Jump to content

Featured Replies

Sreca pa nisam video te zmije :) Kako za koga, ali meni je onaj uspon od Grgetega do tornja ubio sve. I na kraju izvor i cilj. Oni kazu da je bilo 9700 prijavljenih ljudi, sigurno je bar 5000 ljudi bilo jos bez prijava. Sreo sam trojicu momaka koji nisu uplatili kotizaciju.  Posle svega sto sam prosao, ipak nije bacanje para i mnogo platiti 700 dinara za ucesce, dobio sam rucak, veceru, bananu i jabuku, slatkis i na kraju sendviic. I oni treba nesto da zarade.

Sreca, stvarno :D

Ja skoro svaki put naletim na nekog isprepadanog slepica, obicno velikih dimenzija...mogu misliti koje traume imaju od fruskogorskog maratona :D

Inace, vec godinama mislim da bi trebalo uvesti placanje na maratonu. Organizacija je izuzetna za toliki dogadjaj. Ne samo to sto si ti naveo, vec i organizacija prve pomoci (vise puta sam imala priliku da vidim na delu kako funkcionise), organizacija ciscenja posle zavrsetka i gomila nekih drugih stvari o kojima ucesnici nemaju ni najmanju ideju.

Jedini kontra-argument koji mogu da navedem je to sto mozda nece biti entuzijazma volontera kao ranije, jer ako je neko placen za nesto uvek moze da se javi neko pametan i kaze "zasto ja da radim za dzabe, ako neko dobiija pare za to?", i da se organizacija ospe i ostane samo na one sa placenim honorarima i one koji se nadaju da ce postati "placenici", pa da se razvije kompetativnost i svasta nesto jos...Ali to nije pravi argument, vise projekcija...

Zao mi je sto sam ove godiine morala da idem na drugu stranu, pa nisam otisla, jer mi je bila ideja da idem da podrzim placanje :D

Inace broj njih koji je svake godine isao "bez pecata" je uvek bio veliki...mrzi ljude da se probijaju i bakcu sa time oko starta i u onoj guzvi, a idu tradicionalno, ko sto se ide na seoski vasar ili na korzo nedeljom - da se sretnu stari prijatelji i poznanici u starom okruzenju, prozbori koja, proseta deo staze sa ovim-onim, ispricaju dogodovstine sa drugih putovanja...i tako :)

• 9 months later...
  • Duya changed the title to Fruskogorski maraton
  • 2 weeks later...

Najbolje onu koju mislis da mozes, inace cene su  malo jace.

BIa je sadaRPAK Trem  jubilarna  ali 600 ljudi manje doslo nego prosle godine, tako da ..... Verujem da ljudi koji vole prirodu nece odustati!

Veliki pozdrav za sve.