Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobar dan svima.

Potreban mi je savet. Imam dvojno drzavljanstvo HR i SRB, a trajno sam naseljen u SRB.Pocetkom septembra treba da putujem u inostranstvo na konferenciju, posle cega treba da idem u GB poslovno. Da bih izvadio britansku vizu moram da predam SRB pasos u proceduru koja moze potrajati i do tri nedelje te sam vec zakazao predaju dokumenata za sledecu nedelju. Stoga sam mislio da putujem sa HR pasosem iz Beograda na konferenciju (Turska) dok mi je SRB pasos u viziranju kod Britanaca. Mislite li da ce mi praviti probleme na Surčinu zato sto izlazim sa HR pasosem? Ima li neko slicnih iskustava?

Hvala unapred

Нешто слично се десило мојој сапутници, али на копненом прелазу са Румунијом.

Има двојно држављанство (БиХ), стално настањена у Србији. Наша полицајка ју је питала за пријаву боравка у Србији, рекла је да има двојно држављанство, ова је питала може ли то некако доказати, она је показала ЛК (Србије), и пустили су је без проблема.

Уствари, прелазили смо ту исту границу 4-5 пута, и то је био једини пут да су је ишта питали, сваки пут је показала босански пасош.

Пре пар година познанику су на Сурчину правили проблем јер није имао улазни печат у пасош БиХ, али су га пустили, такође је двојни држављанин. 

Не знам шта тачно каже закон, али ово су случајеви из праксе :)

• Author

Pa morao bih da vadim vizu i za hr pasoš. A u Bg sam, što nije baš praktično sa britanskim sistemom vadenja viza

• Author

U pravu ste, ispadoh glup. Sad moram da otkazujem zakazani sastanak za predaju dokumenata i tražim povraćaj novca koji sam uplatio

КП екс С дид ит аген! 

Јел имамо тему о врх постовима? :)