Jump to content

Featured Replies

Posted

Ljudi, imam jedno pitanje ako neko zna o cemu se radi.

Pre par dana sleteo sam iz Pariza I imao sam prekoracenje od mesec dana.

E sad, na CDG-u nisam imao nikakvih problema,cika je video pretpostavljam da sam prekoracio ali samo lupio pecat I pozeleo srecan put.

Medjutim, ovi nasi su blago receno uzas. Ja razumem da im je to posao ali onakvu nepristojnost jos sreo nisam.

Ja sam u Francuskoj imao operaciju, pao sam sa motora I imao sam hiljadu I jedan papir iz bolnice kao dokaz zasto sam ostao toliko dugo.

Ova koza nije htela ni da saslusa,vec kad je videla prekoracenje u lice mi je rekla MA AAAJDE BRE NE IZMISLJAJ!!!???

Nebitno,sacekam ja petnaestak minuta,dolazi neki cika I u ruci nosi moju fotokopiju pasosa. Pitao me zasto sam prekoracio,kod koga sam bio itd...ja mu to sve lepo ispricam,on se meni zahvali I izvini I pusti me.

E sad ja ne znam sta su oni meni mogli da urade,u pasosu nema nista

Cekaj kako neko kod nas moze da zna koliko si bio van zemlje da imas prekoracenje, i da si u cugu bio u EU, mozda si bio u nekoj drugoj zemlji za to vreme...

• Author

Ne,ne...svo vreme sam bio u Fr,tacnije 4 meseca. Ona je videla po pecatu kad sam usao u Eu.

Znaci, ulazni pecat na 15.05.2014 I pecat koji je udaren 10.09.2014 na CDG.

Meni nije jasno ako mi francuz nije pravio problem I pustio me I nista nije pitao a spremio sam I za njega brdo papira iz bolnice jer sam ocekivao upavo od njih maltretiranje...ali jok,covek pogleda,udari pecat I frka kod nasih.

Ma ni to nije problem,ok,ima pravo (mozda) da me ispituje gde sam bio,sta sam radio I ja sam imao odgovore na ta pitanja,ne samo odgovore nego I dokaz ali ne...niko te ne pita nego ti se deru u facu I optuzuju da lazes. Stvarno sramota,dodje mi da prijavim sve ovo ali ne znam kome

Причали смо овде о проблемима при изласку, али при уласку... стварно не могу да верујем да се коњи и тиме баве, нисам сигуран да имају неког законског основа.

Устав Републике Србије:

Члан 39.
Свако има право да се слободно креће и настањује у Републици Србији, да је напусти и да се у њу врати.
Слобода кретања и настањивања и право да се напусти Република Србија могу се ограничити законом, ако је то неопходно ради вођења кривичног поступка, заштите јавног реда и мира, спречавања ширења заразних болести или одбране Републике Србије.

• Author

I ja mislim da nemaju, zato sam I bio sokiran.

Ne znam postoji li mogucnost da su mi dali zabranu,nemam pojma, ja nisam neki vrsni putnik.

Ako se dobije zabrana, to se udara u pasoš?

Kada smo već kod problema na Aerodromu, meni smetaju dve stvari - novouvedeni šalter gde te službenik pita koliko para nosiš i oni policajci koji dočekuju putnike na izlazu gde te teraju da im pokazuješ pasoš. Čak sam u dolasku pre jedno dva meseca iza šalteruša video i pripadnike policije sa puškama?!

• Author

Pa to bas I mene zanima...da li se zabrana vidi u pasosu,koliko sam citao ovih dana po forumima,to je valjda slovo H koga ja hvala Bogu nemam ali djavo bi ga znao.

Ali po nekoj logici, meni bi zabranu mogli da daju samo Francuzi a ne nasi,ne znam po kom osnovu bi oni mogli to da urade.

Наравно да не могу наши да ти дају забрану уласка у ЕУ.

• Author

Pa moram da imam ulazni pecat, mislim nemoguce mi je da udjem u Eu a da ga ne lupe, bilo da sam isao busom,kolima ili avionom.

Ma sta nju na kraju krajeva briga bre sto sam prekoracio! Jel smo mi u Eu-nismo, jel sam napustio Eu-jesam, jel mi Eu pravila problem-nije! Pa koj k**** trazi ona?

