Jump to content

Featured Replies

1 hour ago, Coa93 said:

Znam, upravo za to i pitam, jer ce vrv posumnjati ili me ispitivati, mada znam slucajeve iste koje nisu nista cimali, a znam i one negativne, pa rekoh da li ima nekoga sa slicnim iskustvom :)

izgleda da je poostreno..ortak je u maju pokusao da udje ponovo, posto je prosle god. ostao 6 meseci, do decembra, istrkeljisali su mu sve, i mobilni, i stvari, nasli neki mejl u vezi posla.....nisu ga pustili, lupili  mu zabranu, i ponistili vizu...

drugi je pokusao pocetkom juna, a bio je isto 6 meseci prosle godine, skoro do nove godine.....njemu nista nisu iskopali, al su slozili neku pricu kako navodno nije proslo 6 meseci od njegovog predhodnog boravka, pa kao ne mogu da ga puste...medjutim, on je stvarno imao neko vencanje ujakovog sina, tako nesto, u njujorku, i posle je planirao da ostane....zvali su tog ujaka, potvrdjeno za vencanje, i lupili mu pecat na 2 , do odma posle vencanja....on odlucio da ostane na crno, pa dokle bude izdrzao....evo ga jos tamo...al jednom kad bude izasao, to mu je kraj....mislim da prerano ides ponovo, napravi pauzu do sledeceg proleca/pocetka leta, i ne bi trebalo da te cimaju...ovako je i debilu ocigledno da sljakas tamo....

To sam i ja cuo, za provere telefona itd itd.  Videcu sta mi je ciniti, ali rizik jeste veliki. Ne znam da li aerodrom ima veze, cuo sam kao najbolje na Atlantu da se ide il Njujork, mada su to mozda samo price , Cikago nikako naravno 

[quote post="194272"mislim da prerano ides ponovo, napravi pauzu do sledeceg proleca/pocetka leta, i ne bi trebalo da te cimaju...ovako je i debilu ocigledno da sljakas tamo....

Potpisujem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Budi siguran da sanse nema da te puste u narednih godinu dana bar, a mozda ti i tad uzmu vizu. Prvo, za tako dug ostanak u cugu ti je preprano da ides opet, vidi se iz aviona d asi radio na crno, da si isao 4-5 puta u godinu dana na po par nedelja ne bi bilo problema sigurno, ali  upada im u oci ti duzi ostanci. Sto se tice aerodroma, isto ti je gde god da sletis, istrkeljisace te dhs, ne prolazi to sto su frekventni aerodromi pa nemaju kao vremena. Veoma su detaljni. Pre par dana sam bio na JFKu kad sam se vratio i dok sam cekao da prodjem gledao sam kako se pale lampice za secondary inspection za neke ljude koji su duze ostajali. 

Kontam, mislio sam da cu naleteti na malo pozitivnije komentare ? znaci najbolje je sacekati do recimo leta sledece godine 

da , nikako pre proleca, i to druge polovine, tipa maj...to je vec dovoljno dug period od proslih 6 meseci.....i moj ti je savet, ako ikako mozes da se iskombinujes, da ostajes malo krace narednih puta, ne 6 meseci...tipa 3 meseca, mozda i 4 bi moglo da prodje za cescu posetu.....to uvek moze da se podvuce da si otisao tamo da provedes celo leto, ili npr. da prezimis tokom zime....ali 6 meseci, back to back, to vise ne prolazi....i tako je vec 3-4 godine, ako me secanje ne vara....

• 2 weeks later...

Sacekacu do proleca onda, tamo maj recimo. Valjda me nece nesto cimati,ali svakako treba spremiti dobru pricu pa cu videti :) hvala svima na odgovorima

• 2 months later...

Zdravo ljudi, 

Bio sam prosle godine od decembra do juna u americi. Planiram da idem opet sada 10. marta.

Citao sam prethodne poruke, da li mislite da je prerano da idem s obzirom da je proslo 9 meseci tj. U martu ce biti toliko

Pozdrav 

Znam, generalno zato i pitam zbog tih 6 meseci sto sam bio tamo. 

