May 6, 201410 yr Pa da, ovo što sam rekao čitao o ekspanziji sam i čitao pre 2-3 godine, kad su počeli da se sređuju zbog prvenstva i Olimpijade, pa je posla bilo u izobilju, u poslednje vreme se baš i nisam informisao o Brazilu...Ako toliko košta porođaj, verujem da za te pare može da se obavi porođaj i nekoj EU zemlji, što bi možda u tom slučaju i bila bolja solucija, ako uopšte postoji takva mogućnost...A naša zdravstena osiguranja ne pokrivaju porođaje, da li je moguće možda na taj način pokriti tih 10 hiljada?Na ovom linku što je noskich postavio je baš detaljno opisana cela procedura trudnoće i porođaja koliko sam video na brzaka. Kasnije ću detaljnije pročitati, deluje jako informativno....
May 6, 201410 yr Kada bi takva zemlja postojala u EU aranzmani bi bili toliko popularni da bi to brzo ukinuli. Inace po evropskom kontinentalnom pravu drzavljanstvo se racuna po poreklu (pravo krvi) dok se jus soli - pravo drzavljanstva na osnovu rodjenja u zemlji uglavnom zadrzalo u americkim zemljama. Tako da i dalje imas Kanadu i US samo sto tamo ako budes ocigledan sa svojim namerama mogu da te deportuju. Takodje do punoletstva deteta nemas nikakva posebna prava za razliku od Brazila.To je cena za kvalitetnu privatnu kliniku koja ne radi carski rez. Preko 90% dece u Brazilu se radja na carski rez. Ako ti to ne smeta i odes u javnu bolnicu moze dosta jeftinije da bude.Naravno da zdravstveno osiguranje Srbije ne mozes da koristis za medicinsku negu u Brazilu, to bi mogli samo diplomatski predstavnici da budu refundirani. Edited May 6, 201410 yr by noskich
May 6, 201410 yr Ne znam bas kako se krecu cene porodjaja za strance ovde, ali znam da se ovde porodjaji uglavnom obavljaju carskim rezom. Verovatno jer je tako lekarima lakse. Trudnoca i porodjaj sigurno mogu da prodju i mnogo jeftinije, jer da je sve tako skupo, ne bi ih bilo 200 miliona Inace, nisam pobornik odlaska u "kvalitetne privatne klinike", jer sam misljenja da takve sluze za "sisanje ovaca". Ok, verovatno je ambijent bolji, oprema, nega, ali ima i mnogih sarlatana i bogatuna koji su zavrsili neki privatni fakultet i kao lekari nisu nuzno strucniji od onih u drzavnim klinikama, a imaju mogucnost da otvore svoju privatnu kliniku i zaradjuju ogromne pare. Nije da je uvek tako, ali, cest je slucaj. Inace, cinjenica je da su drzavne zdravstvene ustanove u Brazilu losijeg kvaliteta, pre bih rekao u smislu opreme i komfora koji pruzaju. Za nekog ko dolazi iz Srbije, to mozda i ne deluje ne znam koliko lose, ali za nekog iz razvijenije zemlje je vec drugacije. Zavisi ko je na sta navikao. U svakom slucaju, ko sta voli, nek odabere. Moje je misljenje da treba naci neku sredinu. Ima i neka varijanta da platis neku osobu da se porodis kod kuce, ne znam kako se to kaze na portugalskom.U Kuricibi nisam bio, ali kazu da je za pojmove Brazila dosta uredjen i napredan grad. Generalno, citav jug Brazila je takav, "evropejskiji". Generalno, u manjim sredinama ima manje kriminala, ali, uz neke standardne mere predostroznosti, uglavnom nema vecih problema.
May 6, 201410 yr Author Verujem da se vecina nas rodila u Srbiji sto podrazumeva i uslove u nasim bolnicama. Nece nista nedostajati ni nasoj deci ako se rode u brazilskoj bolnici.
May 6, 201410 yr Verujem da se vecina nas rodila u Srbiji sto podrazumeva i uslove u nasim bolnicama. Nece nista nedostajati ni nasoj deci ako se rode u brazilskoj bolnici. Deci nece, a da li zena pristaje na dozivotni veliki oziljak na stomaku to je drugo pitanje.
