Jump to content

Featured Replies

Posted

Jel izvodljivo, kakva bi restrikcija mogla da bude?

Ja planiram u Dubai-u da se uvalim u sobu kod devojke...Njoj je firma platila jednokrevetan apartman, pa ako bih regularno hteo da dodjem, morali bi da doplatimo za jos jednu osobu, posto je to ipak hotel, a cifra je 100e za nocenje...

Kapiram hotel ima 40 spratova, ko ce tu da provali, ali opet kamere, spremacice... nisam pametan...

Ima neko takvog iskustva?

Prije nekoliko godina, čudnim i neplaniranim spletom okolnosti, boravio sam u hostelu u Holandiji i nisam platio. 3 puna dana. Mislim da se lik na recepciji strašno pucao nečim i prosto sam ušao sa masom u hostel i izašao a da nisam platio. E sad, ne znam za hotele, pogotovo u Dubaiju gdje su ti muško-ženski odnosi malčice napeti. U principu, skontao sam upravo da ti ne mogu pomoći sa savjetom :shockkk:

Samo budi jako samouveren :) Baš sam o tome razmišljao kad sam nedavno bio (legalno!) u jednom hotelu u Budimpešti. Velik hotel, na recepciji radi njih nekoliko, smenjuju se, hol uvek pun ljudi koji dolaze i odlaze ili samo sede... Ako ja dođem u jednoj smeni, oni iz druge svakako neće imati pojma ko sam ja. Ključ je sve vreme bio kod mene. Teorijski, svako ko izgleda iole pristojno mogao bi samo proći kroz hol i ući u lift. Jedini način da te provale bio bi da te presretnu u holu i zatraže pasoš pa onda proveravaju u knjizi gostiju... ali teško mi je da zamislim da bi to stvarno uradili.

Ipak je to arapska zemlja gde vaze malo drugacija pravila. Mislim da je drugar isao kod devojke koja je zivela u firminom stani i moral je da se predstavi kao brat/rodjak. Nema to kod njih decko/devojka. Pre neku godinu sam bio u hotelu u Pragu i ista situacija, niti me je ko jurio iz sobe, izasao oko 3h niti bi me iko zaustavio na recepciji. Pasos mi nisu trazili, sam sam popunjavao podatke koje nisu proveravali. Naravno nije ok dupetom zatvorito vrata. Stvarno je bio fin hotel.

Letos je jedna ekipa naših ljudi svratila usput u Honk Kong na putu za Srbiju. Bili su dva, tri dana i prema njihovoj priči (a i FB) koristili su SPA usluge više različitih hotela. Fora je što su se oni postavili da njima kao strancima niko neće postavljati pitanja jer će misliti da su gosti hotela.

Jedini problem koji mi pada na pamet je ogranicena upotreba lifta na korisnike sa karticom ili slicnom identifikacijom/uredjajem.

Mada i tada bi mogao da ulazis sa devojkom, samo sto bi moglo biti problema ako se razdvojite. Ona ode na posao, pa se vrati, a ti nisi u sobi recimo. Pa onda ona ne moze da ode liftom do sobe. 

Kada je rec o musko-zenskim odnosima tu nema problema u Dubaiju. Ja sam bio sa devojkom i niko nista ne pita. Cak su po hotelima primetne prostitutke, sede po holovima i sasvim ocigledno operisu sa musterijama. Sta radis iza vrata nikoga ne interesuje sve dok ruke drzis k sebi na javnom mestu.

Edited by noskich

Samo budi jako samouveren

...i neupadljiv.

Ako si upadljiv,a neko sa recepcije posumnja da li si gost ili ne (i pita kolege,tipa "Jel neko evidentirao onog dvometrasa,sto ima tetovazu po sred cela?"),onda...

Mozda ne bi bilo lose da ti rezervises neki drugi hotel (za svaki slucaj),pa onda ako vam prvu noc "upali" to da spavas sa devojjokm tamo,samo otkazes taj hotel sto si rezervisao i gotovo.

• Author

Imam 2 metra, ali nemam tetovazu na celu! :)

Nema nikakve kartice za lift, tako da jedan problem manje.

