Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao drugari!

Planiram nekako da dodjem u Putnicku Kucu a kako nemam previse vremena trazim neke jeftine letove. Nazalost sada sve karte kostaju oko 200-300 evra u jednom pravcu :(

Nasao sam relativno jeftin let preko Kijeva. Iz Budimpeste do Kijeva je 30 evra, a odatle do Kutaisija je 90, znaci to je najjeftinija varijanta, a ja sam oduvek zeleo malo da posetim Kijev tako da bi mi to sasvim odgovarao. Razmisljam da ostanem tamo dan-dva.

Kako je sada na istoku zemlje ratno stanje, da li mislite da je ovo losa ideja? Ja nekako kontam da su borbe na vise stotina kilometara i da je u Kijevu verovatno bezbedno barem koliko i u Beogradu tokom 90-ih, tj. ne treba da se brinem. Ali moguce je da nemam pojma, tako da ako neko zna vise onda molim da me cim pre obavesti. 

Ostao bih samo dan-dva, pogledao neke turisticke atrakcije pa bi posle isao dalje u Gruziju.

Cao drugari!

Planiram nekako da dodjem u Putnicku Kucu a kako nemam previse vremena trazim neke jeftine letove. Nazalost sada sve karte kostaju oko 200-300 evra u jednom pravcu :(

Nasao sam relativno jeftin let preko Kijeva. Iz Budimpeste do Kijeva je 30 evra, a odatle do Kutaisija je 90, znaci to je najjeftinija varijanta, a ja sam oduvek zeleo malo da posetim Kijev tako da bi mi to sasvim odgovarao. Razmisljam da ostanem tamo dan-dva.

Kako je sada na istoku zemlje ratno stanje, da li mislite da je ovo losa ideja? Ja nekako kontam da su borbe na vise stotina kilometara i da je u Kijevu verovatno bezbedno barem koliko i u Beogradu tokom 90-ih, tj. ne treba da se brinem. Ali moguce je da nemam pojma, tako da ako neko zna vise onda molim da me cim pre obavesti. 

Ostao bih samo dan-dva, pogledao neke turisticke atrakcije pa bi posle isao dalje u Gruziju.

БЕЗБЕДНОСТ

Поводом актуелних збивања у Украjини, не саветује се путовање у Украјину, посебно у Кијев и друге веће градове.

Нашим грађанима који привремено бораве и раде у овој земљи, препоручује се да избегавају јавне скупове и демонстрације, као и да буду у контакту са Амбасадом Републике Србије у Кијеву.

Амбасада Републике Србије у Кијеву пажљиво прати ситуацију и релевантна обавештења и савети могу се добити на бројеве телефона:

+ 38044 / 425-60-60

+ 38044 / 425-60-15

Е-мејл адреса: [email protected]

• Author

Odlicno, hvala! Onda jos malo da isplaniram put pa kupujem kartu! :dance:

Edited by chaba

Ja planiram put do Kijeva do kraja godine.. Trenutno je poptuno bezbedno u Kijevu, tj. u svim delovima zemlje koji nisu zahvaceni ratnim sukobom.. Preporuka nase ambasade je iz vremena protesta i sukoba u samom Kijevu, kad jos istok zemlje nije goreo, pa otud stoji "posebno u Kijev".. Naravno situaciju treba redovno pratiti, jer stvari mogu da se izmene u narednom periodu..

Veoma jeftin smestaj moze da se nadje kako u hostelima, tako i u privatnom smestaju, iznajmljivanje sasvim pristojnih stanova za oko 50 dolara po danu.. Najjeftinija varijanta kako stici do Kijeva je voz Beograd-Budimpesta, a onda Vizz airom, moze cak i ispod 30 eura da se nadje let u jednom smeru, ako se rezervise dovoljno ranije..  

Nazad cu se vracati vozovima (onako razdeljeno Kijev-Cop-Zahoni-Budimpesta, kako ste opisali na drugim temama i hvala vam na tome :spot: ) iz dva razloga.. Prvi nosicu vise stvari nazad koje nece moci da stanu u jedan ranac, koji se unosi besplatno u avion.. Drugi, ne zanima me da stignem nazad u Bg u tacno odredjeno vreme, pa mi je manje vazno hoce li bas tog dana biti slobodnog mesta u vozu i dokle.. Mozda ostanem i u Lavovu dan ili dva.. U svakom slucaju jedva cekam taj put!  :eat:  ;D

Bio u Kijevu krajem marta, prosao bez ikakvih problema  :)  U gradu je sve normalno, i ima turista, jedino mesto gde se moze primetiti da nesto nije kako treba je sam Majdan (trg u centru gde su bili protesti, govorim za kraj marta, sto je bilo neko medjuvreme izmedju krvavih demonstracija i pocetka rata na istoku), koji je i dalje pod barikadama i na kojem stoji stotinjak satora sa ljudima koji su se borili sa policijom. Ljudi su i dalje u stanju pripravnosti i tamo je potpuno normalna situacija da vidis ljude kako setaju u vojnickim uniformama sa palicama, stitovima, sekirama itd. Sve barikade su otvorene, ljudi nesmetano prolaze, ima i dosta turista koji slikaju to sve, mi smo bili u hostelu bas tu na trgu i terasa nam je gledala na trg i svaki dan smo se motali tuda i nismo imali nikakvih problema. Hostel smo placali 4 evra po osobi, pristojan smestaj. Isli smo vozom od NS do Moskve i isli smo na tu varijantu koju si rekao (Budimpesta - Zahonji - Cop - Kijev), nismo nista rezervisali, bilo je mesta u vozovima. U odlasku prema tamo smo imali dosta vremena kada smo stigli u 

