Jump to content

Featured Replies

Meni su je svaki put naplatili, iako sam student i imam manje od 27 godina.

Dule, nemoj me držati za reč, ali bojim se da ćeš morati da se cimaš sa tim silnim artijama, jer više nisi student :( Možda najbolje da pozoveš telefonom ambasadu i pitaš, neko je pre par meseci napisao da se neko ljubazan javlja na telefon i odgovara na pitanja :)

Treba mi jedna informacija!U ageciji su mi rekli da je za studente do 27 godine grcka viza besplatna a na sajtu ambasade ne pise nista,pa me interesuje da li je to tacno...

HVALA UNAPRED...

e to je krajnje nasumicno.....generalno to vazi za studente ako ide u neki kamp npr ili neku razmenu.....mada znam par ljudi koji nisu placali a isli su turisticki......ali ono odes tamo i sta ti bog da :)

• 2 weeks later...

mozda je glupo pitanje ali bolje da budem sigurna - dobila sam grcku vizu koja vazi od 15. jula. medjutim, planiram prvo da oko 9-10.jula odem u makedoniju na 2 dana, pa da se vratim u srbiju i onda tek u grcku (autobusom)...

da li ovo nekako moze da mi utice na vizu?

mozda je glupo pitanje ali bolje da budem sigurna - dobila sam grcku vizu koja vazi od 15. jula. medjutim, planiram prvo da oko 9-10.jula odem u makedoniju na 2 dana, pa da se vratim u srbiju i onda tek u grcku (autobusom)...

da li ovo nekako moze da mi utice na vizu?

aj procitaj sta si napisala, pa onda odgovori sama sebi, ne mozes nikako da pogresis ;D

• 2 weeks later...

DA LI NEKO ZNA DA LI CE MI UTICATI OBIJENICE AUSTRIJSKE AMBASADE PRILOKMOM APLICIRANJA INDIVIDUALNE VIZE ZA GRCKU??imam 2odbijenice u pasosu...u starom pasosu imam 2austrijske vize i jednu madjarsku.Predajem 20.jula za grku na 15dana,imam garantyno pismo,apsolvent.

pa sta si imao od roditelja?

jel si imao izjavu da te izdrzavaju roditelji..potpisano sa dva svedoka???

strasno..a oni tako spajaju stari i novi pasos,nemoj da te cudi.slepci.Ja sad u ponedeljak predajem.apsolvent sam,imam tu izjavu od roditelja,garantno pismo ali plasim se da ce me odbiti zbog toga sto u pasosu plavom imam tri odbijenice od austrijanaca ,bas se nerviram da li ce da me odbiju i zezaju oko toga

Sad sam se vratio iz ambasade. Počastili su me još jednim heftom, ovaj put sa prednje strane :psuje: Moram uslikati stari i novi pasoš kad mi vrate, da vidite kakav masakr prave. No, bar su uzeli dokumenta... Jel imaš pored te izjave od roditelja i kopiju radne knjižice ili rešenja o penziji jednog od njih? Ako nemaš, nabavljaj, neće ti dati da predaš papire bez toga! I jel imaš kopiju lične karte ili pasoša osobe koja ti je slala garantno?

nemam nista od mojih jer ne rade a penzosi nisu,stavio sam da su poljoprivrednici i da im je to osnovno zanimanje,imam iz menjacnice da sam kupio 1.900 evra izjava dva sevdoka...imam od grka fotokopiju licne karte

• 2 weeks later...

Jel ima neko neki poseban predlog gde da napravim rezervaciju hotela/hostela u svrhu vize? Negde gde najmanje uzimaju provizije za rezervaciju ili da ne uzimaju uopste?

polovinom avgusta, jos razmisljam gde tacno. Zato i vadim vizu sam.

Ja sam uzeo lazni vaucer iz jedne turisticke agencije. 21 dan boravka su naplatili 10 evra. U ambasadi nisu pravili nikakv problem a vizu sam dobio na 26 dana koliko sam i uplatio zdravstveno osiguranje.