Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna kako najlakse doci autobusom do ovog mesta iz Beograda. Mislio sam da nase agencije cesce organizuju ture do ovog lokaliteta, jednodnevne izlete, ali ispade da nije tako. Pa cu izgleda solo morati da idem regularnim autobusom, sto mi se ne svidja bas, jer ne znam kako?

Išao sam u Đavolju varoš pre mnogo godina, ali verujem da isti sistem i dalje radi pos'o.

1. U Novom Sadu sam seo na noćni bus za Prolom Banju.

2. Stigao sam rano ujutru, bilo je možda pet, šest. Kad se razdanilo, peške sam otišao do Đavolje varoši, i vratio se u Prolom Banju do večeri.

3. U Prolom Banji seo na noćni bus za Novi Sad :)

Sve u svemu, dve noći u putu i jedan dan tamo. Što se tiče puta Prolom Banja - Đavolja Varoš, objasnili su mi u Banji kuda da idem, a usput sam pitao ljude u seocima na koja sam nailazio. Sećam se da se jedno selo zove Zebice, imam i fotku:

selo-zebice.jpg

Dakle, to je selo Zebice. Negde iza sela počinje strmina, niz koju sam se suljao na dupetu sve do same Đavolje varoši. U povratku sam bio pametniji; primetio sam da dole, od samih tih stubova, ide staza koja vodi uz (ili niz) potok, te sam se vratio tim putem.

Nisam imao nikakvu mapu, dva-tri puta sam pitao za put i sve lepo našao. Sve sam obavio za jedan dan, iako je dan bio kratak - bila je sredina decembra (mada nije bilo snega i bilo je sunčano). 

• Author

Znaci do Prolom banje i onda peske do Djavolje varosi. Koliko je to peske otprilike?

• Author

A, stvarno su i autobusi neki sa losim tajmingom. Ima polazak u 00:30. Sledeci je mnogo kasnije, pa bih stigao tamo u podne skoro. Valjda ce skoro neka agencija da izbaci neku ponudu, lakse je tako.

Znaci do Prolom banje i onda peske do Djavolje varosi. Koliko je to peske otprilike?

Ako se dobro sećam, od Proloma do Đavođe varoši ima oko 14 km. Bio sam tamo pre pet godina - Fićom kojeg sam kupio nedelju dana pred put. Na kraju me i nije izašlo mnogo više od busa  :laugh: