Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima, planiram da putujem u Pariz na 7-10 dana, bez aranzmana u nekoj od turistickih agencija (jer su uglavnom papreni). Ako je neko upoznat sta od papirologije treba (osim pasosa), zamolio bih da mi objasni kako doci do tih papira. Svaka informacija i savet su dobrodosli.  Hvala unapred.

Edited by freaky.ph

Povratna karta, smestaj, osiguranje. Za Francusku je potrebno 62 evra dnevno, odnosno 31 ako imaš zvaničnu potvrdu o obezbeđenom smeštaju. Moze i izvestaj iz banke. Velika je verovatnoca da ti nista od toga nece traziti, ali treba sve to imati za svaki slucaj.

• Author

Povratna karta, smestaj, osiguranje. Za Francusku je potrebno 62 evra dnevno, odnosno 31 ako imaš zvaničnu potvrdu o obezbeđenom smeštaju. Moze i izvestaj iz banke. Velika je verovatnoca da ti nista od toga nece traziti, ali treba sve to imati za svaki slucaj.

Rezervacija u nekom hotelu i onda mi treba 31e dnevno? Ja sam cuo da treba i pozivno pismo, ali to ne znam kako bih mogao da dobijem s obzirom da nemam nikog u Francuskoj, vec idem turisticki.

Rezervacija u nekom hotelu i onda mi treba 31e dnevno? Ja sam cuo da treba i pozivno pismo, ali to ne znam kako bih mogao da dobijem s obzirom da nemam nikog u Francuskoj, vec idem turisticki.

Ako vec nisi otputovao ili mozda vratio se sa puta, sve imas ovde: http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama?lang=lat   Samo izaberes zemlju koja ti treba.

Mislim da je 31 evro ako imas smestaj kod nekog, ako si u hotelu onda 62. Ja kad god idem negde gledam da imam 50 evra po danu, nikad me nisu pitali za novac.Jedino sam cula da Belgijanci traze.  A pozivno pismo ti ne treba.

• Author

Nisam otputovao jos, hvala vam na jako korisnim informacijama, puno ste mi pomogli.

• 2 weeks later...

Nisam otputovao jos, hvala vam na jako korisnim informacijama, puno ste mi pomogli.

Ako jos uvek nisi otputovao...pasos i vaucer gde odsedas,ja putujem septembra kupio karte preko wizz air iznajmi stan u centru parisa,aribnb.com site i toliko,naravno poneses i novac i to je to :) to je sve sto treba da posedujes kada resis da putujes