Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima,da li je moguce doci do Kine autobusom od Srbije(Beograd) do Kine(Urumci) naravno sa presedanjima sa najeftinijim prevoznicima....Koliko bi sve to kostalo u jednom pravcu....Hvala unapred :)

Edited by Milos322

Naravno da je moguce zasto nebi bilo, al zar ti nije bolje ici vozom ako vec ne zelis da letis, ako nista udobnije ti je i vrlo verovatno i brze, a mozda cak i jeftinije zavisno od toga koliko bi menjao autobusa. Za voz imas temu na forumu sa svim podatcima o cenama BG-Moskva https://www.klubputnika.org/forum/topic/4129-beograd-moskva-vozom/page-6, a za Peking imas voz koji ide preko Mongolije. Njega je bolje da podelis na vise stajanja jer ispada jeftinije nego da ides direktno :). A ako ipak hoces ipak autobusom ipak onda nezanam :)

Edited by ozzy80

• Author

Znam da moze da se dodje vozom do Kine,ja bi isao autobusom zato sto to jos niko nije probao....

Belgrade-Sofija   bus

Sofija-Istanbul    bus

Istanbul-Tbilisi    bus

Tbilisi-Elista       bus

Elista-Astrahan  bus

Astrahan-Atyrau bus

Atyrau-Almaty,ali ne znam da li ima autobus od Atyrau za Almaty,treba mi ta informacija,a ovo ostalo znam...Hvala unapred :)

Edited by Milos322

Ne znam kakvi su granični prelazi na liniji Iran-Pakistan-Indija, ali ako to radi, trebalo bi da možeš stići busom do Indije, kao u vreme starih hipika. Iz Indije možeš u Indokinu, Tajland, Vijetnam, i onda na severistok, ka Gvandžauu (Kantonu) i Hongkongu.

• Author

Ne bi preko Preko Pakistana rizicno je isao bi preko Kazakstana ali ne znam da li postoji autobuska linija Atyrau-Almaty ta informacija mi treba,ako neko zna nek pise :)

• Author

Ne znam kakvi su granični prelazi na liniji Iran-Pakistan-Indija, ali ako to radi, trebalo bi da možeš stići busom do Indije, kao u vreme starih hipika. Iz Indije možeš u Indokinu, Tajland, Vijetnam, i onda na severistok, ka Gvandžauu (Kantonu) i Hongkongu.

Ne bi preko Preko Pakistana rizicno je isao bi preko Kazakstana ali ne znam da li postoji autobuska linija Atyrau-Almaty ta informacija mi treba,ako neko zna nek pise :)

evo dacu ti info iz prve ruke, moja devojka je polukazahstanka, pa ce da pita svoje veceras preko skajpa...

• Author

evo dacu ti info iz prve ruke, moja devojka je polukazahstanka, pa ce da pita svoje veceras preko skajpa...

Ok,kada se bude cula sa svojima,napisi sta je bilo...Hvala unapred :)

O bre prijatelju,

pa malo ti je to daleko...  :LOLLL:

ne znam dal znas gde si posao i sta si naumio, al taj Urumqui ti je opasna da izvines vukojebina. Bio sam dva puta tamo, jednom avionom, drugi put kamionom sa nekim vijetnamcima.

Krajolik da te Bog sacuva, kao posle nuklearne katastrofe. Grad u sred nicega. A usput, da znas, tamo su ti cesti napadi nekih njihovih lokalnih terorista.

Isli smo iz Bobrovke (Rusija, Altaj), ali preko Kazahstana. Drugog puta mislim da nema. Preko Mongolije ne moze koliko znam.

Iz Kazahstana znam da moze da se stigne putem, Mislim da samo jedan jedini pristojan put prolazi kroz Urumqui. I to od Almatija prema Landzou.

Do Almatija mozes da stignes busom, pretpostavljam. Odande na dalje, verovatno nesto postoji, ali cisto sumnjam da moze da se nesto zna pre dolaska na lice mesta.

Ajd sa srecom pa javi ako stignes  :mah:

• Author

Druze,ja cu da idem za Peking,ali moram prvo da dodjem do Urumci-a,da bi nastavio prema Pekingu autobusom...a u Urumci-u se ne bi zadrzavao,mozda 2 dana...Sada samo skupljam potrebne informacije,pripremam se za veliku avanturu,mlad sam i sve me interesuje ali kad krecem na tu avanturu ne znam...Zato sve informacije su mi dobro dosle...Pisi ako jos znas o tom putu :)

Edited by Duya

• Author

Prijatelji,slobodno pisite o svemu sto se tice ove teme,pisite o bezbednosti,rizicima itd...Trebace mi dosta informacija i saveta,pa pisite...:)

Jesi li uzeo u obzir cenu svega toga? I kad si planirao da ides?

