Jump to content

Featured Replies

Posted

Trebao bi hitno u Moldaviju,pa ako neko ima informaciju sta mi treba za vizu za Moldaviju sa BiH pasosem,gde je izvaditi.....Citam da se ukidaju vize izmedju Moldavije i Bosne ali ne mogu to da cekam! 

Ne znam otkud ti informacija da se ukidaju vize, za sada sigurno trebaju. Budi informisan ako planiraš "preko rijeke" ili kopnom u Ukrajinu jer sa granice Transdnistria-Ukrajina su skeptični prema strancima, posebno muškarcima 16-25 godina.

Edited by stevancelinac

Па већ дуже време се говори о увођењу Белог шенгена за Молдавију, могуће је да ова фрка са Украјином то успори али и убрза :)

А онда ваљда следи и визна либерализација за све оне који имају Бели шенген, јер иде некако то усаглашавање. Рецимо Албанија је ваљда укинула визе Србији и Босни кад су и једни и други и трећи добили Бели шенген.

http://www.rferl.org/content/eu-visa-moldova-liberalization/25169058.html

Занимљиво: :)

According to the World Bank 11000 foreign visitors came to Moldova in 2011  :)

According to the World Bank 11000 foreign visitors came to Moldova in 2011   :)

Ja bio proslog vikenda u Kisnjevu :)

Ja bio proslog vikenda u Kisnjevu :)

Дакле ти си један од тих, што би рекла Јосипа Лисац, један од тисућу ;)

• Author

Vidim da ima avion ujutro iz Bg za Bukurest,pa mi kazite ko zna,do koliko ambasada Moldavije radi i koliko treba vremena da bi se dobila viza?

Nadam se da ne kasnim previše.

Viza je potrebna još uvijek, pozivno pismo nije.

Vizu vadiš u Bukureštu, adresa konzulata je Bulevar Eroilor br. 8.

Konzulat radi od 9 h po lokalnom vremenu, odnosno od 8 h po našem.

Aplikacije se predaju u periodu od 9 - 11 (ili 12 h, nisam 100% siguran), a viziran pasoš se podiže poslije 15 h.

Cijena vize je 65 eura, a plaća se u banci koja se nalazi u blizini (u konzulatu dobijaš adresu banke i broj žiro računa za uplatu).

Postoji varijanta (iz ličnog iskustva) da službenika u konzulatu malo počastiš. U tom slučaju ne treba da čekaš do 15 h, dok ti obaviš uplatu u banci on će završiti vizu.

• 1 month later...

Dakle ovako,

Trenutno sam u Moldaviji, pa da podijelim iskustvo oko vađenja vize. Ja imam BiH pasoš, ali je procedura ista i za pasoš Srbije, pa neka neko od moderatora kopira post i postavi na odgovarajuću temu.

Lokacija konzulata u Bukureštu je promijenjena, dakle nije više Bulevar Eroilor 8, već strada Emanoil Porumbaru 89.

Za vizu je neophodna aplikacija, fotografija i putničko zdravstveno osiguranje čija polisa pokriva troškove u minimalnom iznosu od 30 000 eura. Bez osiguranja viza ne može da se izvadi. Ovakva polisa u Banja Luci košta oko 20 eura. Važno je znati da se ova polisa ne može izvaditi u Bukureštu, jer njihova osiguranja ne osiguravaju strane državljane. Ja nisam imao osiguranje, ali mi je konzul izašao u susret i omogućio da kontaktiram prijatelja u B.Luci koji mi je izvadio polisu i poslao je konzulu na e mail. Potrebna je i kopija saobraćajne, kao i zelenog kartona, ali to već može da se riješi na licu mjesta.

Viza košta 75 eura i plaća se u BRD banci koja je udaljena oko 300-400 metara od konzulata.

Pozivno pismo nije potrebno.

Aplikacije se predaju u periodu od 9-12 h, a viziran pasoš se preuzima poslije 15 h.

Nadam se da sam pomogao nekome i još jednom naglašavam da se ne kreće na put bez polise zdravstvenog osiguranja.

Za dodatna pitanja stojim na raspolaganju.

• 2 weeks later...

Pozdrav drugovi trebo bi da idem u moldaviju samo da'mi'potvrdi neko treba li garantno pismo za bosanski pasos da bi se dobila viza planiro sam za pet sest dana pa ako ima neko svjezu informaciju da mi javi jer idem sa'autom dvoje djece pa da nebi se zajebavo ako treba garantno

• 2 weeks later...

Ne treba, piše u mom postu iznad.

Nikako ne kreći bez zdravstvenog osiguranja za sva lica koja će aplicirati za vizu (tebe, djecu, ženu), jer u suprotnom nećeš moći da izvadiš vizu.

U koliko neko od vas ima MD pasoš njemu ne treba zdravstveno osiguranje.

Ako ti je kojim slučajem supruga Moldavka javi mi se na pp da ti pojasnim još po nešto, možeš imati komplikacije u vezi djece, imaju neki novi ludi zakon.