Jump to content

Featured Replies

@Jasminas Izvini na zakasnelom odgovoru. Slazem se sa Alexandrom po pitanju kontakta i davanja/zahtevanja konkretnih planova i predloga. Mi smo se mislim upoznale u jedan ponedeljak il utorak a u petak smo bukirale smestaj i prevoz. Odmah smo se povezale preko face-a, cule se ubrzo i telefonom i tako..komunikacija je tekla slicno kao pri planiranju puta sa prijateljem(odlucnim prijateljem :) ). I iskreno, nisu mi jasni ljudi koji oklevaju da daju bilo kakav kontakt, face bar, a misle da sa nepoznatom osobom krenu na put. Moras biti otvoreniji, ako mislis nesto da uradis.

Mi smo bile u white rabbit hostelu na halkidikiju.. preporucujem ga. Moze preko bookinga da se rezervise.

• 3 weeks later...

korisno je i ima smisla sve o cemu ste ovde pisali :)

Ono sto bih dodala je da je jako vazno biti nacisto sam sa sobom u smislu sta zaista hocemo: samo drustvo za put radi podele troskova ili nekog sa kim cemo se zaista i druziti. Naravno da prvo ne iskljucuje drugo, ali ukoliko su obe osobe spremne na dogovor pa i kompromis i ukoliko im se zelje i koncepcija putovanja poklapaju.

O nekom detaljnom iskustvu mogu da pisem kad se vratim sa odmora, ali za sad mogu da ispricam od koje ideje sam posla i kakav je rezultat.

Nisam stigla da se organizujem ni sa kim iz svog okruzenja za odmor jer nisam znala ni kada cu ni da li cu moci da idem. Nije me to mnogo ni brinulo jer stvri se uvek nekako nameste onako kako treba )

Uglavnm, nakon sto sam postavila post ovde, prijatno sam se iznenadila odzivom.

Moj prvi pokusaj da organizujem cetvoro ljudi (ukljucujuci i mene) uvazavajuci sve zelje, je mozda bio preambiciozan i ako  se za trenutak cinilo da je uspelo :)

U svakom slucaju, nisam nista izgubila time sto sam upoznala troje simpaticnih ljudi :)

Ako sad nismo uspeli da se organizujemo i dalje ne znaci da sa nekim od njih necu otici na neki drugi put... nekad.

Kad mi se javila devojka sa sslicnom koncepcijom odmora koja je iz slicnih razloga trazila saputnika, neverovatno lako i brzo smo se dogovorile o svemu. Posto i nije moglo mnogo da se bira (kasno je, vecina aranzmana je odavno rasprodata), cim smo naisle na prvu prihvatljivu ponudu, rezervisale smo i uplatile bez da smo se uopste srele (ne zivimo u istom mestu i ja zbog posla nisam uspela da stignem ranije)

Srele smo se dan kasnije i reci cu samo to da sam se zapanjila kad sam pogledala na sat :)

I dalje sam jako zadovoljna sto smo lako i jednostavno nasla saputnika, a na odmoru cemo se druziti onoliko koliko jedna drugoj budemo prijale kao drustvo.

• 2 weeks later...

Evo i moja pozitivna preporuka,ja sam isto nasao 2 supatnika i obisli smo prosle godine Peru,Bolivija,Cile i Argentina u 40 dana. Pozdrav Slobodanu iz Panceva i Nikoli iz Pazove moji forumaski supatnici :) Ovog januara smo se sreli sa Slobodanom slucajno u Meksiku u Playa Del Carmen :) mali je svet sta da se kaze..........

A sad trazim opet nekog supatnika za putovanje.Mogu da idem posle 10 januara sve do marta 2015g.Znaci od 30-40 dana bi mogao da odvojim.
Dali ste zainteresovani za neku kombinaciju? Dolaze u obzir Vietnam,Filipini,Sri Lanka,Laos,Mianmar(Burma)......  Moze i Indonezija,Malezija,Bali,Komodo ali nije preporucljivo posto Januar i Februar su monsuni sa web statistikom od 21 dan u mesec dana da bude kisovito sto je 70% od tekovnog meseca lose vreme.