• Author

Jesi li uzeo u obzir cenu svega toga? I kad si planirao da ides?

Moj budzet bi bio oko 1200 evra,jos ne bi placao smestaj,sator i couchsurfing ili bi volontirao za hranu i smestaj......Moj zivotni san je da obidzem celi Svet,vec sam obisao pola Evrope....prvo da se sto vise naoruzam informacijama pa cu videti kad cu da krenem.....:) 

• Author

Prijatelji slobodno pisite u vezi ovih Drzava sve sto znate,isksutva(Turkey,Geogrgia,Russia,Kazahstan,Kina(Urumci,Peking)....  :spot:

O bre prijatelju,

pa malo ti je to daleko...  :LOLLL:

ne znam dal znas gde si posao i sta si naumio, al taj Urumqui ti je opasna da izvines vukojebina. Bio sam dva puta tamo, jednom avionom, drugi put kamionom sa nekim vijetnamcima.

Krajolik da te Bog sacuva, kao posle nuklearne katastrofe. Grad u sred nicega. A usput, da znas, tamo su ti cesti napadi nekih njihovih lokalnih terorista.

Isli smo iz Bobrovke (Rusija, Altaj), ali preko Kazahstana. Drugog puta mislim da nema. Preko Mongolije ne moze koliko znam.

Iz Kazahstana znam da moze da se stigne putem, Mislim da samo jedan jedini pristojan put prolazi kroz Urumqui. I to od Almatija prema Landzou.

Do Almatija mozes da stignes busom, pretpostavljam. Odande na dalje, verovatno nesto postoji, ali cisto sumnjam da moze da se nesto zna pre dolaska na lice mesta.

Ajd sa srecom pa javi ako stignes  :mah:

Moji utisci o Urumčiju su sasvim drugačiji. Pedalala sam bez ikakvih problema od Ala Ate do Šijana a preko Urumčija, a sam Urumči izgleda kao što će Beograd možda izgledati za 50 godina. Doduše, grad se nalazi u pustinji, na severozapadnom obodu Gobija, na nekadašnjem Putu svile, tako da izgleda čudno kad se pojavi bukvalno ni iz čega. 

Od Urumčija vode odlični putevi (sa po četiri trake) na jugoistok, tj prema Šijanu i centralnoj Kini. Ima buseva ali su vozovi jeftiniji. 

Nikakav napad ni neprijatnost nisam doživela a baš sam se dugo tamo zadržala, tj. bila sam jako spora. Naprotiv, imala sam divne susrete sa Ujgurima, koji naseljavaju taj deo Kine a koji su jako gostoljubivi (druga je priča što Kinezi imaju problem s njima jer žele da se otcepe).

Nisam čula za buseve kroz Kazahstan, Emil s foruma bi to znao (budući da je Kazah i živi u Alma Ati) pa ako s ene uključi, probaj da mu pošalješ ličnu poruku. 

Evo i linka za fotke puta od Alma Ate do Urumčija: fotke (nedostaju fotke samog Urumčija koje su na blogu) - čisto d aimaš ideju kako to sve tamo izgleda.

P.s. zašto misliš tj. kako znaš da niko (pre tebe) nije busom prošao tu rutu? Mislim da je malo neosnovano, štaviše, sigurna sam da bi na stranim forumima, kad bi se raspitao, našao mnogo onih koji su barem u etapama prošli sve to busom.

Moj zivotni san je da obidzem celi Svet,vec sam obisao pola Evrope....prvo da se sto vise naoruzam informacijama pa cu videti kad cu da krenem..... :)

(...)

Prijatelji slobodno pisite u vezi ovih Drzava sve sto znate,isksutva(Turkey,Geogrgia,Russia,Kazahstan,Kina(Urumci,Peking)....  :spot:

O svim tim zemljama je pisano mnogo puta na ovom forumu a i na brojnim blogovima naših putnika. Možda bi mogao da pretražiš forum (a i da proguglaš) jer ćeš se tako najbolje naoružati informacijama, bolje nego da čekaš da ti drugi sad sve to prepričaju.

• Author

O svim tim zemljama je pisano mnogo puta na ovom forumu a i na brojnim blogovima naših putnika. Možda bi mogao da pretražiš forum (a i da proguglaš) jer ćeš se tako najbolje naoružati informacijama, bolje nego da čekaš da ti drugi sad sve to prepričaju.

Hvala Snezo puno o ovim informacijama,a jacu malo vise da trazim na netu o Kini i ostalim Zemljama :)

• 2 weeks later...