Dal neko ima slicnih iskustva sta da kazem na aerodromu ako me odvedu na ispitivanje? Na sta mogu da se vadim itd? Da li nositi neki drugi telefon jer znam da proveravaju itd. 

Meni je drugar bio 6 meseci i posle 2 meseca ode opet i prodje, al znam da nema pravila... 

Pozz

Ja sam prisustvovao kad su ispitivali jednog lika koji je tako bio dugo i opet dosao posle godinu dana. Istresli su ga iz gaca sa pitanjima i na kraju deportovali nazad. Dzabe telefon kad ce prvo da te pitaju koliko si rekao u ambasadi i na ulasku koliko ces da ostanes, i onda si vec tu pao jer nisi rekao 6 meseci. Pa onda odakle ti pare da budes 6 meseci a da ne radis na crno, kako si opste odsustvovao sa posla ako radis, zasto si lagao... Itd, itd.

Ne znam sta mi je ciniti, jedino da idem na rizik pa kako bude, jer na osnovu ovoga znaci da ce me deportovati sigurno ?

Pa ako ti je stalo da odes strpi se jedno dvije godine pa probaj, tad ces imati neke sanse. Trebao si prije razmisljati o tome. Ja sam rekao da cu ostati 6-7 sedmica, a ostao sam dva mjeseca, sto je tu negdje. Bas zbog eventualnog ponovnog odlaska.
Inace, pri ulasku su me pitali koliko novca nosim i jesam li ikad hapsen (nisam), odmah odvojili, uzeli pasos, poslali da cekam 3 sata i na kraju vratili pasos sa odobrenih 6 mjeseci. Nisu me pitali nista, ali dok sam cekao sa ostalim otpadnicima nagledao sam se svega, kako mogu da peglaju i koliko pitanja da postave. :) Jedne ispituju kao na nekom salteru, druge pozivaju u sobe, trece ne pitaju nista, itd.
I da potvrdim sto je neko gore rekao da nema veze da li se ide na prometniji aerodrom ili ne.

Problem je sto ja idem 10. Marta zbog svadbe kuma koji zivi u Las Vegasu i ne zelim da ostajem. Jesam bio 6 meseci prosle godine al ove idem samo zbog te svadbe,ne zbog ostajanja. 

Videcu ako je moguce on neko garantno pismo kao da mi posalje ako ima vajde od toga ?

3 hours ago, mveruovic said:

Kakvo garantno pismo, ti nemas problema niti veze zbog svog buduceg putovanja nego zbog prethodnog laganja.

otkud znas da je covek lagao? gde je to lagao? on nije rekao da mu je ovo bio prvi put da ulazi u USA po dobijanju vize...a uostalom, otkud ti znas sta je on i pricao kad je aplicirao za vizu?...ne znam sto stalno imas potrebu da optuzujes ljude za nekakvo laganje?? to bas i nije u redu decko

a btw, promena plana se ne zove laganje, utuvi to u glavu...izgleda da si malo putovao u zivotu, pa ne znas da se to kod putnika cesto desava.....odlucis negde da ostanes duze, ili krace, u zavisnosti od toga kako ti se svidelo mesto...

4 hours ago, Alexx said:

Problem je sto ja idem 10. Marta zbog svadbe kuma koji zivi u Las Vegasu i ne zelim da ostajem. Jesam bio 6 meseci prosle godine al ove idem samo zbog te svadbe,ne zbog ostajanja. 

Videcu ako je moguce on neko garantno pismo kao da mi posalje ako ima vajde od toga ?

opusteno, samo im objasni da ides na vencanje kod kuma, ponesi pozivnicu ako imas, ako nemas, obavezno imaj spreman kumov fon, na koji ce se javiti ako ga budu zvali iz imigracionog...pustice te, nemoj mnogo da se brines, samo ti mozda nece dati dozvolu za duzi boravak, vec mozda samo onoliko koliko je dovoljno za vencanje...a mozda ce dati i duze, ko zna....ali bilo je vec slucajeva kao sto je tvoj, svi su se pozitivno zavrsili...