Ja sam se danas registrovala. Na drugim forumima obicno nalazila partnere za putobanja. Ali mislim da su za gradove nekako ljudi manje zainteresovani. Ja sam geograf i dosta sam gradova obisla. Vrlo sam fleksibilna i pronalazila sam super saputnike i bss sam se lepo slagala i naravno ostala prijatelj sa njima. Ali za Lisabon vec dva meseca trazim kao da niko nece u taj prelepi grad..:)

Ja sam juče na forumu pronašao kolegu sa posla  :happyyy: Ko zna, možda ćemo jednog dana i zajedno putovati  :mah:

Ja sam zahvaljujuci ovom forumu stekla mnogo prijatelja a pocelo je tako sto me je prijateljica u stvarnom zivotu ispalila za putovanje koje sam planirala 5 meseci...(put u Lisabon).Oglasila sam da trazim saputnika i javi mi se "hekata"koja me je ohrabrila i savetovala me da ne odustajem od namere da na put krenem i sama...ali igrom slucaja "hekata" i njene dve prijateljice su u istom periodu isle put Lisabona tako da nisam odustala i provela se fenomenalno...To mi je dalo vetar u ledja i sada se osecam fenomenalno kad bilo gde putujem sama.... :mah: i ne predstavlja mi nikakav problem....vec samo uzitak... :hihi:

steta zaista za forum sto nije bar malo posjeceniji,mislim da dosta ljudi ima zelju da putuje ali kad oni mogu njihovo drustvo ne moze i ne uklapaju se i na kraju se desi da ne odete kad ste najzagrijaniji i kad najbolje mozete.zato mislim da je ovo jako korisna tema u cilju pronalazenja saputnika !

• 3 weeks later...

Dragi putnici, htjela bih da podijelim svoje pozitivno iskustvo sa vama i drago

mi je sto postoji mjesto na forumu za to!

Skoro sam se vratila sa putovanja u Berlin sa predivnim utiscima.

Isla sam sa curom koju sam upoznala preko ovog sajta. Prethodno se nismo

upoznale, bukvalno prvi put smo se vidjele u smjestaju.

Slagale smo se odlicno, interesovanja su nam bila slicna, obisle smo cijeli Berlin

i bilo nam je top. Maltene ne mogu ni da zamislim boljeg saputnika :D

Hvala "Klubu putnika" sto postoji :D:banana:

• 4 weeks later...

Zdravo!

Čitam pozitivna iskustva u pronalaženju društva.

I ja bih volela da nađem drugaricu za putovanje, ali mi je baš frka.

Nikako da se odlučim da pokušam!

• 5 weeks later...

Dajte ljudi, koliko je stvarno teško naći saputnika? pa ne tražite žiranta za kredit.

Putovanja su predivna iskustva, koja obogaćuju čovjeka na toliko mnogo polja.

Potencijalnim saputnicima je valjda u interesu da se dobro slazu i

provedu. Ego i predrasude treba ostaviti kuci... shtrumpf

• 2 weeks later...

Dajte ljudi, koliko je stvarno teško naći saputnika? pa ne tražite žiranta za kredit.

Putovanja su predivna iskustva, koja obogaćuju čovjeka na toliko mnogo polja.

Potencijalnim saputnicima je valjda u interesu da se dobro slazu i

provedu. Ego i predrasude treba ostaviti kuci... shtrumpf

.

neznam koliko je tesko naci ziranta ali saputnika bar meni i supruzi je nemoguca misija . i u stvarnom zivotu i virtualnom .

jedino ogranicenje je vrijeme , jul i januar  . sad za koji dan krecemo a za jul je samo destinacija odabrana . za sledeci januar ni to

znaci sve se mozemo dogovoriti . medjutim nikako da pronadjemo ljude na istoj talasnoj duzini .

