Jump to content

Featured Replies

Posted

Nisam ni mislila da je voz jeftiniji, nisam ni razmatrala tu opciju. Kad sam pominjala voz, mislila sam na putovanja iz Milana u druga mesta Italije.

Da, znači, jeste skuplja karta.

Hvala puno.

Kad ides iz Milana, ako kupis na vreme, moze ti uleteti freccarossa voz, onaj lepi brzi voz za 29 evra do Rima i za nesto, cini mi se manje od 3 sata voznje. Za devet evra mozes od Milana do Venecije recimo i tako. Ali, dakle na vreme se moraju kupiti karte, da bi se obezbedila da najniza tarifa od 9 evra. Imaju i autobusi lowcost,

http://www.sena.it/Home/78-1-en.html

Ovo jeste malo offtopic, pošto se ne radi o Easyjet-u, ali s obzirom da će mnogi ići u Milano, i da će im možda trebati informacija kako da dođu do voznih karata, pretpostavljam da je ok da nastavim ovde sa tim pitanjima.

Anyway, gledala sam trenitalia, i tamo vozne karte od Milana do određenog mesta koštaju 20-ak evra, dok su na sajtu Trenord-a triput jeftinije. Pretpostavljam zbog drugog tipa voza?

Kojim putem vi kupujete vozne karte u Italiji (odavde)?

Vidim da ako kupim za određenu satnicu, traje naredna 4 sata, tako da je to super. Ja se izvinjavam na ovolikom broju pitanja, ali o Italiji baš ništa ne znam. :D

Imaš na boardu Evropa jedan topic o italijanskim železnicama, možda neke informacije budu od koristi.

Ja koristim samo trenitalia, nikad nisam kupovala na trenord - to je regionalna varijanta, samo sever i ne ceo.

Da, u pitanju je verovatno tip voza. Postoje (od najjevtinijepg ka najskupljem): regionalni (regionale), brzi regionalni (regionale veloce), intercity, frecce (to su brzi - alta velocità).

Imaš ponude koje ti je Hekata objasnila, i.e. možeš da nadješ supereconomy i economy, ako rezervišeš blagovremeno.

Ti bi iz Milana gde?

Edited by Tashi

• 2 months later...

Pozdrav dragi ljudi,

Nisam se javljao evo ima godinu dana usled nekih problema sa poslom I parama..ali sad sam oran da putujem..I znam  da mozda ima negde ali jedno kratko pitanje..Iz Milana bih isao ka Toskani vozom nas dvoje, pa je moje pitanje da li je moguce da se kupe karte sa sajta njihovog a da ne moram da pravim account kod njih??? I kakve su sanse za kupovinu na licu mesta??

Pozdrav

Karte sam uvek uzimala na železničkoj stanici, na onim samouslužnim aparatima za kupovinu karata. Ne čekaš u redu i odradi se jako brzo.

• Author

Uvek karte kupujem online, jer onda ne moram da jurim "validator" po stanicama i da rizikujem guzvu, bez obzira na automate, a i ako hoces da dobijes dobre tarife, onda svakako moras da kupis ranije. Nisam sigurna da mozes da kupis bez pravljenja naloga, ali imas opciju sajta na engleskom, aimas i aplikaciju za IOS kao i za android, pa mozes i preko toga.

p.s. ako ti treba pomoc za pravljenje naloga, javi mi se na pp.

Hvala obema na brzim odgovorima....

Hekata nije problem jezik... znam Italijanski ali nisam  hteo da se petljam jer sam video da u registrovanju ima adresa u Italiji da se stavi pa zato..probacu bez toga pa javljam kako sam prosao .....I jos jedno kratko pitanje...Da li je dovoljan jedan ceo dan za Cinque Terre....A I cuo sam da nesto obnavljaju staze tamo ?? ako neko ima informaciju neka mi je prosledi??

Pozdrav

Samo da vam javim, mora se registrovati ali to nije moguce bez adrese u Italiji, pa sam ja povukao neke rodbinske linije I kupio kartu preko daljih rodjaka tamo..Zahvaljujem na pomoci..I nadam se da je ova informacija nekom pomogla

• Author

Meni i dalje na nalogu nema podataka kao sto je adresa i slicno, mada, mozda je nekad bilo drugacije, jer ja imam tamo nalog nekih 10 godina. A mogla sam ti i ja kupiti kartu.

Ja rekoh da ne maltretiram. Ali zahvaljujem I na ponudi..Samo jos jedno pitanje posto planiram obilaziti Toskanu,a pogotovo deo koji obuhvata Montecatini, Lucca, Viareggio, Carrara pa do Portofina, da li da rentiram neki auto na par dana ili da hvatam vozove I autobuse...Posto su to sve sitne kilometraze ne bi trebalo da izadje gorivo iako znam da je u Italiji preskupo...??

• Author

Gorivo je oko 1.7 euro po litru. A sto se tice autobusa, zaboravi, u Italiji najcesce se putuje vozom.