Edited by bam-bam

Ajde idi uzmi terapiju, kad preskocis nisi sav svoj...

Da je rekao da ostaje 6 meseci sada ovde ne bi pitao za savet.

Promena plana sa 3 nedelje na 6 meseci, vazi. Pogotovo u Americi, mora da je nasao drvo za branje para, p je ostao toliko dugo.

48 minutes ago, mveruovic said:

Ajde idi uzmi terapiju, kad preskocis nisi sav svoj...

Da je rekao da ostaje 6 meseci sada ovde ne bi pitao za savet.

Promena plana sa 3 nedelje na 6 meseci, vazi. Pogotovo u Americi, mora da je nasao drvo za branje para, p je ostao toliko dugo.

a otkud ti znas da je plan bio 3 nedelje?

sve to sto pricas su samo tvoje insinuacije, decko nista nije rekao....

jel imas da mi pozajmis jedan od tvojih, izgleda da bolje sljakaju od mojih? ne radi apoteka ovako kasno, a ponestalo mi ;) 

p. s. samo nemoj da ljude vise nazivas lazovima pls, jako je nekulturno..ako te niko nije naucio do sada, evo ja cu ti objasniti

Hvala, konacno neko na nekom forumu nesto pozitivno da kaze, uvek neka negativnost, valjda smo navikli tako. 

Istina je da ja nisam rekao njima da ostajem 6 meseci, al s druge strane sto kazes moglo je doci do promene plana sto se kod putnika desava. On nemaju nikakve dokaze niti mogu da me optuze da sam tamo radio. 

A dosao sam ovde za savet ne zato sto sam u problemu, nego jer sam cuo razne price da ako ostanes 6 meseci da si najebao itd, pa sam dosao cisto zbog saveta ovde. 

Kao sto sam napisao znam momke koji su bili isto 6 meseci i vracali se i prolazili. 

A kad kazem garantno pismo na to sam mislio, da ponesem pozivnicu od kuma njegov telefon u pripravnosti cisto ako me nesto cimaju da mogu da ga pozovu i da pokazem pozivnicu a ne zbog nekog pravdanja njima, vec da imam dokaz neki. 

Sto se mene tice nek mi lupe pecat na dve nedelje toliko i planiram da ostanem ovog puta. 

Pozdrav 

Nemoj se ljutiti, ali ti nisi dosao po savjet nego da, sto bi se reklo, neko “aminuje” tvoju odluku da ides tad kad si zacrtao.

a otkud ti znas da je plan bio 3 nedelje?
sve to sto pricas su samo tvoje insinuacije, decko nista nije rekao....
jel imas da mi pozajmis jedan od tvojih, izgleda da bolje sljakaju od mojih? ne radi apoteka ovako kasno, a ponestalo mi [emoji6] 
p. s. samo nemoj da ljude vise nazivas lazovima pls, jako je nekulturno..ako te niko nije naucio do sada, evo ja cu ti objasniti

Zato sto je klasicna prica ljudi idem na 2-3 nedelje, mesec dana max. I onda ostanu 6 meseci rade na crno.
Evo upravo je rekao.

Aha, vazi cika bam bam ti me nauci, velicino.

Pa dosao sam po savet, amin kako god da bih znao na cemu sam, jer nisam upucen bas. 

A nisam zacrtao sada da idem, nego je tada svadba, ne mogu ja menjati termin ?

A sto se tice "laganja" ja nikoga lagao nisam, al normalno je da niko ne kaze da ostaje 6 meseci niti povratnu kartu uzima na 6 meseci. Promena plana i to je to

Ljudi samo sam dosao po savet s obzirom da sam 6 meseci bio tamo. I ne bih da mi propadne viza koja traje jos 8 godina. 

Bez rasprave koje lagao koje upravu itd ?

Meni kum uzima povratnu kartu do Las Vegasa, poslace mi pozivnicu i sve sto treba i mislim da ce to okej proci sve. 

Samo pozitiva :)