Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,interesuje me kako bih mogao stici do Lugana za sto manje para,planiram ici pocetkom oktobra,i sta mi je potrebno od dokumenata,da li treba viza..?Hvala unapred..

Pozdrav,interesuje me kako bih mogao stici do Lugana za sto manje para,planiram ici pocetkom oktobra,i sta mi je potrebno od dokumenata,da li treba viza..?Hvala unapred..

Viza ti ne treba osim ako nisi iz zemalja trećeg sveta, hahaha.. Najjeftinije mislim da je busom, Bogojević reisen povratna karta 14.400 RSD ili 170 CHF.. Takođe kombijem oko 200-220CHF, ili da hvataš avion do Milana, pa nekim prevozom za Lugano.. Ako nemaš familiju ili prijatelje u CH, smeštaj je papreno skup :-)

• Author

Imam familije tamo,idem kod njih,u posetu,jos kad bih nasao neki poslic,jedini je problem sto imam samo 19 godina,ma moze i da setam pse za pocetak :)

EasyJet leti do Milana za sitne pare (samo do marta nažalost :( ), zavisno od datuma može se naći karta u jednom pravcu 30-50€ (+35€ za prtljag za oba smera). Odatle imaš šatl bus do Lugana za 20€, npr. http://www.malpensa-express.com/EN/index.php/en/ .

Pošto zvučiš kao neko ko bi rado ostao u Švajcarskoj preko dozvoljenih 90 dana, savetujem da se isprsiš za povratnu avionsku kartu, kad god je najjeftinije. S obzirom na godine i manjak pečata u pasošu, mogli bi da na ulazu da postavljaju pitanja dokle ostaješ i gde ideš, a povratna karta implicira rešenost da se vratiš. Doduše, ovi na Malpensi deluju dosta kul, ali nikad se ne zna... Ne znam šta drugi misle.

I ja bih uzela povratnu. Jesu kul, ali ne postoji pravilo. Moze lako da se desi da ispituju... uglavnom na italijanskom.... :D

Pa ovako: male može biti prilog - loše, zlo, ružno ili imenica - zlo. Pensa je ili 3 s. prezenta ili 2 s. imperativa.

Dakle, bukvalan prevod bio bio - zlo misli. Ali, pošto bi ispravna pozicija priloga u italijanskom bila iza glagola, ovaj izraz, ni njemu sličan ne postoji, tako da ime, na kraju, i ne zvuči ružno... Ni lepo, doduše.

A baš sam skoro tražila etimologiju toponima, zato što sam mislila da je to ime sela blizu aerodroma (kao Fiumicino, Surčin, etc.), a ime je netipično za taj deo Lombardije, gde se većina imena naselja završava na -ate: Linate (drugi aerodrom), Gallarate, Bollate, Lonate, Casnate, Bernate, Casorate, etc., pa sam tako otkrila da Malpensa i nije ime naselja nego poseda.

Inače, aerodrom nije trebalo tako da se zove, ali nešto se zakomplikovalo već u startu, i na kraju je vrlo neoriginalno nazvan Malpensa 2000. Sada je, verovatno, nebitno, jer kako srvari stoje, već dugo se proča o njegovom zatvaranju. Terminal 2 sad koristi samo Easyjet i on možda i preživi, terminal 1 je sablasno pust...

Rasplinuh se...

• 3 weeks later...

Trenutno ti je najmanja cena putovanja sa "Lastom".

Cena povratne karte 10.000 plus 2 puta po 500 za kofer.

Imas polaske iz Bg, pa Ns, pa Su...