Moje iskustvo je ,ovde do sada nisam nasao saputnika ali sam nasao ok osobu na dr.sajtu,prvi me ispalio za put za Istanbul,tako da am isao sam,ali drugi tip je bas bio ok i sada se drzimo i kuckamo i dogovaramo,za sledece putovanje,tako da je moguce samo treba pogoditi pravi trnutak 

.

Srecni praznici ;)))

Mene su ispalili nekoliko puta :D Na kraju sam nasla saputnika za Istanbul i  bilo nam je neocekivano dobro. Evo vec pricamo o narednim putovanjima. Moram da dodam da sam upoznala i sjajne ljude sa kojima jos nisam stigla da otputujem ,ali ima vremena . Svakako da je vise promasaja.Nekako to zaboravis kada, napokon, nadjes drustvo :)

I da, srecni praznici :))))

pozdrav svima... mislim da je ovde mnogo onih koji ostave post i jednostavno nestanu bez toga ako su aktivni na nekoj temi da provere makar dva puta u toku dana ako ne i vise... ne vidim zasto bi im bio problem... makar su danas prisutni pametni telefoni koje mahom vecina nas poseduje i kada nam neko odgovori sve stize na mejl... 

citam cesto postove u kojima pise " ispalio me drug/drugarica pa nemam sa kim da putujem bla bla bla ...  pa nije ni cudo sto ih je neko ispalio kada su neodgovorni i mnogo se premisljaju

nema tu velike logike, znas cilj ili zelju za destinacijom, datum i teraj... 

mi niti se premisljama niti smo neodgovorni pa niko nece . a nije da nemamo drustvo . vjerovatno im se destinaije ne svidjaju ko ga zna .

Edited by budva

Isti slucaj. Ne premisljam se, samo sto drustvo u kome se ja krecem ne privlace putovanja i ne vide nista zanimljivo u tome, zato sad idem sam, pa kako bude...  :)

P.S. Ako je neko u Atini od 30.12 do 3.1, nek se javi  :spot:

Edited by milos-mimi

Ja proveravam svoju temu skoro svakog dana. Bilo je nekih pokušaja dogovora, ali ništa.

Primećujem da je dosta poseta jednoj temi, a malo odgovora. Možda šalju privatne poruke.

Isto mi se čini da ljudi neće da se uključe u neku temu koja je započeta, već otvaraju novu očekujući da se njima javi hiljadu "kandidata". Ja sam tražila potencijalne saputnike i na nekim starim temama. 

Još uvek ništa.

Tema je odlicna ali forum nije pretjerano posjecen zato nema toliko zainteresovanih.

Dragi putnici, htjela bih da podijelim svoje pozitivno iskustvo sa vama i drago

mi je sto postoji mjesto na forumu za to!

Skoro sam se vratila sa putovanja u Berlin sa predivnim utiscima.

Isla sam sa curom koju sam upoznala preko ovog sajta. Prethodno se nismo

upoznale, bukvalno prvi put smo se vidjele u smjestaju.

Slagale smo se odlicno, interesovanja su nam bila slicna, obisle smo cijeli Berlin

i bilo nam je top. Maltene ne mogu ni da zamislim boljeg saputnika :D

Hvala "Klubu putnika" sto postoji :D:banana:

Pozdrav, ja sam novi ovde i razlog zašto sam naša ovaj forum i jeste moj put u Berlin prije mjesec dana (04.11 - 04.12)  ... I ja sam bio sa prijateljicom ,i bilo je zanimljivo, al nam nebi bilo na odmet da smo upoznali još ljudi sa kojima bi visili po gradu...

Probavali smo i sa OKcupidom , al jbga za nju se zbog slika ljepilo masu ljudi :) , a  od mene se očekuje da se dopisujem duže vrijeme - da ne ispadnem neki psycho freak ...

Na kraju smo se sjetili i volontiranja na farmama ili hostelima da ostanemo šta duže, al je sve bilo navrat nanos - tako da je malo vremena ostalo do isteka stana ...

Ovu godinu idem na Tajland i nadam se da ću nać travelbuddya ak ne idem i sam ... Pozz svima

• 2 weeks later...

