Jump to content

Featured Replies

On 8/7/2019 at 8:01 PM, Naissus 018 said:

Pozdrav svima, na zalost ovo mi je debitanski post, u  kome vam se obracam za pomoc, savete, iskustva. Citao sam  ovaj forum godinama,  i mislim da sam na  pravom mestu. Da li bi mozda neko mogao da mi pomogne nekim savetom, jer kroz 15-16 dana  idem na more na koje sam bio zadnji put sa  izvidjackim drustvom pre 13 god. Ne bih da me vrate, platicu, sta god... Hvala

https://ibb.co/pvhxS22
https://ibb.co/L0BhBJq

Cekaj malo. popio si prekrsajnu prijavu zato sto se nisi odjavio iz srbije? 

@Lazar Hvala,nisam znao za ovo,provericu

@boranija
Da, sto je i neverovatno. Ovim su pokazali jednostavno da nemaju evidenciju prelazaka kopnenih granica, vec je ovo samo iskorisceno jer sam se 2 puta u razmaku od 6 meseci pojavio na istom aerodromu iz razlicitih smerova. Ishod ce biti minimalna novcana kazna, to je sve sto mi je sudija rekla kad sam otisao tamo.

Edited by Naissus 018

On 8/15/2019 at 7:01 PM, Naissus 018 said:

@boranija
Da, sto je i neverovatno. Ovim su pokazali jednostavno da nemaju evidenciju prelazaka kopnenih granica, vec je ovo samo iskorisceno jer sam se 2 puta u razmaku od 6 meseci pojavio na istom aerodromu iz razlicitih smerova. Ishod ce biti minimalna novcana kazna, to je sve sto mi je sudija rekla kad sam otisao tamo.

U svakoj zemlji je moguce dobiti izvestaj o prelasku granice aka kada si svaki put usao i izasao. Isti zakon ima i BiH. Mozda bi se mogao pozvati na to da dobijes izvestaj jer nije u redu.

Ovo je iz zakona Bosne i Hercegovine

"

Mogu li dobiti potvrdu o prelasku državne granice Bosne i Hercegovine i na koji način?

U skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini, potrebno je obratiti se službeniku za informiranje Granične policije Bosne i Hercegovine zahtjevom za dostavu podataka o prelasku državne granice.

Vaš zahtjev bit će razmotren te će, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini, biti doneseno rješenje.

Na zvaničnoj veb-stranici GPBiH je vodič za pristup informacijama kojima raspolaže Granična policija Bosne i Hercegovine, kao i obrazac zahtjeva za pristup informacijama koji je potrebno popuniti.

"

Imas puno pravo da zatrazis isto. 

@boranija

Pisanom odbranom sam zahtevao pregled tih prelazaka ukoliko postoji mogucnost,tako da cekam odluku o kazni, koja ce stici prema recima sudije, za 2 meseca..

Cao drustvo, imam jedno pitanje.. :) Bila sam u Ch dva meseca od 21og maja do 20og jula.. I onda na odmoru u Srbiji tri nedelje.. Da li mogu da se vratim jos mesec dana u Ch? Hvala :)

• 6 months later...

Zaboravih da postavim ishod cele situacije, ja bih rekao da je ovo nametnuta kazna, drugacije ne znam kako bih okarakterisao ovu presudu. Putni list na koji se oni pozivaju, bio je nov i nepecatiran, tako da nisu mogli da utvrde apsolutno nista, al ajde, kad je u nasoj drzavi nesto bilo pa logicno.

https://imgur.com/fXO6HAO

• 8 months later...

Cao, moja mama je tokom pandemije bila 8 meseci u Nemackoj, imala je odobrenje od strane Ureda za strance U Nemackoj. Medjutim na madjarskoj granici je dobila kaznu od 130,140€ koju je platila. Nakon toga je izvadila novi pasos ( stari je istekao ). Da li ona moze da udje sad u EU jer planira posetu Nemackoj ? Da li ce joj praviti problem na granici jer su joj soferi rekli da treba da ceka 3,5 meseca zbog kazne?

• 3 months later...

Zdravo, moj muz je na slovenskoj granici platio kaznu zato sto je prekoracio boravak u AUS, ali mu nisu nista upisali u pasos niti dali bilo kakav pecet, i isto mu nisu rekli da ima zabranu ulaska.. Mi smo promjenili pasos i opet usli normalno., on je sad predao u AUS za vizu, i zanima nas da li od vas neko zna da li je upisan u SIS .. jer ako jest onda bi mogao da mu odbiju vizu.. 

Edited by Ena12

18 minutes ago, Ena12 said:

Zdravo, moj muz je na slovenskoj granici platio kaznu zato sto je prekoracio boravak u AUS, ali mu nisu nista upisali u pasos niti dali bilo kakav pecet, i isto mu nisu rekli da ima zabranu ulaska.. Mi smo promjenili pasos i opet usli normalno., on je sad predao u AUS za vizu, i zanima nas da li od vas neko zna da li je upisan u SIS .. jer ako jest onda bi mogao da mu odbiju vizu.. 

Pozdrav , da li neko zna kakve su kazne za prekoracenje u eu ja i moja dva drugara smo u nemackoj od 13. Oktobra 2020 god i planiramo da se vratimo sada 26. Marta , dobili smo informaciju od vozaca autobusa da  u nemackoj zaustavljaju i da je kazna oko 1000 € u austriji 100 i na madjaraskoj granici 100 , da li neko zna proceduru u svemu tome ?????

To niko ne može precizno da vam kaže, ponajviše zbog cele situacije sa pandemijom, ali da sam na vašem mestu, računao bih na to da ću biti odran propisno.

23 hours ago, ppetrovic said:

To niko ne može precizno da vam kaže, ponajviše zbog cele situacije sa pandemijom, ali da sam na vašem mestu, računao bih na to da ću biti odran propisno.

Prekoracili smo dva meseca , kazu da nemci najvise para uzimaju ako zaustave autobus kojim idemo , mislim da je cista sreca mogu i da ne zaustave.

On 3/15/2021 at 5:32 PM, Micun said:

Pozdrav , da li neko zna kakve su kazne za prekoracenje u eu ja i moja dva drugara smo u nemackoj od 13. Oktobra 2020 god i planiramo da se vratimo sada 26. Marta , dobili smo informaciju od vozaca autobusa da  u nemackoj zaustavljaju i da je kazna oko 1000 € u austriji 100 i na madjaraskoj granici 100 , da li neko zna proceduru u svemu tome ?????

• 1 month later...

Pozdrav. Prekoracio sam 26 dana , nisam platio kaznu progledali kroz prste. Zanima me koliki je period cekanja za novih 90 dana u Eu  da li se dodaje i tih 26 dana? 

9 hours ago, Bosh said:

Pozdrav. Prekoracio sam 26 dana , nisam platio kaznu progledali kroz prste. Zanima me koliki je period cekanja za novih 90 dana u Eu  da li se dodaje i tih 26 dana? 

Pa nisu ti progledali kroz prste ako je zbog korone,onda se u nekim drzavama moze ostati jos 30 dana po nekim pravilima,nista onda cekas 206 dana da bi opet mogao biti 90 dana

• 5 months later...

Ne znam da li ovaj forum još uvijek funkcionise, nadam se da da. Zanima me Nevzeta šta si tad riješila jer i ja sam u sličnoj situaciji kao ti. 

