Jump to content

Featured Replies

Ima "male" veze sa temom.

Preključe je granični prelaz Roszke bio zatvoren oko dva sata jer su pohapsili celu smenu carinika uz optužbu za mito.

• 2 months later...

Samo neka tako nastave.

Da se pohvata sa svercerska banda (i ovi sto primaju mito i ovi sto namerno prekoracuju dozvoljeni boravak).

Nisam Laza, al mogu da pogledam :smile: - ja idem svake trece nedelje u proseku za Nemacku (sastanci, treninzi, i sl), i zbog ovakvih ljudi nekad imam neprijatnosti prilikom ispitivanja i brojanja pecata, iako radim u vecoj nemackoj firmi, i imam sve rezervacije hotela/aviona; ne kazem da se to ne bi desavalo i inace (skroz ok, ljudi rade svoj posao), ali da nema ljudi koji to namerno rade, ne bi izbijala frka i oko nas regularnih.

odgovaras na 3 mjeseca stare postove

Mada, mozda si i u pravu za skidanje ribe :biggrin:

ZedniPutnice,a jel tebi neko ko nije bio na forumu 3 meseca i onda napise komentar na "staru" temu ukrao neku igracku,pa ti toliko smeta?

Mene ovakve vesti obraduju (a nisam ih video ranije).I sta sad,ne smem da prokomentarisem?

Malo mi i smeta jer si postao prilicno naporan i agresivan cim se neko javi da pita nesto na tu temu.

Ako ne zelis da im pomognes (kao sto svi koji su vidjeli a ignorisali ta pitanja 3 mjeseca ne zele) mislim da zvocanje, napadanje i nabijanje kojecega na nos tim ljudima zaista nema nikakvu svrhu.
Ili mislis da ce nakon tvog posta da "nauce lekciju" i nikad vise ne prekorace 90 dana?

Edited by ThirstyTraveler

A cekaj,ti mislis da ces cutanjem pomoci njima nesto?

I meni smeta ekipa koja trazi savete kako nelegalno preci granicu (i oni koji ih podrzavaju).Jel treba da se cuti o tome?

P.S. - Inace,mislim da kad im se kaze koji se posledice namernog prekoracenja (i kada ih uhvate),da ce se malo zamisliti oko svega.

Takodje mislim da od cutanja sigurno nece nauciti nikakvu lekciju.

Da si procitao moj post shvatio bih da mi nije namjera da bilo kome pomazem u krsenju zakona.

Cutanjem im se pokazuje upravo to i ocigledno nisam usamljen u takvom razmisljanju jer svi sem tebe ignorisu veliku vecinu tih pitanja. 
Sve se bojim da ce zbog nekog Laze GNR-a sa interneta da se zamisle, mo's misliti.

Cutanjem se ne pomaze.Mislis da ce taj neko,ko namerava da ostane duze nego sto sme,a posto cutis,sad odjednom shvatiti "Aha,ja to ne trebam da radim"?Pogresno razmisljas momak.

Mislim da su im bitnije informacije koje im se prezentuju,nego ko im je to rekao (ja,ti,ovaj ili onaj).

51 minutes ago, Laza GNR said:

Cutanjem se ne pomaze.Mislis da ce taj neko,ko namerava da ostane duze nego sto sme,a posto cutis,sad odjednom shvatiti "Aha,ja to ne trebam da radim"?Pogresno razmisljas momak.

Mislim da su im bitnije informacije koje im se prezentuju,nego ko im je to rekao (ja,ti,ovaj ili onaj).

Ja se Lazo potpuno slazem sa tobom...mislim da smo jednom cak "fasovali" brisanje u duetu,ali preterala se i mera i granica. Ja razumem da ljudi imaju nedoumice,da im se desi,da pogrese, da cak i svesno ostanu malo duze...pa imaju razloge sigurno,ali neki ovde to rade pod "redovno"...e zbog takvih se meni tresu gace ,pa kad mi vide izudaran pasos,a oni udri u pitanja. Elem, samo sam htela da ti dam podrsku. Ne sme nam postati stil zivota muljanje! Sita sam ovih sto se "snalaze"...nisam ni ja mutava,ali se trudim da ne muljam.

1 hour ago, Laza GNR said:

Opet nista nisi skapirao, momak, tako da cu nakon ove poruke da odustanem.

Tvoj motiv je sigurno edukacija i da im pomognes. Vidi se to iz tvog stava prema onima koji pitaju i nacina na koji im se obracas. 
Posto moderaciju ocigledno bas briga, samo nastavi...

Nemam ja sta da nastavim,jer nisam ni zapoceo ovo skretanje sa teme.

Treba takve edukovati,ali to se cutanjem sigurno ne postize,decko.

Nemoj da te nervira kad im neko jasno predoci kakve su posledice takvih njihovih poteza.Oni moraju to znati i razmisljati o tome.

@mamahaker:zbog takvih,sto iz svojih razloga ostanu duze,obicno najebu neki drugi...nazalost.

• 2 weeks later...

