Jump to content

Featured Replies

3 hours ago, Voyageur said:

Ja prozivam one koji su podmetali komšiju Jozefa da im preda dosije u Morahalomu ili podmićivali šalterušu u Segedinu da ih ne izvale da ne znaju da beknu na Mađarskom.

Sto je potrebno da se proziva bilo ko,ko se snasao i na drugi nacin olaksao sebi i doneo neku novu mogucnost,mozda i obavezu ali generalno vise boljih stvari u vidu mogucnosti?!Cemu to?

Ja takvim ljudima kazem svaka cast i srecno u tome sto rade ako misle da ce im doneti bilo kakvu korist,jer mislim da svaku drzavu i sve sto ona pruza treba maksimalno iskoristiti zarad svoje dobrobiti.
To meni pokazuje da su ti ljudi snalazljivi i spremni da dodju do nekih benefita,a citajuci tvoje postove sticem utisak da pripadas grupi ljudi koja voli da kritikuje i "proziva" svakog ko nije prosao isti put pri pribavljanju dokumenatta kao i ti.Nije nam svima sudbina ista.Neko se vise namuci kroz zivot,neko manje.
Ne bih zeleo da me shvatis pogresno,ne osudjujem te niti ti govorim kako bi trebao da mislis i pricas,ali sam tu da ti kazem da po meni tvoj nacin rezonovanja nije bas kako treba.

Ja ti iz licnog primera mogu reci da sam pogresio kada se nisam prijavio u BiH jer sam po principu "ma ko ce to sad da juri" i zato sto me je mrzelo da sednem na avion i dodjem  kad sam vec imao vremena i to zavrsim,zeznuo sansu da imam jos jedan pasos koji iako je skoro (bez)vredan kao i Srpski,bi mi sigurno doneo neke mogucnosti kada pogledam to sada.Da sam malo bolje razmislio tada  i pored svih obaveza u tom trenutku sada bih imao jos jednu opciju.Cak i da stoji,"hleba ne jede".Ne samo to,na osnovu bivse supruge(koja je iz EU) dok smo bili u braku mogao sam L.K da izvadim,ali me bas bilo briga.Nisam razmisljao o tome mnogo.Radio sam u Africi,tamo smo ziveli zajedno,moja agencija mi je sredjivala sve sto je trebalo,za gde god da je trebalo,ali opet bilo bi lepo da sam iskoristio neke od mogucnosti koje su mi se pruzale.
Svaka cast @ThirstyTraveler sto je uspeo to uz dva cimanja da zavrsi.Ne mislim da mu nekako skodi,a to kako je dosao do toga pa i da ga je kupio opet sve OK.Samo da ga sto bolje iskoristi. ;-)

• Duya locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.