju sa hostelworld.com, t.j. da li grcka ambasada priznaje mail?

• 2 weeks later...

Sveže vesti iz ambasade za studente! Pored uverenja o studiranju, izjave o izdržavanju i kopije indeksa, treba i overena kopija radne knjižice roditelja.

izvinjavam se sto ovako upadam na temu, imam jedno pitanje. naime, ja i drugarica bi krajem juna isle na neki festival u grcku, najvise bi tamo ostale 2,3 dana, e sad problem je u tome sto je ona trenutno nezaposlena. ja sam student, tako da s te strane ne brinem, ali interesuje me da li ona uopste i da podnosi zahtev za vizu s obzirom da nema nikakav status pomocu koga bi mogla dobiti vizu? hvala svima!

Pa sad, ako tvoja drugarica ima neki nacin izdrzavanja (izdavanje stana i sl.) ili moze da dokaze da nesto honorarno radi i ima novca na racunu, ima sanse da dobije vizu, ako ne, onda zaista ne znam. Mada, sezona je, mozda Grci i nece praviti toliki problem s obzirom da idete na festival.

Ponavljam pitanje: Da li je neko vadio vizu uz rezervaciju hostela? Da li je tacno da za putovanja (u Grcku naravno) posle 31.6.2009. treba nov pasos?

Ponavljam pitanje: Da li je neko vadio vizu uz rezervaciju hostela? Da li je tacno da za putovanja (u Grcku naravno) posle 31.6.2009. treba nov pasos?

mislim da samo bugari traze da vazi bar 6 meseci a da za grke moze i plavi ukoliko se vracas do kraja sept ali najsigurnije ti je da pozoves njih ili bilo koju turisticku agenciju koja radi aranzmane za grcku - oni imaju sigurne informacije

Da li cu imati problema sa dobijanjem grcke vize posto planiram da idem na letovanje pocetkom septembra,a pasos mi istice 16.09.2009.Da li cu morati vec sada da ga produzim ili cu moci da ga iskoristim i za ovo letovanje.Pozz :mah:

Da li za dobijanje vize neophodno da se preda rezervacija karte. Naime imam problem jer zeleznica ne izdaje rezervaciju vec mora da se kupi karta a ja necu da kupim kartu dok ne dobijem vizu. A postoji i druga varijanta da idem kolima sa prijateljima koji imaju nemacki pasos a kako to objasniti sluzbenicima u ambasadi

Da to znam samo pitam da li je problem da rezervisem avionsku kartu pa posle otkazem i kupim voznu kartu. Da li ce mi praviti problem na granici jer u onom njihovom formularu navodim granicni prelaz na kome ulazim u Grcku

Treba mi mala pomoc.

Do sada sam u Grcku ishla uz grupnu vizu, a ove godine prvi put vadim individualnu.

Jel neko moze da mi kaze kako treba da izgleda pozivno pismo iz Grcke poshto mi to shalje devojka koja ne zna kako to izgleda. Jel onu u Grckoj imaju neki formular u policiji, ili ona treba da napise:

Ja, N.N, pozivam N.N. u grcku u periodu od do da bude moj gost/...?

jel iko moze da mi to malo pojasni?

hvala  :)

Ima formular, kupi ga na kiosku, ode sa njim u policiju i tamo će joj reći šta sve treba da napiše. Od tvojih podataka trebaju joj ime, broj pasoša, datum njegove važnosti, i ne znam da li treba adresa. I datum kad ćeš ići, naravno :)

Obavezno neka ti pošalje i kopiju svoje lične karte ili pasoša.

Uh, nisam ochekivala ovako brz odgovor!

Na kiosku?! to je toliko jednostavno kod njih?

ok, hvala puno clap.gif' alt=':clap:'>

joj . dobro moj cale kaze .. ne veruj grcima ni kad ti poklone nose ....

u mom slucaju gratis vizu ... predao sam papire danas racunajuci na ona 3 dana koliko im treba i da do kraja sledece nedelje imam svoj pasos na polici i da ne razmisljam. kad ono prc! preskrabali datum 25/06 kada svi dobijaju vize koji su podneli danas, i napise mi 13/07! a putujem 18/07! i sta sad ako me odbiju i ja to saznam 5 dana pre puta! ne verujem da ce me odbiti .. ali em je to dan posle exita, em treba da se selim za rodni grad posle skolske godine, em dele pasose od 17h-18h!!!

uzasni su!

Moze li neko da mi kaze da li je upucen koliko ( i da li) je moguce dobiti grcku (grupnu ili individualnu) vizu ako u pasosu imam sengen-odbijenicu za Austriju, staru svega 2-3 meseca? Postoji li nacin da se nesto uradi?

Evo, i ovde da ti odgovorim, pa i da ostalima posluzi. Ja sam 2006., preko agencije uplatio 2 smene, pa sam zbog toga morao individualnu vizu da vadim. Prilozio sam vaucer od agencije i ostale papire koje su trazili i dobio vizu. Taj nacin dobijanja vize i nije tako los, obzirom da su cene preko agencija van sezone smesne. Ja sam tad platio 180 evra aranzman, 18 nocenja, sa sve prevozom i osiguranjem i vizom od 35 evra!! Platis preko agencije neku Paraliju i palis posle gde hoces!! Nadam se da moze i sa nekom drugom rezervacijom smestaja, a da nije preko agencije. Najbolje nazvati ambasadu ili proceprkati po nekom njihovom sajtu, ako ima takvog. Obzirom da sam dobio vec madjarski i italijanski sengen na rezervaciju hostela, ne vidim zasto ne bi mogao i grcki da se dobije tako.

Diplomirao sam marta tekuce godine, ali se na birou vodim kao nezaposlen. Da li mogu da predam samo uverenje o diplomiranju ili treba da sakupljam silne 'artije kao nezaposlen, za individ. sengen?

Treba mi jedna informacija!U ageciji su mi rekli da je za studente do 27 godine grcka viza besplatna a na sajtu ambasade ne pise nista,pa me interesuje da li je to tacno...

HVALA UNAPRED...