Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav putnici namernici :) 

Da li neko moze da mi kaze kako se moze stici iz Beograda do Bora, a potom iz Bora do Pirota?

U pitanju je letnja tura po Srbiji, pa polako skupljam informacije o mogucnostima dolaska do tih gradova. 

Unapred hvala!

А како не може? :)

Мени је најлепше, а и најкраће је, преко Пожаревца, Петровца на Млави, Бање Ждрело, Жагубице и Црног Врха.

Можеш и преко Пожаревца, Кучева и Мајданпека, исто је лепо јако, посебно Мајданпек и села и предели између Мајданпека и Бора.

Можеш и аутопутем до Параћина, па лево према Зајечару до скретања за Бор.

Од Бора до Пирота можеш рутом Зајечар - Књажевац - Кална - Пирот, прелепи су предели између Књажевца и Пирота рецимо, обронци Старе Планине.

Имаш и варијанту Бор - Бољевац - Књажевац - Кална - Пирот, од Бољевца до Књажевца идеш преко неких села, преко Ртња ако се не варам.

Можеш и около, Бор - Бољевац - Соко Бања преко Ртња - Књажевац - Сврљиг - Кална - Пирот, или Сврљиг - Бела Паланка - Пирот, с тим да имаш верзије кроз Сићеваћку клисуру и верзију преко планина од Сврљига до Беле Паланке, у овој другој имаш прелепе пределе, али и део макадама...

Edited by Relja

• Author

Bas ti je pitanje na mestu: a kako ne moze :)

Hvala puno na iscrpnom odgovoru! Jedino sto je meni problem sto nemamo auto, pa smo mislili ili autobusom ili vozom.

Ne znam kako bi nam se vise isplatilo da idemo. Mislili smo varijantu vozom pa onaj Flleksipas uzeti, mada nismo sigurni da li do tih mesta ima pruga i sigurnih vozova.

Hteli smo da obidjemo Borsko jezero i Zavojsko jezero, a mooozda i Bovansko. 

Ova mesta sto si nabrojao bi bile dobre usputne stanice, mada imamo 10ak dana na raspolaganju, tako da steta sto necemo moci da se zadrzimo u svim mestima :(

Лепо замишњено путовање. Има шта да се види и ужива, али без аута ништа. Ићи на тој релацији возом или аутобусом, право је мучење! 

• Author

A svesni smo da cemo se oteliti ako budemo isli vozom, malo manje busom.To nam dodje kao zamena za more :) tako da mislim da se isplati mucenje, posto cemo se stacionirati na par dana na jednom mestu pa na drugom, bas zato smo i izabrali da kampujemo pored vode, da se rashladimo. E sad kako bude ... :)