Jump to content

Featured Replies

Odlicnu klopu imate u restoranu Sindjelic u Nisu. Cene fine a obroci sasvim pristojni i veoma ukusni. Najveca paprika salata koju sam dobio bila je upravo tamo.

Go go picerija me je razocarala, testo nije imalo nikakve veze sa testom za picu. Kao da sam jeo neki suv hleb-kolac. A ovo je drugi put da sam jeo tamo u zivotu, a i zadnji naravno.

U Lisinama blizu Resavske pecine imate odlicno prenociste u super bungalovima, recica potok protice odmah pored tih lepih kucica. Cena je malo jaca ali skoro standardna za prenociste sa doruckom. DOrucak slatki ili slani, birate. Pogaca vrela ispod saca, Tri cinije sa dzemom, kremom i fenomenalnim medom. Med sam jeo nekada davno u proslosti takvog kvaliteta. Gust i veoma ukusan. U Pozarevcu i Smederevu nema takvog meda za naci. Pastrmka im je fenomenalna isto na zaru a i riblja corba nije losa. Pored bungalova na oko 40metara nalazi se vodopad Veliki Buk.

daj bre, zar su Sindjelic i Go-go jeftina mesta?!? ... iliti ajvonn gde ti zivis i sta je za tebe jeftino?

• 1 month later...

Ima u Beogradu u Palmotićevoj ulici, ispod Savezne skupštine restoranče indijsko-srpske(tako se sami nazvaše) kuhinje. Za poneti. 600 dinara kilo(što bi otprilike značilo da dve,ne baš mnogo ješne osobe mogu da jedu za 250-300,ipak teško je to). Daju u malim plastičnim činijama sve sa viljuškama i noževima tako da možete da jedete gde hoćete. Inače, zove se "Lila" tako da ako kojim slučajem imate na sebi nešto u toj boji dobijate bonus od 10% u naturi! Hrana je...pa zanimljiva pa ko voli i u prolazu je nek izvoli.

Na Savi, posle tramvajskog mosta, kad od grada idete ka Adi ima dve kafane,skoro jedna do druge, stvarno dosta jeftine! Imena im ne znam. Prvu,jeftiniju i ružniju, zovemo "Kod Radeta",jelte po gazdi,a drugu,skuplju(pivo je 75,špricer 60 a supa i kuvano jelo 200 dinara!) onako opisno- kad nastaviš od Radeta pravo. Ta je više za tokom dana,ima klupe na keju, a Rade za veče. Inače, Rade je radije bio mnogo bolji al da je i dalje jeftino-jeste. Mesto je jako blizu autobuske stanice te ako je potrebno sačekati koji sat do prevoza, ove kafanice mogu biti veoma uslužne.

Kafana "Zlatno burence" na dnu Prizrenske,sa desne strane od ulaza u tunel,gledano sa Zelenog venca, supa,salata i glavno jelo 300.

Uostalom,većina kafana je sad smanjila cene, tako da se svuda može naći nešto povoljno!

E Novosađani, jel postoji još onaj džabe doručak u Fox-u subotom? Kakva je klopa?

Voleo bih to da probam. :)  :eat:

Јесте да  није у питању Србија, али како су неки писали о иностранству, мислим да нећу погријешити ако додам и мој пост овдје :D

Дакле, ако некога ноге или мисли нанесу у Подгорицу, добар избор је Духовни центар српске православне цркве, у Његошевој улици.

У питању је мјесто у срогом центру града, на 100-150 метара од главног градског трга.

Цијене су врло пристојне, а и амбијент је пријатан, са масивним  дрвеним клупама и столовима, сликама Хиландара и других манастира, иконама  светитеља, а све је, наравно, употпуњено музиком Дивне Љубојевић, Павла Аксентијевића, и др.,као и појединих поп пјевача.

Овдје можете пробати и домаћи сок и мед из Манастира Старчева Горица, и наравно, вино, али по благослову само двије чаше :D.

Моја препорука је жито са медом и шлагом:)

Ако ипак желите атмосферу правог ресторана, са огњиштем и веригама, пођите до Голубоваца, до ресторана Анови, што је тринаест километара од града, када се иде путем према Бару.Моја препорука је телеће печење испод сача( са печеним кромпиром као прилогом), салата и чорба , све 10 евра.

Ово изгледа помало скупо, али када се узме у обзир да је храна укусна, да су порције прилично велике,  као и да се од једне порције могу нахранити два путника намјерника :D, стварни рачун би могао да буде 14 евра за двије особе.

jeste, samo zimi to ima.

E maler, a ja se bas nameracio da sldece subote doruckujem za dzabe...  :eat:

Nema veze, sta je tu je. Cekacemo zimu.  :)

• 3 weeks later...

Ibarska magistrala,okolina Stepojevca,kafana Kod Brace.....ok ambijent,prilicno cisto hrana relativno jeftina,a za poreklo jela ..... :?,jer su porcije Ooooogromne...sve u svemu preporuka!