Pozdrav svima na forumu.

Procitao sam jedan post ovde pa rekoh da napisem i ja moje iskustvo ovde. Nisam neko ko voli puno da pise pa zato i imam malo postova i dosta sam zauzet. Pored posla bio sam upisao i faks sad je zavrsna treca godina i ostale obaveze i jedva stignem da se naspavam. Ovde se dugo nisam pojavljivao minimum godinu dana jer mi je ovaj redizajniran sajt toliko odvratan da ne mogu da se naviknem nikako na njega, onaj prosli mi je bio super. Inace neznam kako vama ostalima ali to je jedan od ogromnih razloga zasto ne ulazim ovde cesto a uopste nisam tip da mi se nesto gadi ali ovaj majstor ga je ubo mora da je radio dzabe :)

Sto se tice iskustva ja nisam imao srece da nacem saputnika za japan ali sam otisao sam i bilo mi je super akcija stalno.

Drugo nasao sam dva dobra prijatelja kad su trazili na put za juznu ameriku koji je inace opisan ovde i izdata je i knjiga isli smo Peru,Bolivija,Cile,Argentina i Urugvaj sa skoro svim avanturistickim akcijama mesec i po dana. Jedan je makedonac prvi put sam ga upoznao u rimu kad smo kretali dalje a drugi pancevac Slobodan njega sam video nekoliko puta pre polaska. Nisam se pokajao ipak je svako od nas iskoristio svoje znanje i iskustvo u nekim momentima i mi smo za malo para nauzivali se.

Da vas nelazem i ja imam gomilu prijatelja i drugih koji bi svi isli samo predlozi i sve obecavaju a onda skoro u zadnji momenat odustaju. Vremenom sam navikao da prepoznam takve ljude i vidim odma u prici da li je to slican lik od akcije ili neko ko voli da masta ali stalno mu se pojavljuju razlozi gde na kraju odustane. Po meni prosto receno jel zelis nesto ok ili imas M... ili nemas za te stvari i to je to najprostije.

imam 39 godina ovi mladji ce vremenom nauciti kako da prepoznaju ljude od akcije ovi oko mog godista i stariji ako dosad nisu nista naucili mozda nece nikad.

Cim se otarasim faksa opet cu biti aktivniji, nadam se da ce se i ovaj sajt malo presvuci od onako slatkog i prijatnog sajta sada mi se povraca kad  dodjem na njega a kamoli da ostanem duze da pregledavam sta ima novo i da trazim drustvo ili citam iskustva i ostale teme

.Znaci ovde moze da se nadje dobro drustvo, mozda je samo tajming razlicit.

Nadam se da nisam nekog uvredio ali to je moje misljenje kao clana ovog sajta kojeg sam ranije vise voleo.

Pozdrav

• 2 weeks later...

Evo i mog iskustva:

Pravila sam plan za put ali je planirani saputnik iz opravdanih razloga odustao. Inace jedva pronalazim ljude koji imaju i vremena i novca i volje da istrazuju i budu putnici a ne turisti !

Posto mi je dojadilo da cekam da svima sve poklopi - postavila sam pitanje na ovom forumu.

Prvi put sam uradila tako nesto, bez mnogo ocekivanja. I ... javila se devojka, dogovorile smo se da se sutradan nadjemo, popile smo kafu, popricale, otkrile da smo rodjene istog datuma :) i slozile se da idemo na put. Vec narednog dana smo kupile karte!

I u martu idemo u Madrid i Maroko! Drzite nam palceve :)

• 1 month later...

pozdrav!evo i ja trazim saputnika/saputnicu za neku avanturu na prolece.mozda maj ili jun...zelja mi je da odem do spanije.npr. krug barselona - majorka - valensija - barselona.ako jos neko zeli nesto ovako,ili ima neku drugu ideju,a nema sa kim da ide (kao ja) moze da se javi.inace bavim se fotografijom,tako da ce biti vrhunskih fotki :) ... 

Edited by milan84