Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Krećemo na put 15. jula iz Subotice, kolima do Lefkade. Plan je da usput prenoćimo u Skoplju preko couchsurfing, a zatim da sledeći dan stignemo do zapadne obale Lefkade gde smo i prošle godine kampovali. :kamper: Mesto je provereno, besplatno, upitanju je više divlji - hipi kamp, pravi raj za odmor i uživanje u prirodi flowers:: Zadržali bih se tamo nekih 8 dana. Troškovi za put prošle godine (zajedno sa putarinama) su iznosili 70 evra po osobi (išlo nas je četvoro). Ne morate biti iz Subotice, bitno je da možemo negde usput da vas pokupimo. Sve je stvar dogovora...

Ukoliko ima avanturista i ljubitelja prirode koji bi pošli s nama, pišite :)

Joj milina, volela bih ja ici B) iz Novog Sada sam, ekolog i volim da kampujem, a svi nesto mogu cak krajem avgusta..

• Author

Što se tiče smeštaja, uptianju je obala koja je udaljena 5km od Agios Nikitasa. Kolima do Egremi plaže nam treba 15 minuta (orijentaciono da znate od prilike gde je to). Kada kažem divlji kamp, to znači da ljudi odlaze tamo da kampuju za džabaka, nije ničija plaža pa stoga nema tuševa, wc-a i sl., ali odmah pored je jedan kafić gde možete da sednete i popijete nešto, a ujedno i da se istuširate i odete u wc ako ne volite sasvim prirodno :hihi: Ono što je super to je da je pri samoj obali ujedno i šuma, tako da su svi šatori smešteni u hladovinu. S obzirom da je Agios Nikitas blizu, tamo kupujemo sve potrebštine (hrana, voda i sl.), mada smo mi nešto i poneli iz Srbije prošle godine. Hranu smo pripremali na plaži, noću smo palili vatru i  spavali smo često pod otvorenim nebom na obali (neverovatan doživljaj:-) Dakle trošak koji imate je put i hrana. Ne očekujte izlaske i neke žurke jer mesto nije takvo. Ono je za istinske ljubitelje prirode, kojima će uveče biti uživancija da sede pored obale, kuliraju uz pivo i more.  :pivoooo: Nije vam potrebno puno stvari, u smislu garderobe. Treba vam šator i vreća za spavanje. Malu plin bocu ćemo mi poneti.

Ako vas još nešto zanima pitajte, ne mogu se sad svega setiti šta bih trebalo da pomenem :P

Jos jedno pitanje, tacnije dva :) Ne pominjes potrebu za Grckom vizom? :o I drugo, nisam razumeo, koliko vas ide trenutno?

• Author

Nas je dvoje (momak i devojka) što znači da ima mesta za još dve osobe. Ako se neko ozbiljno odluči da ide, pošaljite mi poruku u inbox (važi i za devojku sa nadimkom gilica:-).

• 2 years later...

Pozdrav svima!

Znam da je stari topik ali bi bio jako zahvalan za informacije :

Devojka i ja planiramo da kampujemo  u avgustu da kampujemo na Lekfadi ali smo culi da vise nije sigurno divlje kampovanje jer postoje kazne koje su negde oko 400 eu. Da li neko ima iskustva sa divljim kampovanje ali od prosle ili cak ove godine? Imamo dve plaze gde bi kampovali Pefkoluia i Megali Petra. 2014 smo kampovali par dana na Megali Petri, nije bilo nikakvih problema.

Edited by Rista glista

• 3 weeks later...

Cao Risto glisto. I mi cemo najverovatnije skoknuti do Lefkade u Avgustu na divlje kampovanje. Ima dosta mesta za kampovanje, medjutim poznata plaza za free kamping je neprohodna ove godine zbog zemljotresa koje se desio u oktobru prosle godine. Imas plaze ispod sela kalamitsi i super je za wild camping.