Prvi dan sa koferom bih usao iz garaze u lift, tako bih izbegao "nosaca kofera". Ostaje problem sa sobaricama, a i sa mogucim kamerama u hodnicima...

Da nije arapski svet, ne bih se tripovao uopste, ali oni su mi bas zajebani... nije mi zbog mene, nego se plasim da devojka ne najebe na poslu zbog toga...mogli bi i da je izbace iz hotela...

Ali onda opet razmisljam hotel sa 40 spratova, 10 soba po spratu, pa i na recepciji da radi sampion u igri pamcenja ne bi mogao sve goste da povata... :)

A ja bih rekao da su i dalje zajebani odnosi musko/zenski u dubai-u, brdo hotela sto sam gledao preko bookinga, uopste ne prima vanbracne parove u hotel, stoji naglaseno u napomeni!

A kako oni mogu da znaju ko je vencan a ko nije i to da provere?

Ko jos nosi potvrdu o bracnom statusu na put.

• Author

Moras da nosis, lepo pise u napomeni kada hoces da bukiras...

Please note that couples must present a valid marriage certificate upon check-in.

This apartment hotel accommodates families and married couples. Single travellers are also welcome but due to security reasons they cannot have any visitors in their apartment/s except parents, brothers and sisters if sufficient photo ID documents are provided. All other visitors are also welcome, but they can visit the guests in the lobby or in the coffee shop only

Moras da nosis, lepo pise u napomeni kada hoces da bukiras...

Please note that couples must present a valid marriage certificate upon check-in.

This apartment hotel accommodates families and married couples. Single travellers are also welcome but due to security reasons they cannot have any visitors in their apartment/s except parents, brothers and sisters if sufficient photo ID documents are provided. All other visitors are also welcome, but they can visit the guests in the lobby or in the coffee shop only

Сетих се Бранислава Нушића који је био конзул Србије у Турској једно време. Легенда каже да је турским граничарима као пасош показивао јеловник неког београдског ресторана ;)

Дакле, одштампати нешто ћирилицом... ;)

• 1 month later...

Kad god sam isla poslovno, slepovala sam jos nekoga od drustva.

Kada bih imala priliku da uradim sama rezervaciju hotela (ili da diskretno uticem na osobu koja ih radi :) ), trazila bih odmah dvokrevetnu sobu - razlika u ceni je smesna obicno, a nekada je i nema, pa bih na kraju uz namigivanje zamolila recepcionarku da mi izda racun za firmu za jednu osobu. Drugar koji je radio po hotelima sirom sveta rekao mi je da to ljudi masovno rade. Prvi put mi je bilo glupo, ali posle sam skontala da je to stvarno recepcionarima skroz normalno...

Sverc drugog tipa (rezervisana i placena jednokrevetna soba)... pa radila sam i to. Kartice za lift su bile uvek problem, kao i koriscenje dodatnih sadrzaja ponekad (teretana, spa centar i slicno). Najlakse je sa ljudima koji izadju kada krenem ujutru na posao, uvece se nadjemo da odemo na veceru, i u hotel se vracamo ili kasno ili popodne kada je guzva, pa posle ne izlazimo.

Sto se arapskih zemalja tice, svercovala sam vise puta neke na tusiranje i odmor, a par puta i u restorane (pricam o morskim kompleksima - Tunis, Egipat.... i backpakerima koji su putovali u svom aranzmanu, pa im je znacilo 12-ak sati mira, prilika da operu stvari i dobar internet). Mislim da su mogli opusteno i na nocenju da ostaju.

Za to o cemu pricas - najbolje je da vidis sa nekim ko je stjuart/esa, oni su ispraksani u tome. Vodi racuna i o tome da u Dubaiju rade i ljudi sa nasih prostora po hotelima.

Procitaj da li u tom hotelu bas pise da su zabranjeni vanbracni parovi i posete. Ako ne pise, ima smisla probati - ali ako pise, mozda je bolje za prvu noc da ides negde drugo, ili da dodjes dan kasnije, da ona izvidi situaciju pre tooga.