Jump to content

Featured Replies

Lazar i ja često jedemo u Mercator-u. Postoji restoran sa samoposluživanjem, gde je klopa odlična i obilna a cene su vrlo pristojne:

Dnevni meni je 360 dinara. U njega ulaze čorba ili supa, glavno jelo, hleb i 200g salate po izboru. Svakog dana na raspolaganju su 4 dnevna menija.

Moraću da odem i da ispitam to.  clap.gif' alt=':clap:'>

Inače, toliko sam isto platio za dnevni meni u Foody-u u centru Novog Sada pre dva dana.

Slažem se sa Ivom. I u Merkatoru u Nišu je ista situacija. Mislim, ne znam koje su tačno cene -  nisam išao skoro - ali bile su sasvim pristojne i hrana je vrlo ukusna...

Али је тако лако зезнути се са салатамааа... :) Сипала сам 2 кашике овог, оног, свега по малко, да пробам... 0.5кг :Д Тешки сосеви. :)

Додатак

УПраво се вратисмо из супермегамаксиултрамаркета ”Певец”. Налази се на Панчевачком путу и заиста имају све од игле до локомотиве. И успут имају и ресторан лево од улаза.

Недељни мени је 250 динара (супа, месо, прилог, салата). Иначе имају и рибе и врло укусне повртне прилоге који могу да буду и главно јело (спанаћ, кромпир, купус, пасуљ... зависи којим данима).

Салата је 70 динара и сипа се до врха чиније (а стане пуно).

Ево и неких цена на пример (рестовани кромпир 70дин, супер разне 60 дин, спанаћ 70дин, пиринач кувани 60дин, сок 80дин).

• 1 month later...

Nas covek Petar Ilic, vlasnik 4 restorana u Lodonu, otvorio je i u Beogradu restoran Little Bay. U Londonu je to poznato kao mesto gde se moze super jesti za male pare, a skoro su imali akciju u kojoj je svaki gost platio onoliko koliko je mislio da treba, dakle 100 funti ili 1 peni. Inace, cene su za Londonske uslove neverovatno povoljne: sva glavna jela su 5.25 funti pre 7 i 8.80 funti posle 7 sati. Restoran u Beogradu se nalazi u Dositejevoj 9a, a sva glavna jela kostaju od 350 do 550 dinara. Restoran inace prilicno fancy izgleda, a skoro svako vece imaju muzicki program, npr. vece opere ili jazza.

http://www.littlebay.co.uk/

Inace, ovo sve govorim na "nevidjeno", jer jos nisam bio, ali planiram da ga posetim i u BGu i u Londonu. :D

Ne znam za hotel Jugoslavija, ali znam za restoran Dju-dju :) Pre 3 godine, tamo bese 600 dinara svedski sto, tj. japanski ;D Verovatno da se cena menjala, ali vredi pokusati. To je japansko-korejanski restoran, nalazi se na uglu Strahinjica bana i Rige od Fere. Nije bas jeftina klopa, ali je zanimljivo za probati!

moja topla preporuka je da siroko zaobilazite ovaj restoran...

ja obozavam japansku kuhinju, i u svakoj zemlji u kojoj sam bio odem u japanski restioran..

e pa verujte, da je od preko 50 u raznim zemljama u kojima sam bio, ovaj u mom beogradu bio ubedljivo najgori....

od enterijera, usluge i cena( 4500din. za 2 osobe pre godinu dana, bez pica), preko klope...

sve je bilo lose i neukusno, a najvise sam se iznervirao kad sam narucio susi rolnicu, izneli su mi jednu! za 300 din, bez djumbira, sa toliko malo wasabi-ja da je bukvalno morao lupom da se trazi, i soja sosa koga je bilo toliko malo da sam mogao samo jednom da umocim...ma haos....mnogo mi je bilo krivo, jer sam u najvecim vukojebinama po svetu jeo mnoogo bolju japansku klopu...

