Jump to content

Featured Replies

6 hours ago, kurogane said:

Znaci li to da ja umjesto leta Podgorica Milano mogu da uzmem let npr Budimpesta Lisabon to mene zanimaemoji38.png ili samo sa nekog drugog aerodroma za Milano?
Dakle koja su ogranicenja u izboru leta novog to mi je nejasno.
Hvala na pomoci , bas su me pogubili sad pa ne znam sto da cinim.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Mislim da je dobro nategnuto da uzmes Budimpesta Lisabon kao zamjenu. Mozes otkazati ovu sad kartu sto imas, uzeti 120% Wizz kredita, i onda kupiti BUD-LIS od tih para.

teška si ti pitanja brate :biggrin:

ako si siguran da ti odgovara BUD-LIS započni proces  zamene i ako ti prođe znači može. Podeli onda to ovde sa nama.

I situacija je delikatna pa su takva i pitanja[emoji38]
Probacu da vidim sta mi daje od letova za zamjenu pa javljam.

Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока

Evo me-dakle mogu da zamijenim kartu samo sa drugim terminima odlaska i dolaska ali samo na toj liniji Podgorica Milano Malpensa.

U padajucem meniju kad udjem u rezervaciju imam opcije refundiraj i ponovo rezervisi ali kad odem na novu rezervaciju aerodrom polazni ima samo Podgorica i samo Milano kao odrediste .

Tako da u mom slucaju ova njihova recenica :

Можете да резервишете нови лет преко наше компаније на истој или, ако је потребно, на сличној линији у року од 14 дана пре или 30 дана након заказаног датума поласка отказаног лета (у зависности од расположивости места).

vazi samo u prvom dijelu tj na istoj liniji-ovo iako je potrebno ne moze na slicnoj liniji :smile:

Mozda ima neki limit koliko blizu treba da bude za slicne linije.

Podgorica-Tivat, npr. ok, Podgorica-Beograd mozda predaleko.

Ja sam svojevremeno kod njih zamenio kartu za Turku kad su otkazali let za Tampere (ili obrnuto). Polazni aerodrom mi je bio ostao isti.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

U konkretnom slucaju ne odgovara mi nista sto oni mogu da ponude iz Podgorice a i opcije za Milano imaju samo iz Skoplja i Beograda za Malpensu a iz Sofije za Milan Bergamo medjutim to mi je veliko mlacenje a plus nema ni sa tih aerodroma termini koji bi mi bili makar priblizno odgovarajuci kao oni koje sam imao kad sam kupovao karte tako da cu uzeti pare nazad i kolima poci za Milano i prosetati malo do aerodroma u par mjesta a i u povratku takodje i ostavicu kola na parkingu oko aerodroma kojih ima koliko oces za pedesetak eura dvije nedelje parkiranja i to je to.

Sacekacu do recimo marta da vidim,ko zna,mozda opet promijene termine letova :smile:

Hvala svima na pomoci!

U vezi sa letom o kom sam pisao pri kraju prve strane stigao mi odgovor od WizzAir-a. Prethodno su drugu odgovorili da je let kasnio 8 sati usled losih vremenskih uslova iako je dan bio suncan i svi avioni tog dana su normalno poleteli,dakle ako u mailu ne napises lepo i detaljno sve oni se uhvate bilo kakvog izgovora imao logike ili ne :biggrin:  Zato sam ja u mom mailu napisao sve o tome sta nam je receno vezano za kvar i kako i slicno pa su oni fino postojanje kvara i priznali. No naravno i kod mene su nasli rupu za koju su se uhvatili, napisao sam da sam zbog tog kasnjenja proveo noc na beogradskoj autobuskoj stanici cekajuci nastavak puta u jutarnjim satima pa su mi oni kulturno ponudili da mi nadoknade troskove nocenja i ostalih izdataka naravno znajuci da ih nemam, odnosno ne mogu pravdati, a kompenzaciju za sam let naravno ne nude.....

Please accept our sincere apology for the inconvenience, caused by delay of your flight W6-4106 Memmingen-Belgrade on 30 of December 2017. Unfortunately, the reason of delay was unforeseeable aircraft defect.

