Jump to content

Featured Replies

Posted

Ej ljudi ... el zna neko da li se sada u Nemackom konzulatu zakazuju termini ili je kao ranije ... dodjes, stanes u red i cekas!?

najbolje je da odesh shto ranije.. dakle chak i pre 7.. jer ima ljudi koji mnogo pre 7 stignu

i chame celo jutro

Ma znam ja za to, jer vec 6 godina uzastopno vadim vizu. Obicno sam tamo oko 5, a ispred mene bude jedno 30-ak ljudi. Medjutim sada ne vadim turisticku vizu vec vizu za studiranje, pa se nadam da necu da cekam u onom oboru gde je guzva, vec u onom manjem za poslovne vize.

Dolazite u 5?? Zanimljivo, ja sam dolazila u dva navrata (jednom za sebe, jedonom kao pratnja) oko 8 (tj, nesto posle 8) i zavrsila do 12, 13..  Doduse, oba puta je u pitanju bila poslovna viza.. Ove godine idem na isto mesto kao "turista". Smatrate da je neophodno doci tako rano??

Ako zelis da zavrsis oko 9 ili pola 10 onda je vise nego pozeljno da stanes u 5 u red.

Ovo govorim iz dugogodisnjeg iskustva ispred nemackog konzulata.

Ja se secam i vremena kada spiskovi nisu ni postojali.

Tada sam dosao oko 3 ujutru, a zavrsio oko 12h, dakle u podne.

Treba li da napomenem da je ispred mene vec bilo vise od 50 ljudi, a neki od njih su u red stali oko 22h prethodnog dana.

• 5 months later...

Idem u sredu da predam papire, pa pošto stižem oko 7h interesuje me koliko sati ću moram da otpadam tamo?

Da li zahtev mogu sama da odštampam ili ga moram tamo uzeti?

3 radna dana za turisticku vizu.

Ako predas u ponedeljak viza je gotova u petak.

Po novom, čeka se 5 radnih dana. Barem su mi tako rekli kad sam ih zvala neki dan...

• Author

Mozes sama da odstampas i popunis zahtev! Cekaces verovatno 3-4 sata ... mislim da je to prosek! Kad sam ja zadji put vadio nemacku vizu cekao sam 3 radna dana ... sad kad sam vadio Svedsku cekao sam 5 radni dana ... moguce je da je doslo do neki promena! Srecno!