Zbog takvog stava I ponasanja da smo mi najpametniji I sve znamo, nikad I necemo u tu Evropu jer njima ne trebaju isfrustrirane babe sa nepunih 40 koje se izd*kavaju svima redom I glume ludilo.

Ja sam jednom usao u Madjarsku bez lupanja pecata a vise puta izasao i iz Slovenije pa Hrvatske bez pecata. Dva puta iskulirali i Madjari.

Јеп, мене једном Мађари. Ако неком смета, нек иде па нек их пита.

Da, nase redovno mrzi da lupaju pecate kada ulazis u Srbiju iz Madjarske. Jednom ne znam ni pasose da li su gledali, vec samo proterali bus. 

Posto je tema o Bg aerodromu, da se nadovezem o prici sa policajcima sto te odmah docekaju cim izadjes iz aviona, na izlazu iz tunela. Vratio sam se iz Turske i nisam ni skontao sta traze. Vidim neki drze pasose, i na jednu stranu idu nasi drzavljani, a na drugu strani, al ne kontam zasto. 

I sad, posto nisam imao pasos u ruci, priblizavam se policajki i vidim ovi ispred mene pokazuju pasose. Mislio sam da to rade onako, i da ne treba sad vaditi pasos. Prokomentarisem u stilu, mi smo nasi, a ona me zaustavlja da pokazem pasos. Cim je videla da je nas crven, nije ni otvarala, nego tera dalje. :D

Ni na Aerodromu nisu hteli, al ja trazio, volim da imam pecate. Onda kad sam u bedaku gledam gde sam sve bio i razmisljam gde zelim da idem. I onda mi bude bolje.  :king:

• Author

Da, I ja sam cuo od nekih ljudi da nasi uglavnom ne lupaju pecate pri ulasku ali stvarno nisam znao da to moze da se desi I tipa Madjaru, to fakticki znaci da nisam evidentiran da sam usao u Eu.

Da sam znao pa mogao sam I na to da se vadim ali eto,jbg. :D

Ni meni sad nije udaren pecat na nasem aerodromu a to moze da znaci da nisam ni sleteo u Bg. :D

• Author

1. SAmo da vas obavestim povodom mog slucaja sta I kako,mozda ce nekom znaciti...stupio sam u kontakt preko jednog rodjaka sa ljudima koji rade na aerodromu NT (sa jednim od njih tacnije)

Covek mi je rekao da je to uopbicajena procedura kad se prekoraci period od 90 dana, znaci fotokopiraju pasos, ispituju da nisi azliant kojim slucajem I kad utvrde da si cist po tom pitanju, pustaju te. Pitao sam ga da li sam ja negde zaveden u taj njihov system kao neko ko je 'rizican' rekao je ne.

Nadam se da je stvarno  tako jer ne bih voleo da me gledaju na taj nacin posto niti sam azilant niti imama nameru da postanem.

E sad voleo bih cisto da znam kada bih sledeci put mogao da putujem negde,on mi je rekao da to ne moze tacno da mi kaze jer nije siguran ali pretpostavlja da bih mogao za 3 meseca. Kao sto rekoh nisam neki svetski putnik ali svake godine idem bar jednom u Fr kod sina.

Tebi ne može biti zabranjen ulazak u Srbiju nikada dok god si državljanin Srbije da si ne znam šta učinio. Čak i da si "terorista", moraju te fizički pustiti na teritoriju pa procesuirati ako te ne bi u međuvremenu pokupio neki CIA avion:) Ovo pravo ti garantuje nacionalno srbijansko zakonodavstvo ali i UN povelja ( off the record: teško primjenljiva za Palestince npr). Međutim, možda postoji ugovor između Srbije i Šengen zemalja o monitoringu putnika, zaista nisam siguran da li takav neki ugovor postoji, znam da ima neka readmisija ali ona se više odnosi na ljude i žene koji su već zatražili azil. Ako bi postojao takav neki ugovor, onda bi srbijanske vlasti mogle prijaviti tvoj slučaj i da ti se to negdje retroaktivno odbije od glavu, mada iz ovog što si napisao čisto sumnjam jer bi ti oni vjerovatno već to rekli i puno duže te zadržali i ispitivali.