Taj put preko Irana, Pakistana, Indije bi bilo najbolje rešenje... kada se ne bi tamo večno mlatili i zatvarali granice. Nestvarno je koliko tamo susedi mrze jedni druge i u stanju su da 'ladno zatvore granicu na ''neodređeno''. Pakistan ima otvorenu granicu, ali s obzirom da nikom ne daje vize, ispada kao da je sve samo ne otvorena. Sa Indijom ne znam tačno da li im je uopšte otvorena. Nisam čuo ni da je neko prelazio iz Indije u Bangladeš kopnenim putem, tako da ni za tu nisam siguran. Bangladeš vs Mijanmar ista priča. Mijanmar je imao dugo zatvorenu granicu sa Tajlandom, ali sam nešto načuo da su je otvorili prošle godine za turiste (setili se da im treba loca :). Tako da, od Irana prema Kini, nigde nisi u potpunosti siguran gde će da bude ''barikada''! :) Doduše, na tom putu imamo još jedan problem - silne vize.

A stvarno ti je plan interesantan, pa čoveče, imaš tim putem 12.000km. Ja sam razmatrao da dobar deo pređem stopom, ali odustao od ideje (bar za sad) jer se gubi dosta dana. Na kraju, ako to izvedeš, ima da izađeš u Peking kao robot, vadeći deo po deo tela. :D

Ne videh KAD bi to išao, to je isto vrlo bitna odrednica. Sad tamo već počinju hladna jutra, a za mesec dana i snegovi i opaki vetrovi. Verujem da bi se upustio u tu avanturu posle proleća? Adervajz, zaleđivanje ti ne gine! :)

• Author

Taj put preko Irana, Pakistana, Indije bi bilo najbolje rešenje... kada se ne bi tamo večno mlatili i zatvarali granice. Nestvarno je koliko tamo susedi mrze jedni druge i u stanju su da 'ladno zatvore granicu na ''neodređeno''. Pakistan ima otvorenu granicu, ali s obzirom da nikom ne daje vize, ispada kao da je sve samo ne otvorena. Sa Indijom ne znam tačno da li im je uopšte otvorena. Nisam čuo ni da je neko prelazio iz Indije u Bangladeš kopnenim putem, tako da ni za tu nisam siguran. Bangladeš vs Mijanmar ista priča. Mijanmar je imao dugo zatvorenu granicu sa Tajlandom, ali sam nešto načuo da su je otvorili prošle godine za turiste (setili se da im treba loca :). Tako da, od Irana prema Kini, nigde nisi u potpunosti siguran gde će da bude ''barikada''! :) Doduše, na tom putu imamo još jedan problem - silne vize.

A stvarno ti je plan interesantan, pa čoveče, imaš tim putem 12.000km. Ja sam razmatrao da dobar deo pređem stopom, ali odustao od ideje (bar za sad) jer se gubi dosta dana. Na kraju, ako to izvedeš, ima da izađeš u Peking kao robot, vadeći deo po deo tela. :D

Ne videh KAD bi to išao, to je isto vrlo bitna odrednica. Sad tamo već počinju hladna jutra, a za mesec dana i snegovi i opaki vetrovi. Verujem da bi se upustio u tu avanturu posle proleća? Adervajz, zaleđivanje ti ne gine! :)

Ne znam kad bih isao u Kinu,tek skupljam vazne informacije i novce,bez 1200 eura ne smem ni da pomisljam da krecem na tu avanturu a tek mi je 19 godina,naravno ne bi krenuo na taj put kada je hladno...Da li znas kako stici od Tbilisija do Eliste najeftinije(bus,voz itd).Isao bi ovako:Belgrade-Istanbul-Tbilisi-Elista-Astrahan-Atypau-Almaty-Urumqi-Peking :)

Ne znam kad bih isao u Kinu,tek skupljam vazne informacije i novce,bez 1200 eura ne smem ni da pomisljam da krecem na tu avanturu a tek mi je 19 godina,naravno ne bi krenuo na taj put kada je hladno...Da li znas kako stici od Tbilisija do Eliste najeftinije(bus,voz itd).Isao bi ovako:Belgrade-Istanbul-Tbilisi-Elista-Astrahan-Atypau-Almaty-Urumqi-Peking :)

A nemoj sad voz, ne važi se, mora bus! :D

Mene džaba pitaš, ja i bus se nikad nismo voleli, imam ljubav jedino prema vozovima, stopu i avionima. :)

Znači ti tek skupljaš pare, pa fino, do proleća ćeš biti spreman. ;)

• Author

A nemoj sad voz, ne važi se, mora bus! :D

Mene džaba pitaš, ja i bus se nikad nismo voleli, imam ljubav jedino prema vozovima, stopu i avionima. :)

Znači ti tek skupljaš pare, pa fino, do proleća ćeš biti spreman. ;)

Da tako je ne vazi voz samo bus heheehe....ne verujem da cu ovog proleca ali onog tamo proleca sigurno,sad u novembru idem u Italiju,Spaniju,Francusku(Barselona,Nica,Kan,Venecija)...:)

• Author

Da li neko zna kako da stignem najeftinije od Tbilisi-ja do Eliste i Astrahana :)