Zahonj pa smo resili da idemo peske do Copa, jer je karta 4 evra za voznju vozom koja traje 15 minuta. Nisu nas pustili da peske predjemo granicu pa smo stopirali na samoj granici i povezao nas je neki Letonac sa kombijem. Madjari su nas pustili da izadjemo bez problema ali su nas zato Ukrajinci pretresali i ispitivali pola sata jer im je bilo cudno da idemo turisticki, mislili su da smo cetnici i da idemo na Krim  :ll:

Znas li mozda da li i danas Majdan izgleda kao u martu kad si ti bio, sa barikadama i ostalo? U kom si hostelu odseo? Mada vidim da su svi po cenama veoma povoljni.. Mislim da si deo ovoga pricao na nekoj drugoj temi, zvuci poznato ovaj deo sa Letoncem i prelaskom granice.. ;D Sve vezano za Ukrajinu sam ranije iscitao.. :)  

Malo me brine putovanje avionom posle rusenja ovog malezijskog.. Ne bi mi bas bilo svejedno da udjem u avion za Kijev, iako znam da taj let ne zahvata istok zemlje.. ali ko zna, niko nije ocekivao ni da ce ovaj putnicki avion biti srusen.. Verovatno ce poostriti i proceduru na granici.. Treba pratiti situaciju iz dana u dan.. Ne bih zeleo vozovima da idem, jer bih da stignem odmoran, u povratku mi je manje vazno i kad cu se vratiti za Bg i koliko ce put nazad trajati.. 

Edited by HOBAK

Na zvaničnom sajtu Ministarstva vanjskih poslova BIH se savjetuje da se ne ide u Gruziju zbog loših sanitarnih uslova, česte pojave hepatitisa B i C i različitih vrsta bjesnila. I kažu da morate uzeti neke 4 vakcine.

Ako bih tom logikom, nigdje ne bih otišao.

Znas li mozda da li i danas Majdan izgleda kao u martu kad si ti bio, sa barikadama i ostalo? U kom si hostelu odseo? Mada vidim da su svi po cenama veoma povoljni.. Mislim da si deo ovoga pricao na nekoj drugoj temi, zvuci poznato ovaj deo sa Letoncem i prelaskom granice.. ;D Sve vezano za Ukrajinu sam ranije iscitao.. :)  

Malo me brine putovanje avionom posle rusenja ovog malezijskog.. Ne bi mi bas bilo svejedno da udjem u avion za Kijev, iako znam da taj let ne zahvata istok zemlje.. ali ko zna, niko nije ocekivao ni da ce ovaj putnicki avion biti srusen.. Verovatno ce poostriti i proceduru na granici.. Treba pratiti situaciju iz dana u dan.. Ne bih zeleo vozovima da idem, jer bih da stignem odmoran, u povratku mi je manje vazno i kad cu se vratiti za Bg i koliko ce put nazad trajati.. 

Mislim da i dalje izgleda isto kao i martu jer sam skoro procitao da se novi gradonacelnik Kijeva gospodin Vitalij Klicko zali kako grad ima velikih problema zbog demonstranata (kojima je on bio jedan od vodja) koji i dalje ne zele da se povuku sa trga, a inace tu zonu pod barikadama i okolinu policija izbegava...

U ovom hostelu smo bili: http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/City-Center-Hostel/Kiev/41986?dateFrom=2014-07-22&dateTo=2014-07-25&sc_sau=avdc&sc_pos=5

ps: da, to sam ja, mi smo imali tu scenu sa Letoncem, a u jednom prilikom cu negde ispricati kako smo u jednoj od dugih nocnih voznji plackartnijem popili flasu domace jabuke i ne znam koliko Ljvovskog piva koje u vozu mozes da kupis za povoljne pare, zavisi kako se pogodis sa "provodnjikom" mi smo za 10 evra dobijali 12 velikih piva u limenci. Zamisli scenu, sedis u vozu sa ljudima koje prvi put vidis u zivotu, pijes i slusas njihove zivotne price i misljenja o nekim stvarima, pa se zezas sa mladim Ukrajinkama i Ruskinjama, pa dodje zena i dere se na coveka koji je svu njihovu hranu doneo nama da jedemo jer smo mu dali nasu rakiju da proba. Usli smo u voz oko 17h kao turisti ne poznajuci nikoga a sutradan oko 5h nas budi "provodnjica" da izadjemo jer zna koja je nasa stanica pri tome nas velikodusno grli i pozdravlja kao i deo ljudi iz vagona i tacno mi bilo zao izaci napolje. A u avion udjes, izadjes i gotovo. U slucaju Ukrajine ovih dana, drugi deo je diskutabilan.