I ostale kafane na ibarskoj su prilicno jeftine,troje prosecnih ljudi moze da fino jede za nekih 1000 din....

Je l' može neko da ostavi bliže koordinate kafane Sremić u S.Mitrovici? Planiram tamo za vikend, a ne znam ništa osim da se nalazi u tom gradu :-)

Je l' može neko da ostavi bliže koordinate kafane Sremić u S.Mitrovici? Planiram tamo za vikend, a ne znam ništa osim da se nalazi u tom gradu :-)

Možda sam zakasnio ali ajde da ipak odgovorim. Sremić ti je u strogom centru grada. Kad peške od kafića aureus (to svako ko dodje u mitrovicu nauči odmah gde je) kreneš Masarikovom ulicom (jednosmerna ulica kojom iz centra ideš prema plaži recimo) odmah pre prve raskrsnice na koju naidješ sa desne strane ti  je kafana Sremić.

Inače kad si već pomenuo SM....da preporučim klopu kod Bore na savskom mostu u 29.-tom koja doduše leti tek ima pravu čar.....  ili dobri stari "Ribolovac".....

Od nekih pljeskavica ili slično u SM jedino fast food kod hale bih nekom preporučio....  Sundviči u indexu su odlični ali po meni bezobrazno skupi!

Ali preporuka svima: Burek u buregdžinici na stanici! Kod onog lika što ima neki stari zvezdin poster na zidu (mamicu mu....) ali zato ima najbolji burek na svetu!

Malko si zakasnio, no nema veze, snašao sam se! Kad smo videli na šta liči prilaz malo smo se zamislili da li da uđemo, ali smo prelomili i isplatilo se. Klopali smo riblju čorbu i smuđa. Čorba je bila jako ukusna, ali je imala neki čudan šmek. Ne umem to da objasnim, ali pomalo nam je vukla na teleću čorbu  :roll: Smuđ je bio fantazija! E da, čorba je stvarno dovoljna za dvoje, dobije se za nekih 4-5 tanjira, ali smo mi bili mnogo gladni. Na kraju smo se zasladili u poslastičarnici Mozart.

• 3 weeks later...

Beograd, kafana Mimi (iliti Kod cika Radeta), nedaleko od tramvajskog mosta, iza zeleznicke stanice, pored biciklisticke staze. Za 1000 dinara troje ljudi se najede bilo cega sa rostilja i popije po dva pica. Pa ti vidi... ;)

I naravno Toplica, u Kralja Petra u hotelu Royal. Mada vidim da je nesto renoviraju tako da predpostavljam da ce da dignu cene a bila je jedno od najjeftinijih mesta u Beogradu...

У ватрогасном дому Матица у Земуну код Пољопривредног факултета пиво 0,5л је 60 динара. Пијемо ту сваки дан на паузи између предавања.  :pij:pijjj:pivoooo:

Pekare "Ruski car" i "Tazé" U Sremskoj, u Beogradu, svake veceri su pre par meseci vrsile rasprodaju peciva sa popustom od 50%. Nisam dugo bio, pa ne znam da li je jos uvek tako. Mislim da je Taze pocinjala sa rasprodajom u 21 h, a Ruski car u 21.30. Popust vazi samo za peciva.

Takodje, i jedna pekara na sredini Balkanske ulice daje popust od 50%. Ima istaknuto na izlogu. Ali, ne zanm tacno gde je i vreme.

Јуче сазнах:

у новоотвореном ресторану поред Старе Стенке - Сајамски кеј бб :) (на Сави, не можете да омашите имају огромну рекламу), за 200 динара добијате супу, главно јело са хлебом и салатом и дезерт ! Нисам пробао ал звучи интересантно :)

п.с. Пекара у Балканској која има "распродају" пецива се зове Анђелко, и почиње око 18ч. Исто тако, одмах иза угла, преко пута средње школе "Никола Тесла" постоји пекара која има распродају од 50% исто мислим око 18ч.

Postoji i jedna pekara u Vasinoj, preko puta pekare Taze, na istoj strani ulice... i oni daju 50% popusta posle 8, ako se ne varam...

• 2 months later...

Evo još nekoliko zanimljivih mesta u Beogradu. KUHINJICA u Vojvode Stepe, tri tramvajske stanice od Autokomande. Cene i kvalitet su isti kao u Pinku u Žarkovu. PLATO- kompletan ručak košta 390 dinara (čorba/supa, glavno jelo, salata, kolač/voćna salata. Porcije su jako obimne i ukusne, a sve ovo kada bi se uzimalo pojedinačno bilo bi jako skupo. KAFANICA- Košutnjak, kod RHMZSa, odlične komplet lepinje...

Toliko za sada :)

Mala ispravka, nije Kuhinjica, nego Kuhinja. To je bivši Vardar. Klopa je stvarno super.

• 2 months later...