May 6, 201410 yr Naravno da bi svaka zena(a i muz svojoj zeni) izabrala strava privatnu kliniku sa savrsenim osobljem, uslovima i tretmanom, ali, to danas kosta. Ali, ne treba smetnuti s uma da su roditelji od mnogih nas rodjeni u svojim kucama, prirodnim putem, bez ikakvih specijalnih uslova. I nista im ne fali. Bice da je ovde pre svega rec o nekim normama koje nam drustvo namece. Nije nuzno da bude skupo da bi bilo dobro. Svako nek odabere u skladu sa svojim mogucnostima i razmisljanjima, opcija ima, kako u Brazilu, tako i svuda. Ne znam tacno koliko kosta porodjaj, ali, znam da je u Brazilu uobicajeno privatno zdravstveno osiguranje, tako da ono pokriva deo troskova porodilje.
May 6, 201410 yr A da li privatno zdravstveno osiguranje mogu da imaju stranci?Slažem se za porođaje naših roditelja u najminimalnijim medicinskim uslovima, ali ipak u današnje vreme mi smo mnogo "nežniji" po pitanju imuniteta i svega ostalog od naših roditelja, a kamoli naša deca, a i lično mislim da je to ranije bilo nekako zdravije vreme, što se tiče bolesti, bacila i tih stvari...Ne znam da li bih se lično usudio da mi ženu porađaju na državnoj klinici, a da pritom ne znam baš jezik, ipak iz ove perspektive bij bio nekako mirniji kad bih platio i znao šta plaćam...
May 6, 201410 yr A da li privatno zdravstveno osiguranje mogu da imaju stranci?Naravno da mozes da ga imas, ali da li to osiguranje pokriva porodjaj je sasvim drugo pitanje. Putnicko osiguranje po pravilu ne pokriva bilo kakve planirane medicinske usluge, tipa odes u Koreju na plasticnu operaciju ili u Brazil da se porodis. To osiguranje je za nepredvidjene troskove, a ne planirane.Druga je stvar ako vec zivis i radis u Brazilu pa uzmes privatno osiguranje za rezidenta na privremenoj radnoj vizi, onda bi moglo da pokriva sto zavisi od polise. Ako je jeftina polisa nece pokrivati, morala bi onda da se izabere skuplja polisa koja pokriva, a pitanje je da li ona uopste postoji. Treba gledati uslove i sitna slova na dnu stranica.
May 18, 201410 yr http://www.thaivisa.com/forum/topic/121353-story-of-my-thai-citizenship-application/Zanimljiva prica o komplikovanosti dobijanja tajlandskog drzavljansva. Covek je cekao tri i po godine nakon prijavljivanja i ispunjavanja svih uslova (prvo je cekao tri godine na stalnu boravisnu vizu, pa pet godina da bi mogao da se prijavi za drzavljanstvo). Izmedju ostalog morao je da peva tajlandsku himnu na mikrofonu pred 40 ljudi i u odelu se klanjao i zaklinjao na vernost kralju. Neki cekaju mnogo duze jer se tokom procesa ne dopadnu zvanicnicima koji o tome odlucuju.Pominje se i da kralj mora da parafira zahtev za drzavljanstvo. Prilicno nezgodan zahtev s obzirom da je kralj ozbiljno bolestan. Ko zna koliko se ceka sada. Pa onda ministarstvo mora da parafira. Opet nezgodno s obzirom na nestabilnost vlade u Tajlandu.Definitivno jedno od najtezih drzavljanstava za dobiti, Jedno su formalni uslovi, a drugo de facto proces. Ovde je i jedno i drugo jako zahtevno. Edited May 18, 201410 yr by noskich
May 18, 201410 yr Author Upitna je isplativost takvog procesa...Jedina ozbilja prednost (koje sam ja svestan) jeste to sto mozes da posedujes nepokretnosti na Tajlandu.