Edited by moreno

Zamisli scenu, sedis u vozu sa ljudima koje prvi put vidis u zivotu, pijes i slusas njihove zivotne price i misljenja o nekim stvarima, pa se zezas sa mladim Ukrajinkama i Ruskinjama, pa dodje zena i dere se na coveka koji je svu njihovu hranu doneo nama da jedemo jer smo mu dali nasu rakiju da proba.

Da, da, zvuci kao prava avantura  ;D

Lepo je druziti se svakako, ali voleo bih da stignem odmoran tamo (doduse i u jednom komadu..) Jedan od glavnih razloga odlaska u Ukrajinu jeste poseta Cernobilu, a i cernobilskom muzeju u Kijevu.. Necu duziti o tome jer nije u okviru ove teme, mozda ste i pisali negde o tome.. Svakako bih voleo da podelis iskustva ako si kojim slucajem i tamo isao.. No sada je sve nekako na stand by-u s obzirom na politicku situaciju, tj. lomim se da li da idem u skorije vreme ili mozda sacekam neko bolje..

Fino je sto je ovaj hostel u samom centru.. Vidim da su clanovi Hosteling International, pa bih kao clan ferijalnog saveza Srbije verovatno imao neki popust na smestaj, mada je on i onako smesno jeftin..   

Da, da, zvuci kao prava avantura  ;D

Lepo je druziti se svakako, ali voleo bih da stignem odmoran tamo (doduse i u jednom komadu..) Jedan od glavnih razloga odlaska u Ukrajinu jeste poseta Cernobilu, a i cernobilskom muzeju u Kijevu.. Necu duziti o tome jer nije u okviru ove teme, mozda ste i pisali negde o tome.. Svakako bih voleo da podelis iskustva ako si kojim slucajem i tamo isao.. No sada je sve nekako na stand by-u s obzirom na politicku situaciju, tj. lomim se da li da idem u skorije vreme ili mozda sacekam neko bolje..

Fino je sto je ovaj hostel u samom centru.. Vidim da su clanovi Hosteling International, pa bih kao clan ferijalnog saveza Srbije verovatno imao neki popust na smestaj, mada je on i onako smesno jeftin..   

Nisam bio u Cernobilu, u Kijevu smo bili onako usput, jer smo isli vozom od Novog Sada do Moskve i nismo imali vremena da sve obidjemo pa nismo mnogo odstupali od trase NS - Budimpesta - Kijev - Moskva. Mozes se i naspavati u vozu, uslovno receno, jer ti imas svoj lezaj i dobijes cistu posteljinu, jednostavno ako zelis da odmoris legnes i spavas, pravis se da si neki turista (sto i jesi) koji ne zna ruski (sto je moguce) i samo klimas glavom kad te nesto pitaju i ne upustas se u razgovor nego odmoris  gent

To mi je prva varijanta o kojoj sam razmisljao, vozom do tamo i nazad.. dok nisam na sajtu wizz aira pronasao karte u jednom smeru za ravno 24 eura..  :shockkk: Onda to ispadne cak i nesto jeftinije nego vozovima od Budimpeste do Kijeva i da ne govorim koliko brze.. a povratak bih ostavio za voz iskustvo.. Hehe, malo mi teze ide to spavanje po vozovima i ostalim prevoznim sredstvima.. Budem sav nekako napet (u pozitivnom smislu) kad obilazim neku novu destinaciju, valjda proradi adrenalin, pa uprkos svom umoru, nikako da me savlada san.. U svakom slucaju planiram da u povratku idem tim plackartnim.. Videcemo sta ce sve od toga biti.. Hvala ti na objasnjenjima i odgovorima.. B)   

To mi je prva varijanta o kojoj sam razmisljao, vozom do tamo i nazad.. dok nisam na sajtu wizz aira pronasao karte u jednom smeru za ravno 24 eura..  :shockkk: Onda to ispadne cak i nesto jeftinije nego vozovima od Budimpeste do Kijeva i da ne govorim koliko brze.. a povratak bih ostavio za voz iskustvo.. Hehe, malo mi teze ide to spavanje po vozovima i ostalim prevoznim sredstvima.. Budem sav nekako napet (u pozitivnom smislu) kad obilazim neku novu destinaciju, valjda proradi adrenalin, pa uprkos svom umoru, nikako da me savlada san.. U svakom slucaju planiram da u povratku idem tim plackartnim.. Videcemo sta ce sve od toga biti.. Hvala ti na objasnjenjima i odgovorima.. B)   

Nema na cemu  :angel:

Srecno ti bilo i cuvaj se wizzovih skrivenih troskova  :psuje: 

Pocasti nas nekim lepim putopisom i slikama kad se vratis  clap.gif' alt=':clap:'>

Upravo se vratila iz Ukrajne, Lavov, extra bezbedno, puno turista, cak sam upoznala neke ljude iz Kijeva i tamo je sve ok, tako da samo napred...