Oduzet mi je pasos od policije u Becu ,i imam razgovor termin u zgradu za migrante i azilante ,prekoracio sam 60 dana,javite mi dalje koje su posledice,na tom razgovoru.

Just now, Goran Djuric said:

Oduzet mi je pasos od policije u Becu ,i imam razgovor termin u zgradu za migrante i azilante ,prekoracio sam 60 dana,javite mi dalje koje su posledice,na tom razgovoru.

Tražiće ti da daš izjavu a onda će te na osnovu te izjave ili proterati uz zabranu ulaska u Sengen na X godina ili dozvoliti da ostaneš (jako su retke situacije kad ovo dozvoljavaju, recimo imaš suprugu koja je njihov državljanin ili ako tražiš azil).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

• 4 weeks later...

U BIH se radi ovako, budes 88 dana tamo, dodjes ovde bacis pasos prijavis izgubljen i izvadis novi i ides u EU normalno 88 dana, e sad kad bih ja prijavio na granici eu da ta t ta osoba ide tako dao br. Statog i novog pasosa, da li bi slijedils kazna zabrane ulaska u eu na odredjeno vrijem i novcanu kaznu? Kakvo je po pitanju toga procedura

Ne znam kakva je pocedura u tom slučaju ali ti postaješ tužibaba. Što, složićeš se, nije lepo.

Ali ako imaš ozbiljne i opravdane razloge, na tebi je.

On 10/12/2018 at 5:22 PM, Zanimame said:

...e sad kad bih ja prijavio na granici eu da ta t ta osoba ide tako dao br. Statog i novog pasosa, da li bi slijedils kazna zabrane ulaska u eu na odredjeno vrijem i novcanu kaznu? Kakvo je po pitanju toga procedura

Mislim da ne treba da prijavljujes "na granici",vec u policiji.

Na njima je posle da istraze/provere da li je to tako.

Barem ovde u Srbiji se (koliko ja znam) vodi racuna da neko ne dolazi,tipa,10 puta u toku 2 godine i stalno prijavljuje gubitak pasosa.Time vec postaje sumnjiv.

59 minutes ago, Laza GNR said:

Mislim da ne treba da prijavljujes "na granici",vec u policiji.

Na njima je posle da istraze/provere da li je to tako.

Barem ovde u Srbiji se (koliko ja znam) vodi racuna da neko ne dolazi,tipa,10 puta u toku 2 godine i stalno prijavljuje gubitak pasosa.Time vec postaje sumnjiv.

Ne znam odakle ti informacija da postaje "sumnjiv", ali u našem zakonu je to dosta lako rešen ovaj problem.

Svako ko izgubi više od dva pasoša u 5 godina dobije pasoš koji traje 1 godinu.

Zakon o putnim ispravama, čl. 23, st. 4

1 hour ago, deleter said:

Ne znam odakle ti informacija da postaje "sumnjiv".

U razgovoru sa zenom koja radi u policiji na izdavanju pasosa.

Desilo mi se jednom da sam zagubio pasos (ne zbog nekih mahinacija,vec ga jednostavno nije bilo).I kad sam otisao da izvadim novi rekla mi je tipa "OK,ali pazi da ti se ne ponovi,jer ce postati sumnjivo".

• 7 months later...
  • 1 month later...

Pozdrav svima, na zalost ovo mi je debitanski post, u  kome vam se obracam za pomoc, savete, iskustva. Citao sam  ovaj forum godinama,  i mislim da sam na  pravom mestu. Da li bi mozda neko mogao da mi pomogne nekim savetom, jer kroz 15-16 dana  idem na more na koje sam bio zadnji put sa  izvidjackim drustvom pre 13 god. Ne bih da me vrate, platicu, sta god... Hvala

https://ibb.co/pvhxS22
https://ibb.co/L0BhBJq

Problem je samo taj, da oni imaju registrovan izlaz ka Bratislavi kroz aerodrom u  Nisu 14.12.2018. a ja sam izmedju toga,ulazio i izlazio kopnom,sto nisam uspeo da dokazem tim putnim  listom tzv. pasovan, sa kojim sam se vratio 17.5.2019. godine jer sam izgubio putnu ispravu (istina) na isti aerodrom u Nisu, te su me zato zadrzali  nesto duze,ali na kraju  udarili regularan pecat  u taj  putni list i pustili,bez ikakvih papira, upozorenja,osim da do 15 dana podnesem zahtev za izdavanje nove putne  isprave. Ja sam  ih  upucivao na granicne  prelaze na kojima sam bio,oni  su  tvrdili da to nije tacno itd, Tvrdnje  policajca ne piju   vodu,jer da je 100 %  siguran u   to sto kaze,da imam prekoracenje, napisao bi mi kaznu momentalno.

Dobar dan, usao sam u eu 28decembra 2018godine i vratio sam se pre 7 dana, na granici sam dobio kaznu od 170eur koju sam uredno platio. Da li neko moze da mi kaze kada mogu da udjem u eu sada ?

hvala