Jump to content

Featured Replies

Posted

Ćao drugari,

ovako: sutra popodne imam let iz Beograda za Podgoricu (povratna karta, idem poslom, ostajem samo preko vikenda) i upravo sam primetio da mi je biometrijska (čipovana) lična karta istekla pre 3 nedelje (a pasoš mi je trenutno zarobljen negde u britanskoj ambasadi); pa me zanimaju vaša iskustva šta mogu da očekujem kada se sutra pojavim na pasoškoj kontroli.

Poneću u svakom slučaju sken prve stranice (važećeg) pasoša i odštampanu povratnu kartu da vide da ostajem samo nekoliko dana.

ps

Molim samo proverena iskustva iz prakse, ako ih ima; znači bez kačenja linkova na sajtove mup-a i slično. Hvala unapred  flowers::

• Author

U međuvremenu sam uspeo da telefoniram sa graničnom policijom na aerodromu i odgovor je: mrka kapa.

I da je jedan dan nakon isteka ne bi me pustili. Znači, Crna Goro, vidimo se neki drugi put..  :bag:

Eto neka ostane tema tu, ako nekom ubuduće zatreba.

Хм...А ако поднесеш захтев за нову личну карту, требало би да ти дају неку потврду коју је могуће користити уместо Л.К.

Пошто си рекао да нећеш линкове до МУП-а и томе слично, преостаје ти да сам то провериш. :)

Теоријски, имаш шансе да сутра ујутру извадиш ту потврду, али као што рекох - мораћеш сам то да провериш.

поз.

• Author

To sam ih prvo i pitao, doneo bih im potvrdu da je nova lična karta u izradi, skeniran pasoš, povratnu kartu, čak se i vozačka dozvola spominjala u nekim savetima; ali ništa to nema efekta. Kada ti prođe 5 godina od izdavanja lične karte ti, što se njih tiče, zvanično više nisi ti.

ps

ono za linkove sam rekao zato što nemam običaj da postavljam pitanja na forumu ako pre toga nisam sam pretražio po internetu; znači naravno da sam video i sajt mupa i sve ostalo što gugl pruža pre nego što sam odlučio da vas "smaram".  :angel:

ps

ono za linkove sam rekao zato što nemam običaj da postavljam pitanja na forumu ako pre toga nisam sam pretražio po internetu; znači naravno da sam video i sajt mupa i sve ostalo što gugl pruža pre nego što sam odlučio da vas "smaram".  :angel:

У праву си. Извини. Превидео сам врло уљудан тон којим си започео топик. Моја грешка. flowers::

Ако је нека корист, можда је добро што смо истерали на чистац питање потврде. :smile: