Jump to content

Featured Replies

Posted

...a da nije autostop :)

Gledam na akz.hr - nema autobusa ispod 45€ povratna karta za studente, 50€ za obične smrtnike, a na hznet.hr nema cijena istaknutih. Bar ih ja nisam pronašla. Što mi predlažete?

Kad sam isao poslednji put, pocetkom maja, povratna karta vozom (2. razred) je bila 48 eura.. Kupljena u Beogradu..

Bez nekih povlastica, studentskih i sl. cene su manje vise identicne isla busom, minibusom ili vozom, barem ovde u Beogradu.. Sve je oko 50 eura..

Ja uvek biram voz iz razloga sto je obicno slobodno i sediste do mog, veci je komfor i mogu da prosetam kad hocu, a cesto sa kartom drugog razreda sedim u prvom i ne prave problem.. Takodje u vagon-restoranu je cesto dozvoljeno pusenje, za samim sankom, ali obavezno uz kupljeno pice.. Kako se blizimo Zagrebu ta praksa iscezava.. Valjda jer su cesce kontrole u tom delu, jer je pusenje inace nedozvoljeno u vozu..  

Losa strana je sto se putuje nekih 7 i po sati, sto je par sati duze nego autobusom.. U povratku Bg-Zagreb se uvek putuje nesto krace, valjda jer je pruga u tom smeru, u Srbiji, nesto sredjenija.. Pri odlasku u Zg, deo od Stare Pazove pa do Sida je za neizdrzati koliko se voz jedva vuce.. U jednom trenutku, posle Sida i granicne kontrole, primetices da prestaje onaj ponavljajuci zvuk truckanja voza, te krece glatko da klizi, lagano ubrzava, sa nesto prigusenijim zvukom tokom voznje.. To je znak da si u Hrvatskoj.. 

Mnogo je bolje ici vozom pogotovo u sezoni, ovako busom regularno treba 5 i po, 6 sati a vozu sat i po dva duze. A sada kada se na granici ceka koliko hoces voz je super resenje. Vagoni su bas cisti i udobni.

• 5 months later...

Тако се зове карта, није воз, важи и за оба воза која иду. Недељу дана раније би требало да се купи

Special su prvih pet parova karti koje se prodaju za svaki voz, po toj posebnoj ceni. Pametno bi bilo uzeti sto ranije, i najcesce nisu dostipni za petak-nedelja voznje.

Ja sam kupio povratnu kartu nekoliko sati pred polazak voza za 330 kuna (~42€).

Edited by jms_uk

• 1 month later...

cena busa cini mi secini malko skocila, evo iz prve ruke povratna bg-zg 5400 sa popustom studentskim, oko 5900 bez popusta  :dance:

Edited by Lepidedronka