Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi kakva je situacija sa granicama (gruzijsko-ruskom ) ako neko zna.?.Isli bi kolima od Batumija na sever..da izadjemo na Krim..Tu bi se prebacili trajektom do Varne ili Konstance...

Granicni prelaz je otvoren. Jedino radi onaj preko Kazbegija. Preko dana je guzva tako da bi bilo dobro da dodjes rano ujutru ili nocu. Ipak, ne znam nista o uslovima prelaska za kola. Ocekuj guzvu i na prelazu Sarpi izmedju Turske i Gruzije. Potrazi vise na Lonely Planet forumu. Prelaz izmedju Gruzije i Rusije zove se Verkhni Lars. Ne znam nista o tome da li mozes da prodjes preko Abhazije.

• 3 weeks later...

Kolima, iz Gruzije u Rusiju legalno mozes preci jedino preko prelaza Dariali/Verkhniy Lars. Prelaz se nalazi nekih 10ak kilometara severno od Kazbegija. Poprilicno se ceka, narocito na strani Rusije (oko 2 h).

Ono, mozes ti i preko Abhazije (ulaz: Inguri; izlaz: Psou) da udjes u Rusiju, ali sa istim pasosem vise ne mozes putovati u Gruziju, jer u tom slucaju neces imati izlazni pecat Gruzije u pasosu koja ovo smatra ilegalnim napustanjem zemlje preko tzv. ''okupiranih teritorija''. O ovome sam se detaljno raspitao kod Gruzinskih granicara na Inguriju (GEO/ABH granica).

:spot:

Na trajekt port Kavkaz - port Krim čeka se satima i satima, ako ne i danima, pošto je to jedini mogući ulaz kolima na Krim za neukrajince. Mislim da sa Krima do Varne/Konstance nema nikakav trajekt...ili?