This case needed immediate attention from our side. Please kindly note, that such technical defect is not inherent in the normal exercise of the air carrier’s activities. We do our best to assure that our flights adhere to their schedules, nevertheless, we are occasionally confronted with situations that make the regular operation of our flights impossible. We are aware that this delay caused huge difficulties, but safety is always on the first place.

According to the operative EC regulation and our General Conditions of Carriage, if passengers continue their travel by the delayed flight or by another route of Wizz Air, we compensate additional expenses such as meals, refreshments, 2 telephone calls for while waiting period before the flight upon reception of supplementing invoices. If you had such additional expenses, we kindly ask you to forward all related invoices and, please, provide us bank account details:

Name of the bank

Account holder name

Account currency

IBAN

SWIFT

Or, as alternative option, the amount, paid for additional expenses, we are willing to put to your Wizz Account for further use. This credit balance will not have any expiry date, it can be uploaded to your WIZZ Account quickly and efficiently and can be used to purchase Wizz Air flights or additional services online, for you and your travel partners.

Da li uopste pokusavati da im odgovorim nesto i trazim dalje ili da slucaj dam agenciji odmah?

Edited by delija_sever

Nabavi neki fejk izvod sa necijeg racuna za telefon, u iznosu od recimo, 300 evra, pa im posalji. Cisto iz zabave, da vidis sta ce ti odgovoriti :biggrin:

• Author
4 hours ago, delija_sever said:

Da li uopste pokusavati da im odgovorim nesto i trazim dalje ili da slucaj dam agenciji odmah?

Manje više sam copy/paste odgovora koji sam i ja dobio svojevremeno. Ja sam im poslao još jedan mail u kom sam napisao da taj razlog koji su naveli ne oslobađa ih kompenzacije, ali su na to odgovorili da se oni ne slažu sa tim i da je to njihov krajnji odogovor. 3 meseca kasnije imao 250€ minus proviziju agencije.

Ako baš želiš da se još dopisuješ sa njima, reći da će ti sledeći korak biti aganžovanje ljudi koji su specijalizovani za kompenzacije, ali mislim da i dalje neće dati ništa.

• 1 month later...

Ljudi treba da otkazem let za milano i nazad. Posto je bilo promjena termina kad je bio onaj strajk pa su sve ispomjerali kliknuo sam da prihvatam promjene od onih ponudjenih. E sad ne odg mi pa moram cancel. Isao sam ono cancel napisao sam da sam slucajno pritisnuo da prihvatam a da nisam ni pogledao o cemu se radi. Jel ce da prihvate to?
Cijena je 145€ za 3 osobe a ima ono 60 € da bi mi refund dali. Treba mi njihov mail isto da im posaljem jel zna neko koji je nmg da nadjem?

• 1 month later...

Vezano za prethodno opisan slucaj osmocasovnog kasnjenja leta WizzAir-a i odgovora kojim nisu zeleli da isplate kompenzaciju, pre 3-4 nedelje sam napisao zalbu nemackom Luftfahrt Bundesamt medjutim od njih za sada nema odgovora. Da li se zna koliko se u praksi ceka na eventualni odgovor od strane ovakvih ustanova ili vec lagano mogu da predam slucaj nekoj od agencija koja se bavi naplatom potrazivanja?

• 2 months later...

U mom slučaju nisam išao na refundaciju u slučaju otkazivanja leta, ali je svakako zanimljiv slučaj. Let od Kutaisija do Bukurešta je otkazan četvrtkom (valjda su se preračunali na ovoj novoj liniji) zbog čega mi je Viz prebacio let sa 13.9. na 11.9. kao najbliži datum. Prvo sam bacio malo hejta, a onda se pomirio s tim i već počeo da gledam šta se može videti u Bukureštu za tih dan, dan i po jer imam drugi let Ersrbijom 13.9. do Beograda. I mislili ste da je tu kraj, a onda se dogodilo nešto što niko nije očekivao :smile:

