Jump to content

Featured Replies

Posted

Kada otvarate novu temu za traženje društva za putovanje, uspeh vaše potrage dobrim delom zavisi od toga šta ćete napisati. Ne bi bilo zgoreg da uključite sledeće informacije:

1. Kako se zovete, koliko imate godina, čime se bavite?

2. Gde živite?

3. Kuda želite da idete?

4. U kom periodu?

5. Koliko otprilike iznosi vaš budžet za to putovanje?

6. Kakvi saputnici vam odgovaraju? 

Napišite kakvo putovanje želite, šta volite da radite na putovanju. Neko hoće da leži na plaži, neko ne podnosi ležanje na plaži; neko obilazi muzeje i galerije, neko ne može da ih smisli; neko voli žurke i izlaske, nekome to ne pada na pamet... Što više napišete, veće su šanse da će vas neko doživeti ozbiljno.

Srećno!  flowers::

• 2 weeks later...

...i par mudrih reči iz istog pera: :)

Kod traženja saputnika, kao i inače u životu, treba imati realna očekivanja. Imam osećaj da ljudi često očekuju nemoguće - registruju se na forumu, napišu poruku u kojoj traže saputnika i onda očekuju da će se Idealni Saputnik javiti u roku od par dana. Kada sam rekao da sam ovde pronašao većinu saputnika, nisam mislio da sam ih pronašao na taj način. Jednostavno je potrebno biti aktivan član forumske zajednice tokom dužeg vremena, redovno posećivati forum, pratiti šta se piše i dešava, učestvovati u životu foruma. Tako se s vremenom upoznaju i zanimljivi ljudi, iskristališe se šta koga zanima i šta bi ko želeo, sklapaju se poznanstva i prijateljstva, pa se onda i putuje zajedno.

Kao što znate - a znate, inače ne biste tražili saputnike ovde - prijatelja za put nije lako pronaći ni u "stvarnom", oflajn svetu. Potrebno je dosta truda, razgovora, planiranja, dogovaranja, ubeđivanja, a i onda vas u 50% slučajeva prijatelj ispali i vi ili odete sami, ili ne odete. Čak i kada imate nekoga ko bi možda želeo da putuje sa vama, vrlo lako se može desiti da vi ne želite da putujete sa njim/njom.

Ne želim nikoga da obeshrabim, naravno. Samo mislim da treba imati realna očekivanja. Mnogo ljudi je ovde pronašlo saputnike i prijatelje, ali ne treba baš očekivati da će uspeti iz prve. Kao što i inače u životu ne treba očekivati da će sve uspeti iz prve smartass

Guest
This topic is now closed to further replies.