Jump to content

Featured Replies

Ovako, ja bih svima preporučio "Maxi" restoran ispod Boske (to vam je sami centar) u suterenu. Preko puta kina Palas

http://maxi.ba/moj-maxi/maxi-restoran/

Tu možete da pojedete nešto "na kašiku", a bogami i na viljušku i nož za strašno male pare. Grah 1 KM, gulaš oko 2 KM. Cijeli obrok sa mesom, salatom i bog zna čim će vas izaći oko 2-3 evra, zavisi šta odaberete, a ima svega.

Pekare "Manja" su ok mjesto, pekara "Klas" na Mejdanu (Obilićevu) pravi jako dobru hranu i predivno mastan burek. Svi kad dođu u Banjaluku odmah hoće na ćevape, ali nažalost, kultura jedenja ćevapa u gradu je, bar se meni čini, odavno na izdisaju, ne sjećam se kad sam zadnji put nekoga čuo da je onako otišao na ćevape. "Cap-cap" roštiljnice su meni sasvim dobro mjesto (radi se o leskovačkom roštilju uglavnom), đačka pljeskavica vam je 2 KM, garantujem da narednih 8 sati nećete imati potrebu za drugom hranom. To je ono što mi je sada palo na pamet, ako se sjetim još nečega, javiću.

Meni je najbolje mesto za klopu u Banja Luci ćevapdžinica Obelix...

Toliko su dobri da menjam smer na putu za Dalmaciju i obavezno idem preko Banja Luke...

S a r a j e v o

Preporuka gde hasati dobre cevape u somunu :king:

I pite zvizhd  neizostavno !

Dobre cevape sam pre par godina jeo u Sarajevu u Ferhatovic-Petici na Bascarsiji.

Nisu losi ni kod Želje :) mada su meni iskreno bolji kod Ferhatovica...A sto se pite ispod sača tiče najbolja po mom ukusu je u ulici Dolina kod nekadasnje Vojne bolnice(sada gradska bolnica)na parnom broju 6 ili 8 a ne secam se naziva burekdžinice...ali ukusa pite i te kako...(nadam se da cu za nedelju,dve opet degustirati  :dance:

Ko se nadje u Tuzli neka proba ćevape u "Limenci", u centru je, samo se prodje kroz park. Odlični ćevapi, a još bolji somun! :eat:

Edited by Seaman

• 1 month later...

Ne znam da li je spomenuto...

Niški ćevap kod Nišlije, iza Palilulske pijace - 230 din     Po mom skromnom mišljenju, jedno od najboljih mesta u gradu (Beograd) što se tiče roštilja,,,,

• 1 month later...

neki predlozi za klopu u skopju?  ::crazy:

Sećam se dobrih ćevapa u blizini trijumfalne kapije :eat: 

• 3 weeks later...

Има солидан на Теразијама, локал се зове Солунац или тако нешто, с десне стране кад се од хотела Москва иде ка Славији и на почетку Рузвелтове, леви тротоар кад се иде од Булевара према кружном току.

Najbolji giros u Beogradu je "Kod debelog", u Svetogorskoj. Porcije su ogromne.

Kujna kod Ekonomske škole u Zemunu i jedan sa desne strane Beogradske od Pravnog ka Slaviji (naročito u 4 ujutru pri povratku iz KST-a :D ). Ja uglavnom imam pozitivna iskustvu sa girosom u Beogradu, nije baš kao u Grčkoj, ali je jedna od kvalitetnijih brzih klopa u gradu, ali i košta malo više.

Edited by Kokosanceros

• 1 year later...

Pozdrav svima,

Tek sam vam se pridruzila. Vidim da mnogo ljudi deli bas korisne informacije pa rekoh i ja da podelim.

Ako se ikada nadjete u Bajinoj Basti (koju toplo preporucujem, tu vam je Tara, jezera Perucac i Zaovine, prelepo je i zimi i leti) u centru grada postoji restoran Kod Kuma, nije nikakva ekskluziva, izgleda malo kao menza ali zato 5 cevapa sa krompir pireom i kupus salatom kosta 100 din. Ne znam sad bas sve cene da vam navedem ali je ekstra jeftino, toliko da ljudi dolaze tamo sa serpama i kazu natoci, kad ih mrzi da kuvaju rucak. Imaju sve zivo, pasulj, paprikas, sarme, rostilj itd.

Druga stvar koju bih u istom kraju toplo preporucila (tj nemojte nikako da zaobidjete) jeste komplet lepinja Kod Kurte na Tari. Lepinja razbija koliko je dobra. Nema sanse da stanete. Ja tako svaki put je nekako natrpam u sebe pa posle ne mogu da disem niti da ista jedem dva dana. Ali vredi.

E aj sad mala pomoc. Treba mi neki bas romantican restoran u Beogradu, da su cene ok, hocu muza da iznenadim. Ja sam ovde http://www.apartmani-u-beogradu.com/restorani-beograd videla tonu restorana ali nemam pojma koji da izaberem. Pomagajte.

• 1 year later...

Odlična tema. Bilo bi dobro da se ponovo aktuelizuje.

Za one koji budu posjetili Podgoricu, restoran Domaći Ukus ima odličnu ponudu za relativno male cijene. Porcija od pet ćevapa sa pomfritom i pogačom je 1,5 euro, velika punjena pljeskavica sa pomfritom je 2,8 eura, pastrmka sa krompir salatom 3 eura, srednja (u suštini velika) pizza capriccioza 1,8 eura... A i atmosfera u restoranu je lijepa.