Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Poceo sam sa organizacijom letovanja za devojku i mene :dance: . Krecemo iz Barse (stizem avionom iz bg) i onda vozom ili busom duz obale preko Valensije, Almerie, Malage do Lisabona. E tu sada imam par pitanja za iskusnije :)
1. Predlog ako ima neko zanimljivo mesto izmedju Barse i Valensije ili Valensije i Almerie da se poseti, cisto na noc ili dve (lepe plaze su prednost) :)

2. Da li imate bolji predlog od Alemrie i Malage  ili ih vredi obici (planirao sam nekih 5-6 noci ukupno)

3. Prevoz od Malage do Porugala  (juzna obala, Albufeira, Faro...)

Eto toliko za sada, ne brinite imam jos pitanja, ovo je samo pocetak :)

p.s

Naravno uvek su pozeljni saveti za smestaj :)

Što se tiče Španije nisam bio u tom delu iako planiram i vidim da svi preporučuju Sevilju kao nezaobilaznu stanicu. Iz Sevilje imaš i povoljne buseve ka Portugalu. Što se tiče Portugala preporučujem Lagoš sa neverovatno lepim plažama i kulturnijim ljudima u odnosu na Albufeiru u kojoj su horde Britanaca. Iz Lagoša imaš buseve za Lisabon za 20e.

Ne bi bilo loše da obiđete i Porto. Prelijepo je! :)

Što se tiče prevoza kroz Portugal pogledaj Rede Expressos. Jeftine su cijene karata. Vozovi su im prilično skupi. :)

Ja nisam siguran da bih u Malagu i otisao...

Vidim da se drzite obale i deluje da vam je to prioritet...steta...Almeria takodje nista posebno, osim toga da je na obali...

Ja bih od Valensije krenuo ka unutrasnjosti... Toledo, pa zatim region nacuvenijeg viteza i na kraju silazak sredinom Spanije do Andaluzije...a tamo cuvena Granada i Sevilja (ima o oba grada sigurno dovoljno, ali kao neko ko je bas puno Spanije video i osetio, moram reci da je nestvarno ZIV grad - kao EXIT iz najboljih dana)...

Za prevoz po celom poluostrvu blablacar idealan...savrseno radi i odlican odnos cene i brzine...

• Author

mi smo planirali da posle valensije odemo na more, naravno da malaga nije obavezna ni prioritet, zato i trazim savete gde otici :)