E, pa vidis, ja sam bas potpuno suprotno iskustvo imao! Ne mogu suditi o nekom kvalitetu, jer bas i nemam iskustva sa japanskom hranom, ali meni je bilo ukusno! Osoblje je bilo izuzetno ljubazno, kao retko gde, sta god smo ih pitali, zamolili, sve su ucinili! A i prostor mi je bio veoma pristojan. Slazem se da im je hrana dosta skupa, ali ono sto sam ja preporucio je taj svedski sto, koji je i tad bio dosta jeftin! I u okviru toga se moglo jesti neograniceno mnogo susija, miso supe, glavnog jela (ne secam se vec sta je bilo), deserta... A i vasabija i soja sosa je bas bilo dosta! Ma da, toga i ne treba puno :) Ali, ocigledno da je neko imao i neprijatnih iskustava, ne znam sta da kazem, mozda se nesto menjalo u medjuvremenu.

E, pa vidis, ja sam bas potpuno suprotno iskustvo imao! Ne mogu suditi o nekom kvalitetu, jer bas i nemam iskustva sa japanskom hranom, ali meni je bilo ukusno! Osoblje je bilo izuzetno ljubazno, kao retko gde, sta god smo ih pitali, zamolili, sve su ucinili! A i prostor mi je bio veoma pristojan. Slazem se da im je hrana dosta skupa, ali ono sto sam ja preporucio je taj svedski sto, koji je i tad bio dosta jeftin! I u okviru toga se moglo jesti neograniceno mnogo susija, miso supe, glavnog jela (ne secam se vec sta je bilo), deserta... A i vasabija i soja sosa je bas bilo dosta! Ma da, toga i ne treba puno :) Ali, ocigledno da je neko imao i neprijatnih iskustava, ne znam sta da kazem, mozda se nesto menjalo u medjuvremenu.

ne znam kad si bio, ali znam da se vlasnik promenio pre jedno godinu i po, pre je bio ortak jednog mog druga, i kao kod njega je bilo ok, mada ja tad nisam bio otisao...

a sto se kvaliteta hrane tice, kazem ti, bio je vrlo vrlo los, a razumem se dosta u japansku kuhinju, jedno vreme sam i radio kao kuvar u americi, u orijentalnom restoranu  :)

Ja sam bio izgleda dok je jos bio stari vlasnik :) Sad bar znamo u cemu je problem! Mozda da neko sad ode pa da da ocenu? ;)

U novom sadu postoji jedan pab u kome dobijate besplatni dorucak subotom ako kupite neko pice. Znaci subotom od 11 sati pre podne, kupite caj za 80 dinara i ceka vas svetski sto domace kuhinje, mozete jesti dok ne crknete, a i uvek imaju dnevnu stampu. :eat:

cao nikola, dobro dosao na forum  flowers::

nego, ovaj, a koji je to pab, ako bi mogao da nam kazes  :yok: pa da se druzimo malo subotom  :angel:

Radi se o kafeu Fokstrot, koji se nalazi na Futoskoj ulici, preko puta kasarne, ne znam tacno koji je broj. Ide se od glavne autobuske /zeleznicke stanice do Futoske pijace i tu se skrene desno ka Novom Naselju, a ne leko ka centru grada i ubrzo cete na levoj strani ulice videti popularni Fox.

Možda se i sretnemo u Foxtrotu, meni je to par stotina metara od kuće :)

Pa bas bi i mogli, bilo bi mi drago upoznati te,. mada me neki ljudi ubedjuju da smo se vec upoznali proletos na Djavi, ali se toga ne secam :)

Možda se i sretnemo u Foxtrotu, meni je to par stotina metara od kuće :)

Pa bas bi i mogli, bilo bi mi drago upoznati te,. mada me neki ljudi ubedjuju da smo se vec upoznali proletos na Djavi, ali se toga ne secam :)

Mozemo neki CS/HC/ST sastanak da organizujemo tamo hehehehe

Posle toga mogu da stave katanac na lokal...

Da, ozbiljno...sto ne iskoristiti priliku. Ja u subotu bas planiram da svartim. Pa dobro, ako puno jedemo, bicemo i zedni..Eto im racunice..