Na Vizovom sajtu sam izabrao Accept changes nakon čega je trebalo da odaberem sedišta koja sam imao plaćena u originalnom letu.
Kod sedišta postoje dva leta (kao za odlazni i dolazni) s tim što su oba ista relacija. Na prvoj relaciji sedišta su besplatna dok na drugoj (istoj) treba da se doplati 5 RON po sedištu. Elem, koju god opciju odabrao (samo besplatna, samo plaćanje, oba, čak sam i šarao po avionu) uvek se vratim na Accept changes. Deluje kao tehnička greška.
Viz kol centar nisam uspeo da dobijem. Na sajtu nemaju imejl adresu, ni na FB deo za poruke, pa sam ostavio komentar na neku njihovu objavu videći da dosta ljudi tako radi i da odgovaraju.
I stvarno su mi odgovorili da ne odaberem sedišta i ako ne radi da pozovem kol centar. Ni ovo nije radilo.
Onda sam otiša na rebook pošto je i to dozvoljeno (14 pre i 30 dana posle otkazanog leta čak i ako je let skuplji).
I ovo je išlo okej do izbora sedišta za povratni let i plaćanje 10 RON (treće sedište je besplatno jer se vodi na dete). Nije neka cifra (~ 2 €), ali mi nije jasno zašto bih doplatio za isto sedište zbog njihove greške.
Platih tih 10 RON, kad ono - novi prozor za Confirm and pay i treba da platim još nekih 77 RON (~16 €) E tu sam popizdeo. Pišem im ponovo na zid, kažu zovu kol centar, zovem niko se ne javlja, kažu rade do 20 č. u Srbiji, ma ništa, napišem im da je worst service ever na šta naravno nisu odgovorili.
Otvorim zvaničnu žalbu na koju imaju pravo da odgovore do 30 dana i čekam.
Sutradan mi stiže automatski imejl da imam rezervaciju za koju dugujem novac i ako ne uplatim biće otkazana.
Blah, odaberem Confirm and pay i platim tih 77 RON - kad ono, onaj prvi prozor sa Accept changes ::crazy: Rek'o sad kad obrnem krug, ali nisam, posle ovoga su ispravke uvažene i sada imam let za 11.9. Kanda je sistem trebalo malo podmazati :rolleyes:

Ovakav problem sam pokušao da izguglam ali nisam našao ništa slično, pa možda nekome i bude korisno (hope not).

Pozdrav,ako moze neko iskusniji da mi da savet,posto prvi put treba da menjam rezervaciju... rezervisao sam i platio povratnu kartu,nisam se cekirao jos, BadenBaden-Beograd i beograd -Baden-Baden (211e ukupno sve) . Ovaj prvi let mi ne odgovara ,hteo bih leteti od Basela za Budimpestu. Povratak BG-BadenBaden mi odgovara. Sta se tu moze uciniti? pokusao sam na sajtu menjati let,ali samo mogu da se promene oba leta,da i povratak bude Budimpesta-Baden Baden i treba da doplatim 80e (promena leta 1x30 i 1x35 i plus sedista 15e ) .. cena za novi let je ukupno oko 110e..Da li ce onih prvobitnih 211e biti "prebijeno" sa novim cenama(oko 110e ) + ovih 80e  ili nema prebijanja, jednostavno samo moram da doplatim jos 80e? 

I sta se desava ako ja uzmem novi let basel-budimpesta,a na ovaj povratni badenbaden-beograd jednostavno "zakasnim",ne dodjem? da li onda ta karta vazi za povratak iz Beograda,jer sam propustio prvi let?

Uzmi novu kartu Basel-Budimpesta, za kad ti odgovara, a na let za Baden Baden-Bg se jednostavno nemoj pojaviti. U povratku, letis normalno Bg-Baden Baden, jer lowcost aviokompanije nemaju formalno povratne karte, vec to tretiraju kao zasebne segmente, iako su u okviru iste rezervacije. Ali, u slucaju izmene u sistemu Wizza, kao sto vidis, moras da menjas sve, jer su pod jednom rezervacijom, sto ti ne odgovara sad. Sledeci put uzmi zasebno odlazni i povratni let. Da je "normalna" ("ne-lowcost") aviokompanija u pitanju, propustanjem jednog leta u okviru rezervacije, gubio bi sve naredne segmente.

