Jump to content

Featured Replies

Posted

Имам један проблем,а нико не зна да ми каже тачан одговор,па рекох да питам да неко овде није има исти случај.Имам нов биометријски пасош извађен 2010. године и у њему ми је слика без браде.У међувремну сам доста путовао,али никада на себи нисам имао више браде од оне од три дана.Сада имам нешто већу браду,али уредну и не дугачку.Интересује ме да ли би могли да ми праве проблем на граници?

Hehe, imam isti "problem" ali do sada nisam imao posla sa ljubopitljivim graničarima. Sa novom bradom (koja je nekada i neuredna i dugačka) sam do sada putovao do CG jedno 3-4 puta i jednom do Hrvatske, i samo me je jedan crnogorski policajac dvaput pogledao i pitao da li sam to stvarno ja. Ostali su me samo pustili ne uporedivši sliku u pasošu sa mojim licem.

E sad, verovatno bi stvarno mogao imati problema kad bi ti zapao neki zadrti graničar. U svakom slučaju, preporučujem ti da bradu držiš urednom i potšišanom, lakše ćeš ih ubediti da si to stvarno ti, a ne neka sumnjiva njuška. :)

Ако је до тога да буде уредна и потшишана онда нема проблема,пошто је увек тако и држим.

Inače ćeš dobiti minus od higijeničara  ::crazy:  Ne verujem da ćeš zbog toga imati neprijatnu situaciju na granici, posebno što je fotografija novija i ipak postoje druge tačke prepoznavanja od brade. I sâm sam imao situaciju na nekoliko dokumenata i sve je bilo okej  :spot:

• Author

АКо је пасош већ биометријски и у себи садржи и мој отисак прста рачунам да неће правити проблем таман да одем без пола главе,али рекох да питам каква су туђа искуства. П.С. Немој ми ту неке вицеве о хигијеничарима,јер то ми је било задужење у нижим разредима основне школе :)

Najgore (ili najbolje) što može da te se dogodi je da se obriješ na granici.

Meni se desilo.

Ne. Sa starim.

I nisu oni tražili od mene da se obrijem, nego da moj izgled bude identičan izgledu na fotografiji. Tj mogao sam i da promenim fotografiju. Sic!

АКо је пасош већ биометријски и у себи садржи и мој отисак прста рачунам да неће правити проблем таман да одем без пола главе,али рекох да питам каква су туђа искуства.

Nemaju svi pasosi otisak prsta u cipu, samo oni izdati posle 1. decembra 2009. [znam da se ne odnosi na tebe].