U novom sadu postoji jedan pab u kome dobijate besplatni dorucak subotom ako kupite neko pice. Znaci subotom od 11 sati pre podne,

Da li ovde treba da stoji do 11 sati pre podne...??

Ne bih voleo da mi promakne takva gozba  :)

• 2 weeks later...

U Nišu, dobar rostilj (pljeksavice i cevapi), ali nije kafana, vec za poneti - "Mali Vikend" u Dušanovoj ulici, na raskrsnici kod Dusanovog Bazara, samo dijagonalno bacite pogled i tu je mesto. U okolini Malog Vikenda se nalazi Image kafe, La Strega picerija (dobre pice na parce, mada ima i boljih). To je to, valjda cete se snaci, nije tesko, jer se Dusanova ulica nalazi u centru.

Picerija Go-Go, Vozdova ulica, preko puta Simfonijskog, iza srednje skole, popularno nazvane Dzamija, btw. i iza same dzamije :) Ovde bih vam preporucio Go-Go picu, cena 710 dinara, dovoljno da se dve osobe razbiju od jela, ako su 3 u pitanju, bicete ok ;) ali vam nece puknuti stomaci. Ja ovde izlazim bar 2 puta godisnje sa curom kad nesto proslavljamo. Pretpostavljate zasto ne idem cesce :) plus dva soka = 1000 dinara :) ali vredi tih para.

Ako je ovo neko vec napisao, sorry, meni je sada palo na pamet, pa sam upisao.

Btw. losa preporuka: Svi jedu pljeskavice kod Zokija i Nene, najpopularnije mesto za veceru tipa 00h pa u ranu zoru, ono kad se vracate iz grada, ali ja vam ne bih savetovao, jer su upropastili pljeskavice i jednom recju su odvratne. Ja sam prestao da jedem tamo. Ako se bas tu zadesite, a gladni ste, samo krenite 20 metara nize i kupite burek ili forneti kod Mićka ;) zuta radnjica u kuci.

Pozdrav.

• 3 weeks later...

Ako tražite dobar, jeftin i kvalitetan obrok u Beogradu, nećete pogrešiti ako odete u restoran PINK u Žarkovu, svega pola sata od centra. Iako ime ništa ne obećava, obrok i piće po osobi izađe oko 500-600 dinara, a bude i više nego dovoljno i ukusno... :)

Pivo je donedavno bilo jeftino u Starom gradu na Terazijama ali su i oni bezobrazno digli cene. Mislim da je sada najjeftinije u Korčaginu kod Vuka. Pre nekoliko dana sam na jednom brodiću na ulazu u Zemun pio pivo za 80 dinara, ali izgleda da sam malko zaboravio ima tog brodica, splava, cega li?? :)))

• 3 months later...

Na obroncima Ozrena iznad Soko Banje, malo ispod bolnice do koje vodi asfaltni drum, nalazi se vodopad Ripaljka. Do njega se može doći - osim tim asfaltom, pa malo desno nizbrdo sa parkinga - i pešaka odozdo iz Banje, dolinom reke Gradašnice (koja i pravi vodopad), staza kreće od igrališta. Btw, sam vodopad je prilično lep, i definitivno vredi tih par kilometara šetnje uzbrdo.

Lm, iznad samog vodopada naletesmo na momka koji tu kampuje i drži improvizovanu kafanicu. Bez struje, naravno, ali sa kotlićem iznad vatre. Na kotliću svaki dan bude kuvano jelo. Cena - 50 dinara tanjir (u cenu uračunat i hleb). A mi smo naleteli na čorbast pasulj. I to kakav, sa slaninicom, bez zaprške (kao da je mene pitao), začinjen divljim bosiljkom i majčinom dušicom (koje bere 20 metara dalje, u špaizu). Za sledeći dan je planirao riblju čorbu. Po istoj ceni, naravno.

Da živim u Soko Banji, verovatno bih svaki dan jeo kod njega.