Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima... Po zanimanju sam medicinska sestra,engleski jezik govorim tecno... Potreban mi je vas savet,gde konkurisati,koja zemlja prima nase medicinske radnike?!  

Unapred zahvalna ...

Priča se ponovo i o Nemačkoj - i u jednom i u drugom slučaju je potrebno znanje jezika, neki napredni nivo. Ko zna kako se to gradira, neka piše.

Što se tiče Amerike (koja je uvek aktuelna), tamo ne postoji šansa sa našim diplomama, tj. školama - potrebno je završiti njihove škole ili polagati za njihove sertifikate, što može da traje godinama..

Norveška i Nemačka su svakako realnije opcije, ali mora da se zna jezik.

U US je nemoguce raditi cak i sa nasim faxom treba milion stvari da sredis. Njihove medicinske sestre moraju da imaju minimum diplomu faxa koji je kod njih zavrsen.

Edited by mveruovic

U GCC zemljama (UAE, Katar, Saudi Arabija...) seuvek trazi medicinsko osobolje, nase diplome se priznaju, a znanje engleskog je dovoljno. Mozda tu pokusas.

Znam da su se na Maliti ranije zaposljavali nasi lekari i sestre, ne znam kakva je sad situacija..

• Author

Otprilike da je Nemacka najrealnija opcija.,naravno potreban mi je  B1 nivo jezika,eventualno B2 .. Primamljiva mi je i ta opcija koja se tice GCC zemalja,moracu da se raspitam o tome ...  

Hvala na savetima :) 

Drugar je medicinar, otišao je u Nemačku. Vizu je, čini mi se, regulisao u Beogradu u Ambasadi, tako da ga ne kači onih 90/180 i sa te strane je miran. Znam sigurno da je pod obavezno znanje jezika. Ako ti treba detaljnije informacije, piši, pa ću ga pitati detaljno za proceduru.