Jump to content

Featured Replies

Posted

Može da se ide i preko agencija, ali mislim da je mnogo interesantnije ići sopstvenim prevozom, naročito ako vam šklopocija malo troši, i to TNG  :stop:. Naime, išao bih krajem avgusta do IOS-a, znači do Atine i još malo južnije, pa bi onda moj mobil postao JamesBondoMobil  :mrgreen: i preronio bi do ostrva. Ono što mene interesuje, jeste:

1) Išao li je neko kolima do Atine i južnije, i kakva su mu/joj iskustva?

2) Kakva je situacija sa TNG, ili ti bre plinom?

3) Putarine? Granica?

4) Koliko li staje ferry-boat, ili ti bre trajekt od luke do ostrva?

5) Neke druge napomene?

Računica: Ta neka agenicja traži 170E + 10E visa + 10E osiguranje.

Po mojoj računici: 15notji (kamp) * 6E = 90E + 35E visa + 10E osiguranje = 135E + prevoz.

Prevoz: obrni okreni, minimum 2000km tamo ovamo. Šklopocija troši 6l plina na 100km = 120l plina * 32-40din = 4800 din... ako negde ne bude plin, onda zinbe, tako da je prevoz negde oko 6000/3 osobe = 25E

Putarina: Koliko nadjoh na sajtovima, pa oko 10E

Trajekt: Može li biti više od 50E? Itekako da može, i troduplo više...

Prevoz = 44E

Sve ukupno: okolo 180E  ::crazy:   ... s tim što uopšte ne moram 15 notji... da mi ne bude mnogo...

Optimista li sam? I to sve iz želje kako bih švrljao okolo naokolo a ne se stacionirao u jednom mestu?

www.faroutclub.com je konačna destinacija.

Ima li još nekih sa sličnim idejama?

Ima li neko iskustva vozom možda?

Stalno putujem kolima po Evropi,pa sam bio nekoliko puta i u grckoj,ali iskreno da ti kazem...auto ti i nije bas najpametnije resenje ako si tanak sa budzetom.

Pored svih prednosti sopstvenog prevoza,ne smes da zaboravis i par esencijalnih mana.

Sem ako ne vozis neki nov auto pod garncijom(u sta sumnjam srazmerno budzetu o kojem pricas) uvek postoji verovatnoca nekih kvarova i sranja,koja su naravno kad se popravljaju na putu izuzetno skupa.

Mnogo imam kilometara po raznim putevima i veruj mi svakakve banalnosti i gluposti mogu da ti iskomplikuju zivot za medalju(a i da te iskosta).

Naravno ako ti je budzet nategnut,samo jedno opustanje u voznji moze da te iskosta 50-100 e kazne pandurima,koje ces redovno vidjati i kod nas,i u makedoniji,a jako cesto i u Grckoj,posebno na regionalnim putevima(na auto putu retko)......i budzet ti je izbacen iz balansa.

Putarine mislim da su vise od 10 e

do nisa ti je nekih 500-tinak dinara,a mozda i vise-neznam napamet.

Imas onda jos jedno placanje posle Nisa.

Imas 2 placanja u Makedoniji po par evra.

Na ulasku u grcku placas neku dezinfekciju i taksu nekih par evra takodje.Naravno i zeleni karton moras da izvadis ovde,a to ti je mislim 1000 dinara.

Sve u svemu,svaki put od 1000 i vise km kolima zahteva da imas negde u novcaniku-pozeljno sakrivenih od sebe samoga- par storina evra za ne daj boze.

Obicno kada ih imas-nema problema,a cim ih ne poneses......nedaj boze na pola puta zagarantovano.

Marfija zajebati nemozes.

Ako imas od nekoga da pozajmis par stotina e,ponesi ih sa sobom,pa mu ih sa zadovoljstvom vrati ako sve prodje kako treba.

Mislim da plina imas svuda po grckoj,tamo je problem sa dieselom.

ja sam ovima isao pre dve godine na santorini doduse bez auta, ali to je to. ios je "stanica" pre.

http://www.bluestarferries.com/ENGLISH/defaultmain.htm

proveri cene pa vidi kako ti se uklapa

inace karte mozes da kupis u beogradu u ybc u agenciju kalodoukas. ja sam kupio kod njih jer sam hteo kabinu a nisa zeleo da mastam kad stignem dole da li ce biti karata.

:pij:

• Author

BalkanBoye, auto mi nije najnovijeg datuma, ali nije ni starijeg, menjam samo ulje unazad iha vremena. Mada si u pravu za eventualne kvarove, imam poverenje u auto, u suprtonom ne bih se odlucio za takvu avanturu.

Budzet mi nije bas toliko mali, a kolima bih išao zbog švrljanja tamo amo. Takse, taksice, putarine, putarinice, troli, orkovi.... nisu problem...

Andjo, ima jedno mesto  zvizhd

Kovacheeee... aaaaaaaaaa... 180E povratna karta trajektom?! Aman za aman! Ima li neko magare ko u Lepetanima, neka gmiže i nedelju dana ako treba, samo nemoj da potone a da je jeftinije?! Il da ćušnem kola u neku njivu na desetak dana.... auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

Koliko si ti plaćao trajdžu?

putarine... paaa, jefitnije nego kod nas... cini mi se da sam za nekih 150km od atine ka peloponezu platio oko 3 evra, s tim sto nije naplatna kad izlazis, vec negde na autoputu, tako da ko zna dokle je jos moglo. regionalni putevi, bar oni na peloponezu, nisu bas u sjajnom stanju, manje-vise su bili slicni kao nasi. voznja kroz atinu ume biti jako vesela, ako potrefis dobar termin, pa se naoruzaj strpljenjem, i mapom ;) svi bitni znaci su napisani i latinicno, pa ti alfabet nece predstavljati problem.

aj ti to lepo sracunaj..koliko love ispada..ja sam raspolozena i za kampovanje =)

Kovacheeee... aaaaaaaaaa... 180E povratna karta trajektom?! Aman za aman! Ima li neko magare ko u Lepetanima, neka gmiže i nedelju dana ako treba, samo nemoj da potone a da je jeftinije?! Il da ćušnem kola u neku njivu na desetak dana.... auuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

Koliko si ti plaćao trajdžu?

ja nisam isao autom! i ne znam koliko ti se isplati da ides autom na ios kad je malo ostrvo a i iznajmis tamo skuter za 15ak evra i obidjes celo za 2 sata. razmisli da ostavis auto negde u atini pa onda picite trajektom na ios. ja sam placao povratnu za kabinu oko 60e do santorinija. ne bi trebalo da tebe kosta vise.

tako da: ako imas gde da ostavis auto u atini ne razmisljaj previse.

:pij:

Ta taksa na granici se izgleda vise ne placa makar je ja proslo leto nisam platio. Takodje mislim da ti se ne isplati da placas trajekt za auto do Iosa posto nema gde da ga vozis tamo mozda bi pametnije bilo da ga ostavis negde u Atini. Gledaj u povratku da ne dodjes na granicu GR-MAK za vikend jer je guzva katastrofa red od par kilometara uglavnom nasih ljudi mada ne mora da znaci da ce biti manji red ako je radni dan