Jump to content

Featured Replies

Posted

Ej ljudi ... el zna neko da li se sada u Nemackom konzulatu zakazuju termini ili je kao ranije ... dodjes, stanes u red i cekas!?

najbolje je da odesh shto ranije.. dakle chak i pre 7.. jer ima ljudi koji mnogo pre 7 stignu

i chame celo jutro

Ma znam ja za to, jer vec 6 godina uzastopno vadim vizu. Obicno sam tamo oko 5, a ispred mene bude jedno 30-ak ljudi. Medjutim sada ne vadim turisticku vizu vec vizu za studiranje, pa se nadam da necu da cekam u onom oboru gde je guzva, vec u onom manjem za poslovne vize.

Dolazite u 5?? Zanimljivo, ja sam dolazila u dva navrata (jednom za sebe, jedonom kao pratnja) oko 8 (tj, nesto posle 8) i zavrsila do 12, 13..  Doduse, oba puta je u pitanju bila poslovna viza.. Ove godine idem na isto mesto kao "turista". Smatrate da je neophodno doci tako rano??

Ako zelis da zavrsis oko 9 ili pola 10 onda je vise nego pozeljno da stanes u 5 u red.

Ovo govorim iz dugogodisnjeg iskustva ispred nemackog konzulata.

Ja se secam i vremena kada spiskovi nisu ni postojali.

Tada sam dosao oko 3 ujutru, a zavrsio oko 12h, dakle u podne.

Treba li da napomenem da je ispred mene vec bilo vise od 50 ljudi, a neki od njih su u red stali oko 22h prethodnog dana.

• 5 months later...

Idem u sredu da predam papire, pa pošto stižem oko 7h interesuje me koliko sati ću moram da otpadam tamo?

Da li zahtev mogu sama da odštampam ili ga moram tamo uzeti?

On 6/25/2007 at 2:26 PM, markoristic said:

3 radna dana za turisticku vizu.

Ako predas u ponedeljak viza je gotova u petak.

Po novom, čeka se 5 radnih dana. Barem su mi tako rekli kad sam ih zvala neki dan...

• Author

Mozes sama da odstampas i popunis zahtev! Cekaces verovatno 3-4 sata ... mislim da je to prosek! Kad sam ja zadji put vadio nemacku vizu cekao sam 3 radna dana ... sad kad sam vadio Svedsku cekao sam 5 radni dana ... moguce je da je doslo do neki promena! Srecno!