Opcija u kojoj se mozes nadati povracaju novca je jedino da Wizz promeni satnicu ili otkaze let Baden Baden-Bg i ponudi ti refundaciju, pa eto, navijaj za to :smile:

Edited by Dragance

Sad sam i ja video i zakljucio da nema svrhe uzimati povratne karte,jer nikakvih prednosti nema...samo komplikacija kao sada :smile: . 

E sad,ovo me malo buni : 

NAZIV NAKNADEMETODA IZRAČUNAIZNOS

Naknada za promjenu leta 
PUTEM WEB-LOKACIJE WIZZAIR.COMPo letu po putniku‎40,00 EUR – ‎30,00 EUR 

Naknada za promjenu leta 
POZIVNI CENTAR, AERODROMPo letu po putniku‎40,00 EUR – ‎30,00 EUR 

Naknada za WIZZ FlexPo letu po putniku‎10,00 EUR 

Naknada za promjenu fakturePo zahtjevu‎5,00 EUR 

Naknada za promjenu imena i prezimena* 
PUTEM WEB-LOKACIJE WIZZAIR.COMPo letu po putniku‎45,00 EUR 

Naknada za promašeno polijetanjePo letu po putniku‎70,00 EUR 

Ova poslednja,"naknada za promaseno polijetanje"?  sta to znaci i kako mogu da mi to naplate? i da li mogu ...i da li je to to ,kad se ne pojavim na badenbaden- beograd? 

Edited by DejanSh

Naknada za promaseno poletanje ("missed departure fee") znaci da ako zakasnis na let i pojavis se na desku u nekom definisanom roku (valjda do 2h nakon predvidjenog vremena poletanja, zavisi od kompanije), imas mogucnost da uz doplatu te naknade budes prebacen na prvi sledeci let za tu destinaciju. A ne znaci da ce ti naplatiti tu taksu ako se samo ne pojavis na letu, bez brige :smile: Takva taksa bi se zvala "no-show fee", ali je kod Wizza nema.

Edited by Dragance

• 5 months later...

Moja porodica i ja smo isli za Dortmund za Novu godinu. Umesto da Wizzair poleti u 6.35h, poleteli smo tek trecim avionom po redu u 18.30h. Znaci 12 sati kasnjenja. Prvi avion je krenuo da taxira, pa se vratio na "gate". Rekose nam da je problem sa gumom pa ce morati da je menjaju da izadjemo iz aviona. Onda je on otisao za Malme ?. Pa je stigao novi avion za nas iz Dortmunda. Trebali smo da poletimo u 13.30h, ali avaj... izbacise nas i iz njega zbog "tehnickih problema". Tako je pilot saopstio, a po nas ce doci novi iz Budimpeste. Da ne pricam koji je haos nastao tada. Putnici se bunili, oni nam se izvinjavali itd... uglavnom uspeli smo da otputujemo napokon tim trecim avionom ?. Cula sam za agencije preko kojih mogu da tuzim i ucinila sam to odmah. Skoro pa isti dan mi je stigao mail da cu moci da naplatim ovo kasnjenje. Danas, posle 3 nedelje stize mail od agencije da je Wizz resio da nadoknadi stetu ali ne 250€ po osobi nego 200€. Uglavnom agencija rece da ce mi isplatiti to sto njoj uplate ali ce nastaviti "borbu" za ostatak. E sad, posle nedelju dana od leta, meni se u nalogu na Wizz app pojavi informacija da mi je let preplacen nekih 300€ otprilike i da se javim call centru. Nisam nikog zvala jer sam resila da isteram tuzbu preko agencije. Vidim ovde na forumu da ta preplata ostaje i da pravi problem pri sledecem putovanju. Interesuje me, da li ja mogu da izvrsim novu kupovinu i let, ako se dotle tuzba ne zavrsi? Da li je neko imao ovakav ili slican slucaj?

• 4 months later...

Pozdrav, pre 3-4 dana mi je otkazan let sa Wizzairom od Tuzle prema Berlinu. Dobili smo.od njih onaj papir sa nasim pravima i sl. Ali sad kad zelim da uradim refundaciju na wizz air nalogu stoji mi u rezervaciji da je zatvorena, znaci nema vise onog dijela gdje mogu refundirati kartu na bankovnu karticu ili 120% na wizz racun...zna li neko o cemu se radi ? Pozdrav