• Author

Ma znam da ne mogu da mi zabrane da udjem u svoju zemlju, samo mi nije bilo jasno sta je tim zadrzavanjem htela da postigne,ocigledno da me maltretira,

Pa iz aviona se vidi da nisam azilant, na stakama sam bio,maltene cela desna noga mi je u gipsu.

Da, nase redovno mrzi da lupaju pecate kada ulazis u Srbiju iz Madjarske. Jednom ne znam ni pasose da li su gledali, vec samo proterali bus. 

Posto je tema o Bg aerodromu, da se nadovezem o prici sa policajcima sto te odmah docekaju cim izadjes iz aviona, na izlazu iz tunela. Vratio sam se iz Turske i nisam ni skontao sta traze. Vidim neki drze pasose, i na jednu stranu idu nasi drzavljani, a na drugu strani, al ne kontam zasto. 

I sad, posto nisam imao pasos u ruci, priblizavam se policajki i vidim ovi ispred mene pokazuju pasose. Mislio sam da to rade onako, i da ne treba sad vaditi pasos. Prokomentarisem u stilu, mi smo nasi, a ona me zaustavlja da pokazem pasos. Cim je videla da je nas crven, nije ni otvarala, nego tera dalje. :D

Hej, znači to je u pitanju. Vratih se iz Izraela pre neki dan i vidim zaustavljaju sve strance iz aviona i stavljaju na stranu tj. gledaju im nešto. Izgleda da je ovo u cilju prve odbrane "Šengen zida" :shockkk:

• 3 weeks later...

Isao sam do Rima sa kartom u jednom smeru, sve bilo ok, ali sam se uplasio da me ne vrate, pozajmio 400 evra i poneo za svaki slucaj sa sobom. Jedino na gejtu me ispitivali gde idem zasto i koliko.

Ljudi, imam jedno pitanje ako neko zna o cemu se radi.

Pre par dana sleteo sam iz Pariza I imao sam prekoracenje od mesec dana.

E sad, na CDG-u nisam imao nikakvih problema,cika je video pretpostavljam da sam prekoracio ali samo lupio pecat I pozeleo srecan put.

Medjutim, ovi nasi su blago receno uzas. Ja razumem da im je to posao ali onakvu nepristojnost jos sreo nisam.

Ja sam u Francuskoj imao operaciju, pao sam sa motora I imao sam hiljadu I jedan papir iz bolnice kao dokaz zasto sam ostao toliko dugo.

Ova koza nije htela ni da saslusa,vec kad je videla prekoracenje u lice mi je rekla MA AAAJDE BRE NE IZMISLJAJ!!! ???

Nebitno,sacekam ja petnaestak minuta,dolazi neki cika I u ruci nosi moju fotokopiju pasosa. Pitao me zasto sam prekoracio,kod koga sam bio itd...ja mu to sve lepo ispricam,on se meni zahvali I izvini I pusti me.

E sad ja ne znam sta su oni meni mogli da urade,u pasosu nema nista

Cao,,ma ne brini nista.Moja mama je bila kod mene u Italiji 3 i po godine.Bolnice,amputacija noge bla bla..malo nas drzali na madjarskoj granici,isto tako neka koza i onda dosao Gosn. Sef koji je malo pricao srpski,dao nam pasose i rekao " Ajte idite dosta ste se vi i ova zena namucili.Prijatno!" Odusevio me.Nasi isto pitali  gde sta kako i aj zdravo.Nisu nista nigde upisali.Kad im dodje vole da se izivljavaju.Pogotovu oni kompleksasi sto misle da su bogovi kad obuku uniformu 

Ima li neko ko je skoro putovao, kakva je situacija na aerodromu? ;)

Moj brat je bio prosle nedelje Milano -Beograd- Milano.Sasvim opusteno..sve po protokolu.. Nasi cak i ne kontrolisu nesto preterano.Kad sam isla iz Bergama za Pariz i cizme sam izuvala,kais,vadjenje iz torbe raznih tecnosti.To na low-cost letovima posto ima posebna procedura i pravila za unosenje rucnog prtljaga u avion.

• Author

Opa... cujem vracaju sa zadovoljstvom sa granice nase drzavljanje.

Upravo sam dobio informaciju da su u proteklih nedelju dana vratili dva momka koje znam pod izgovorom da nemaju garantno Pismo I to na aerodromu. :(