May 18, 201410 yr Nije on to radio radi drzavljanstva, vec je odlucio da trajno zivi na Tajlandu. Tako da je drzavljanstvo posledica te odluke, a ne uzrok njegovog dolaska na Tajland.Da, najvaznije je da se moze kupovati zemlja. Stanove mogu kupovati stranci, ali postoje kvote po zgradi koji broj moze biti u stranom vlasnistvu.Druga stvar je ASEAN, zbog ASEAN-a ne trebaju im vize za Laos, Kambodzu, Indoneziju, Bruneje i Vijetnam, a od 2015 i za Burmu. Ceo ASEAN ce od sledece godine biti nesto kao EU. Edited May 18, 201410 yr by noskich
July 6, 201410 yr Evo kako NE treba koristiti dvojno drzavljanstvo.`Nemac` nase gore list zenio Tajlandjanke kako bi ih opeljesio:http://www.thaivisa.com/forum/topic/736325-thai-women-scammed-for-3-million-baht-by-german-lover/?utm_source=newsletter-20140621-1711&utm_medium=email&utm_campaign=news
July 6, 201410 yr Kanada uvela nove procedure koje lako mogu lišiti državljanstva bilo koga, posebno one koji imaju dvojna državljanstva. Više teorija nego praska, ali opet...http://www.thestar.com/opinion/commentary/2014/06/30/hello_you_must_be_going_government_waters_down_canadian_citizenship_salutin.html
July 6, 201410 yr Suska se po forumima da ima srpsko drugo. Smejurija je da je 14 godina boravio ilegalno a pojavljivao se kao statista u filmovima. Ovo za Kanadu se odavno prica, ali mislim da je bez osnova. Vlada je zeznula samu sebe sa svojim pravilima pa sad puj pike ne vazi.A kad vec pricamo o Kanadi, ona je pored Brazila jedna od zemalja u kojoj se drzavljanstvo stice rodjenjem, samo daleko skupljim.Indija ima nesto sto se zove overseas citizen za potomke Indijaca u inostranstvu. Imaju ID ali ne i pasos. Edited July 6, 201410 yr by noskich
October 7, 201410 yr Pitanje,roditelji mi rade 14 godina sezonskim papirima u Austriji ,da li mogu predati neke papire da pokusaju dobiti stalnu boravisnu vizu ? Ili kako vec ? Znaci rade 6 meseci pa dodju u Srbiji pa rade 4 meseca i tako od 2000-te godine.Da naglasim samo da rade u jednom istom hoteliu svih proteklih godina. Edited October 7, 201410 yr by Dragoslav1988
October 7, 201410 yr Ako radee sezonski onda imaju sezonsku radnu dozvolu i boravišnu vizu.Ako bi im poslodavac napravio ugovor na duži period, ili neodređeno vreme, verujem da bi dobili stalnu boravišnu vizu.
October 7, 201410 yr Poslodavac im samo preda u arbajtsant kako se vec zove ta ustanova za zaposljavanje i oni odobre radnu naravno i boravisnu dozvolu ,ali nemaju vizu u pasosu boravisnu vec samo papire na kojima pise da su oni ti radnici koji rade taj perdiod u tom hotelu. Ako me rezumes
April 13, 20159 yr Srbija 10 godina ako ste strani drzavljanin. Ako ste u braku sa srpskim drzavljaninom onda 5 godina. Ovo sam cuo skoro i nisam mogao da verujem. Preterano.
April 14, 20159 yr Srbija 10 godina ako ste strani drzavljanin. Ako ste u braku sa srpskim drzavljaninom onda 5 godina. Ovo sam cuo skoro i nisam mogao da verujem. Preterano.Jeste, ali 5 godina u braku je svetski prosek. Ima i mnogo duze, Svajcarska, Japan i Tajland su preko 10 godina plus postoje procedure kojima se sprecava da cak ni tih 10 godina nisu garantovane za dobijanje drzavljanstva. U Svajcarskoj komisija glasa da li da ti odobri prijavu, u Japanu i na Tajlandu procedure nisu jasne, moras da polazes testove jezika i kulture kao i ritualne zakletve vernosti.
October 22, 20159 yr E a kako ide to kada rodis sina Srbina a on kada poraste bude Englez ....da li i majku moze da prevede u Engleskinju.
October 23, 20159 yr E a kako ide to kada rodis sina Srbina a on kada poraste bude Englez ....da li i majku moze da prevede u Engleskinju.Moze druze, postane muslimanka, a pokupi engleski pasos...