Jump to content

Featured Replies

Posted

Бејах данас у Заводу за запошљавање и случајно видех оглас у коме се тражи предавач енглеског језика.

Сетио сам се да овде има много оних који кризирају за послом предавача у Кини, па ко велим  - све је то далеки исток. :)

Ево линка, па ви видите. (А можете и преко свог саветника у Заводу за запошљавање. За Београд сам сигуран, за остале градове не знам.)

Ne znam nista o celoj prici, ali mi je vrlo sumnjivo jer Japan vec godinama daje vize za predavanje engleskog jezika samo uciteljima koji su drzavljani sedam zemalja u kojima je engleski maternji plus moraju imati diplomu bilo kog fakulteta stecenu na univerzitetu u jednoj od tih sedam zemalja. To su SAD, Kanada, UK, Juzna Afrika, Australija, Novi Zeland i Irska. Koliko znam samo njih priznaju. A najvise vole iz SAD i Kanade zbog akcenta i to devojke bele puti u kasnim dvadesetim.

Edited by noskich

meni ni iz dzepa, ni u dzep, ali ako pogledas link, ima clanak iz politike sa devojkama koje vec rade to u japanu ( osim ako nisu falsifikovali, mrzi me da istrazujem)

Video sam tekst, ali ono sto znam o predavanju engleskog u Japanu, a znam ponesto jer sam poznavao ljude koji su predavali tamo, se potpuno kosi sa ovim sto su napisali na sajtu. 

Plus ukljuciti malo zdrav razum, zbog cega traziti profesore engleskog u Srbiji ili profesore japanskog u Mongoliji?

Imao sam poznanika koji je drzao engleski u Japanu...rekao da jeste teze nego u Japanu, ali i da je vrlo moguce pronaci posao cak i ako nisi native...

Video sam tekst, ali ono sto znam o predavanju engleskog u Japanu, a znam ponesto jer sam poznavao ljude koji su predavali tamo, se potpuno kosi sa ovim sto su napisali na sajtu.

Plus ukljuciti malo zdrav razum, zbog cega traziti profesore engleskog u Srbiji ili profesore japanskog u Mongoliji?

pa ovde se ne traze ljudi da predaju generalno u japanu, nego trazi konkretan vrtic. moja pretpostavka je da je taj vrtic nekako, preko nekog poznanstva sa nekim iz srbije dosao do toga da radi tamo jedna devojka, pa su imali dobro iskustvo, a verovatno im je jeftinije da uzmu njih nego ljude iz razvijenih zemalja. ovo je verovatno, pre svega vaspitacki posao, sekundarno predavanje engleskog.

u svakom slucaju, moj savet je onom koji se prijavljuje, da ako traze neke pare unapred, ne dajte, reputabilni poslodavci to ne rade. ako sve oni placaju, posto oglasavaju preko zavoda, a ne nkih malih oglasa, uradite neki razuman background check sa vase strane, probajte da kontaktirate devojke spomenute u clanku, raspitajte se u zavodu za dodatne informacije o poslodavcu i poslu i terajte.

edit: sad sam procitala tekst iz politike. zapravo je objasnjeno kako je doslo do toga da traze ljude iz srbije. meni deluje ok, da trazim takav posao, prijavila bih se za ovo.

Edited by walrus

• 8 months later...