Molim Vas da li ima bilo ko da mi da Info, prekoračila sam duži period u Austriji, prvi put ove godine nakon dolaska ovdje i odlaska u Bosnu drugi pasos sam riješila na drugo prezime i vratila se u Aus da predam za vizu, u međuvremenu upisala sam školu ovdje za jezik udala se ovdje i ostala trudna, prilikom predaje za vizu nije im jasna moja prijava jer piše od ranije da sam prijavljena, a novo prezime novi pasos bla bla nemogu naći ništa i rekli su mi da se obratim policiji ovdje u Austriji, kako bi dobila od njih potvrdu da je sve uredu. Da li je neko bio u sličnoj situaciji kao ja, da mi može odgovoriti šta će biti kad odem u policiju. Hvala svima 

On 10/13/2021 at 12:37 PM, Mellyyy said:

Molim Vas da li ima bilo ko da mi da Info, prekoračila sam duži period u Austriji, prvi put ove godine nakon dolaska ovdje i odlaska u Bosnu drugi pasos sam riješila na drugo prezime i vratila se u Aus da predam za vizu, u međuvremenu upisala sam školu ovdje za jezik udala se ovdje i ostala trudna, prilikom predaje za vizu nije im jasna moja prijava jer piše od ranije da sam prijavljena, a novo prezime novi pasos bla bla nemogu naći ništa i rekli su mi da se obratim policiji ovdje u Austriji, kako bi dobila od njih potvrdu da je sve uredu. Da li je neko bio u sličnoj situaciji kao ja, da mi može odgovoriti šta će biti kad odem u policiju. Hvala svima 

pa jesi bila prijavljena ranije? ako jesi,  to sto je novo ime i novi pasos ne znaci nista, jer u svakom pasosu kad ga ocitaju pise da je konsekutivni pasos nekog predhodnog, zajedno sa brojem predhodnog pasosa i podacima sa njega.....pa zar stvarno mislis da je to tako lako, izvadis novi pasos, promenis ime ili prezime ili oboje, i vise niko ne zna ko si hehehe.....onda ne bi bilo osudjenih ljudi po zatvorima uopste.....

• 5 weeks later...

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc

U Becu sam trenutno, prebacio sam famoznih 90 dana, krajem ovog meseca idem kuci za SRB. Znaci mesec dana sam prekoracio zabrana mi verovatno ne gine. Interesuje me, da li mogu u SRB da kazem da sam izgubio pasos, izvadim novi, da li ce zabrana ostati ili sam ciat jer moram za Irak uskoro? 

Hvala

52 minutes ago, Nikola015 said:

Pozdrav ljudi, potrebna mi je pomoc

U Becu sam trenutno, prebacio sam famoznih 90 dana, krajem ovog meseca idem kuci za SRB. Znaci mesec dana sam prekoracio zabrana mi verovatno ne gine. Interesuje me, da li mogu u SRB da kazem da sam izgubio pasos, izvadim novi, da li ce zabrana ostati ili sam ciat jer moram za Irak uskoro? 

Hvala

Ne znam samo sto prebacujete 90 dana, samo nam jos fali da nas skinu. Ili izgubi tu pasos pa uzmi pasovan da se vratis, ili ga uopste ne moras gubiti jer kakve veze ima sto imas zabranu za EU ako ides u Irak ,ako su letovi preko Turske svakako?

• 1 month later...

Daj te ljudi,pa ja sam non stop u nekim prekoračenjima,zadnji put 8 meseci u prekoraku.nikad nikakvu kaznu nisam platio,50e Madjarima i cao.kakvih dvanaest dana,i ako ste u prekoracenju kad se vratite kuci pasos u masinu ili ga polomite,i izvadite nov.

PS. I ako imate mnogo dana a gore ste,isti postupak operete ili slomijete pasos,i ambasada pasovan i kuci.

Od sredine sledeće godine kreće ETIAS tako da uštedite pare za omekšivač i novi pasoš - neće biti svrhe.

4 hours ago, Kikimiki said:

Daj te ljudi,pa ja sam non stop u nekim prekoračenjima,zadnji put 8 meseci u prekoraku.nikad nikakvu kaznu nisam platio,50e Madjarima i cao.kakvih dvanaest dana,i ako ste u prekoracenju kad se vratite kuci pasos u masinu ili ga polomite,i izvadite nov.

PS. I ako imate mnogo dana a gore ste,isti postupak operete ili slomijete pasos,i ambasada pasovan i kuci.

a zasto to radis ?